Lid sinds

5 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#228 Sam de panda

Hij lag weer languit op de bank, de luie flikker. Waarom had Freek hem ook in huis gehaald? Krijg je alleen gezeik van, waren de woorden van zijn moeder. Zoals altijd luisterde Freek niet naar zijn moeder, vooral niet als ze aan de tweede fles Ouzo was begonnen. ‘Sam, ga je ook nog eens iets nuttigs doen vandaag?’ Een half aangevreten bamboestok werd hem voor de voeten gegooid. Sam stootte enkele klagende kreten uit. Zijn buik hing ongegeneerd over de versleten Adidas trainingsbroek. ‘Je bent echt niet aardig vandaag, Sam.’ Sam negeerde hem volledig en zapte met de afstandsbediening, totdat er een herhaling van Geer en Goor op de tv verscheen. Bij de eerste dertig seconde schaterde hij al van het lachen. Freek werd vuurrood en rukte de afstandsbediening uit zijn handen. Sam was aangeslagen, maar wees eveneens naar de klok en waarschuwde hem voor de tijd. Het was al 8.40 uur. Freek was de tijd vergeten en zag dat hij al tien minuten te laat was voor zijn werk. ‘Shit!’ hij wierp de afstandsbediening terug op Sam’s schoot en trok zijn schoenen aan. Zonder gedag te zeggen rende hij naar buiten en werd geconfronteerd met flinke vorst. Twaalf en één scheldwoorden verlieten zijn mond. Terwijl hij in de auto tevergeefs zocht naar een krabber, nam hij een cd van Justin Bieber. Hoe die er ooit terecht is gekomen... Freek vroor zowaar zijn vingers ervan af. Sam stond gemoedelijk, kauwend achter het raam te kijken en zwaaide naar buiten. Freek negeerde hem. ‘De chef gaat me vermoorden.’ schreeuwde Freek uit. Het was ondertussen al de derde keer dat hij te laat was. Gelukkig was de snelweg vrij en bevond zich haast geen ander verkeer op de weg. Om tot rust te komen zette hij de radio aan. ‘Dit is het file bericht van 6.00 uur.’ Freek knipperde met zijn ogen en keek voor het eerst naar de klok in de auto, die ook 6.00 uur aangaf. ‘Verdomme!’ riep hij luidkeels en nam de eerste afslag en keerde terug. Furieus stapte hij uit de auto, de voordeur stond open. Bij binnenkomst zag hij dat de tv met alle kabels uit de muur was gerukt. Sam had geen briefje achtergelaten. Dat was Freeks schuld, hij had hem eerst leren stofzuigen in plaats van lezen en schrijven.

Lid sinds

1 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
:D Sam is een slimme panda. Kan toch wel briljant kloklezen om aan zijn gore baas te ontsnappen, haha...
Sam de Panda speelt denk ik ook een rolletje in de kortfilm Flatlife ;-)

Lid sinds

9 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Richard, mijn beeld van schattige pandaberen is voorgoed aangetast door Sam. Waar hij zijn baasje van redt, blijft een raadsel. Volgens mij redt Sam alleen zichzelf. :) 'hij worp' = 'hij wierp' 'Sam liet enkele klagende kreten uit.' : nu zie ik de kreten aan een halsbandje over de stoep drentelen :). Misschien veranderen in 'Sam stootte enkele...'?

Lid sinds

4 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Richard hahaha, Sam ik zie hem voor me met een joggingbroek aan. Hoe kom je erop. Jammer wel dat Sam zijn baas Freek hem frustreerde, Sam stond nogwel voor het raam te zwaaien! Dieren- en mensentaal verschillen, laat je mooi zien hier. Graag gelezen en fijn weekend.

Lid sinds

5 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@edwinchantalequinten, heb de aandachtspunten aangepast. Leuk om te zien dat we allebei een Sam in onze verhalen hebben :) @Marie, vreemd genoeg moet ik bij die zwartwitte broeken aan Pandas denken :D. Fijn weekend!

Lid sinds

2 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Volgens mij zijn panda's niet zo lief en aaibaar als ze eruit zien. Je hebt denk ik een goed beeld geschetst, met een paar menselijke trekjes. Leuk verhaal en graag gelezen.

Lid sinds

3 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi Richard, deze is weer hilarisch! Onverwachte invalshoek, wel attent dat Sam zijn baasje probeert te redden van dreigend ontslag wegens te laat op zijn werk komen. Nog leuker als later blijkt dat de tijd niet klopt. :D :D :D Mooie uitdrukking; 'twaalf en één scheldwoorden' , hoewel ik benieuwd ben naar hoe ze alle dertien luiden ;) Jij kan als geen ander een paar originele verzinnen!

Lid sinds

1 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi Richard, Heel origineel om te kiezen voor een panda en dan zeker nog een panda die wat menselijk is met een broek aan. Het geeft echt het idee van een luie puberende panda. Er zijn alleen wel een paar zinnen die ik niet zo fijn vindt om te lezen. - 'Hoe die er ooit terecht is gekomen... was een raadsel' -- in deze zin zou ik of de puntjes vervangen door een komma of het 'was een raadsel' weg laten. Het voelt nu een beetje dubbelop. - 'Gelukkig was de snelweg vrij en bevond zich haast geen ander verkeer op de weg' -- deze zin loopt niet helemaal lekker. Denk dat als je en vervangt door , er dat de zin dan een stuk lekkerder leest - 'Dat was Freeks schuld, hij had hem eerst leren stofzuigen in plaats van lezen en schrijven.' -- In tegenstelling tot de rest van het verhaal is dit iets waar ik meer over na moet denken en voor veel vragen zorgt. Ik weet niet of dat je bedoeling is. Ik ben benieuwd waar je nog meer mee komt bij volgende opdrachten.