Lid sinds

2 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

#216 Langs elkaar

‘Waarom sprak je over liefde, als je nooit van mij gehouden hebt’ Ik snap het niet. Het komt wel vaker voor dat ik met de jongens wat ga drinken en ja, meestal kom ik dan aangeschoten thuis. Ze is er nooit echt boos om geworden. Ze heeft weleens gevraagd of ik dan wat minder wilde drinken en dat doe ik sindsdien ook. Ik ben gewoon aanspreekbaar als ik thuiskom. Gisteren ging ze helemaal door het lint, ze zei dat ik voor mijn vrienden koos en niet voor haar, dat ik een waardeloze lul ben. Alleen maar verwijten en slechte dingen en dat terwijl ik haar juist zoveel steun. Zeker na het overlijden van haar vader. Iedere week neem ik iets mee om haar op te vrolijken, bonbons, bloemen of een lief kaartje. En nu zegt ze dat ik nooit iets voor haar heb betekend! Ik ben echt helemaal klaar met die gozer. Nu flikt ie het weer om met zijn dronken kop midden in de nacht thuis te komen. Ik moet morgen gewoon weer werken! Ik heb al een paar keer gezegd dat het wat minder moet. Hij mag best een keer met zijn vrienden op stap, maar houd ook rekening met mij. Maak het niet zo laat en drink een keer cola in plaats van bier. Het lijkt wel of er geen greintje gevoel in die vent zit. Laatst is mijn vader overleden. Daar heb ik het hartstikke zwaar mee, die man betekende alles voor mij. Hij heeft nog geen enkele keer gevraagd hoe ik me voel en als ik huil, dan negeert hij me volledig. Wat mij betreft dondert hij vandaag nog op. Dat heb ik hem ook duidelijk gemaakt.

Lid sinds

5 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Goed stukje, Jurrit. Mooi ook dat nummer van Marco Borsato. Het is heel herkenbaar dat je in een relatie zo met jezelf bezig kan zijn dat je je niet meer in de ander kan verplaatsen. Je denkt rekening met elkaar te houden, maar het is niet genoeg. gr. Nynke

Lid sinds

2 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Nynke, Dankjewel voor je commentaar. Het is een nummer waar je heel makkelijk een herkenbaar verhaal bij kunt bedenken.

Lid sinds

3 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik ken het lied niet, maar ik vind het heel mooi dat het verhaal vanuit twee kanten verteld wordt. En beide met een duidelijke eigen stem. Het verschil tussen man en vrouw is prima te ontdekken.

Lid sinds

4 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Heerlijk Marco Borsato. Een krachtig verhaal over twee mensen, die beiden hetzelfde willen en elkaar volledig kwijtraken. Goede titel ook. Fijne avond.

Lid sinds

3 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Jurrit, mooi de twee kanten van dezelfde medaille beschreven. Het klinkt alsof het van allebei een ontlading is. Wie goed of fout is, doet er niet toe volgens mij. Spraken maar uit wat ze voelen en verwachten van de ander. Naar elkaar dus, niet in de derde persoon en op een rustige manier vanuit de intentie het te begrijpen.

Lid sinds

2 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Marie, Dankjewel, de titel is een paar keer veranderd, blij om te horen dat deze in de smaak valt :)

Lid sinds

2 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Ton, Bedankt voor je commentaar. Wat deze mensen nodig hebben is een goed gesprek. Als mensen zich meer naar elkaar toe uit zouden spreken dan denk ik dat er een hoop leed voorkomen kan worden. Ik maak mij er overigens net zo schuldig aan, ik ben wat dat betreft net een mens.

Lid sinds

4 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hallo Jurrit, Mooi wisselend perspectief neergezet. Goed gedaan. :thumbsup: Partij kiezen is onmogelijk, daarvoor kennen we de personages niet goed genoeg. En schijn bedriegt wel eens; de ogenschijnlijk alleraardigste mensen blijken achteraf soms wolven in schaapskleren zijn. Margherita is een geweldig nummer. Voor mij persoonlijk kippenvel van begin tot eind, zowel muzikaal als tekstueel. De tekst vertoont namelijk veel overeenkomst met mijn privé situatie van een aantal jaar geleden. Mede om die reden doet jouw verhaal mij wel wat. Fijne dag verder.

Lid sinds

2 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Karinska, Bedankt voor je mooie reactie. Margherita is absoluut een prachtig nummer. Ik hoop niet dat mijn verhaal nare gevoelens bij je heeft opgeroepen. Het is bedoeld als (positieve) spiegel.

Lid sinds

3 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Mooi nummer met een goede tekst. Dat maakt al ontvankelijk. Prachtig dat wisselende perspectief. Hoe de een denkt goed bezig te zijn en de ander totaal andere verwachtingen heeft. Pijnlijk goed beschreven dat gebrek aan empathie aan beide kanten.

Lid sinds

2 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Mechtilde, Bedankt. Het nummer spreekt al voor zich. Mijn tekst is bijna overbodig, je ziet het al zo voor je.

Lid sinds

2 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hier is weer het bewijs dat mannen van Mars komen en vrouwen van Venus: als ze beide dialect spreken verstaan ze elkaar niet! :( Je hebt het verhaal in een passende vorm gegoten. :thumbsup:

Lid sinds

2 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Je geeft een interessant inzicht, door twee perspectieven te gebruiken, maar dit heeft één gevaar: de lezer kan zich niet identificeren met één van de hoofdpersonen, blijft er als het ware tussenin hangen. Hierdoor raakt de lezer iets minder betrokken bij het verhaal, de lezer wilt graag iemand hebben waarvoor zij kunnen juichen of huilen, nu hebben ze dit niet. Toch denk ik wel dat er potentie in zit. Graag gelezen!