# 209 Spiegelbeeld

Lid sinds

7 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

# 209 Spiegelbeeld

‘Hai, Jules. Je zit nu wel zo gezellig op die wc-pot naar jezelf te kijken in die grote wastafelspiegel, maar je genoegzame blik kun je wel achterwege laten. Je denkt blond haar te zien, maar dat is in werkelijkheid net zo grijs als de vlokken die je bij de kapper op de grond achterlaat. En die rimpeltjes bij je ogen zie je nu niet omdat je te ver af zit. Nee, Jules, je hebt dan wel een aardige foto op Facebook, SchrijvenOnLine en je eigen site geplaatst, maar in feite ben je totaal niet foto-geniek. Dus verbeeld je nou maar niks. De dames die je tegenkomt zullen zich echt niet aan jou vergapen, alsof je een adonis bent. Ze zien je gewoon niet staan, hoor.’ Daar zit ik dan in mijn eentje. Denk je dat je er wel een beetje redelijk uitziet, slaat mijn spiegelbeeld mij met absurde kritiek om de oren. Maar ik laat me er niet door uit het veld slaan. Ik ben gewoon die ik ben, zonder complexen over mijn uiterlijk. Tenslotte ben ik best een sympathieke jongen, denk ik. Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik aardig ben; althans dat neem ik aan. ‘Hé, Jules, wordt eens wakker! Zit je weer te dagdromen? Je denkt misschien dat je opvalt door je blauwe ogen, maar er zijn miljoenen mensen die ook mooie blauwe kijkers hebben. Verder heeft je innerlijk niets met je uiterlijk te maken. Sympathiek en aardig horen we allemaal te zijn. Blijf dus gewoon normaal doen. Niet zeuren, treuren en piekeren over je mogelijke tekortkomingen, maar blij zijn met wat en hoe je bent. Nederigheid, respect voor anderen en hulpvaardigheid zijn de mooiste eigenschappen die je kunt hebben. Daar heeft je uiterlijk niets mee te maken.’ Nou, dat is het dan. Daar moet ik het dus mee doen. Dat zal allemaal nog niet zo meevallen. Aardig, sympathiek, nederig, respect, hulpvaardigheid. Het is nogal wat voor één .persoon. Maar oké, ik kan er naar streven. Vanaf nu ga ik er aan werken (hoop ik).

Lid sinds

4 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hallo Jules, leuk gedaan, die wisselende perspectieven tussen jouw en jezelf. Mooie analyse van Jules. Je bent wel streng voor jezelf. Dat lees ik bij anderen ook. Waarom? "niet zeuren, treuren en piekeren" "gewoon normaal doen" schrijf jij. Maar wat houdt "gewoon normaal doen" in, wie bepaalt dat en werd de wereld niet vreselijk saai als iedereen dezelfde maatstaf daarvoor hanteerde? Je legt de lat wel hoog voor jezelf, hoor! Goed van je dat je er naar wilt streven. Zeur desondanks maar lekker een keer en piekeren is vaak zeer vermoeiend en leidt tot weinig maar is o zo menselijk. Kortom:heb compassie met jezelf

Lid sinds

8 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Hallo James, … wat schets je daar een goed beeld van jezelf. Het komt overeen met je foto. We hebben je hier ook al een beetje leren kennen. Alleen, dat woord 'nederig'. Wat bedoel je daar mee? Haal dat woord weg, jôh.

Lid sinds

3 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Jules, Wees niet te streng voor jezelf. Dat overkwam mij ook toen ik in de spiegel keek en dat is nergens voor nodig. Je hebt een, voor mij, herkenbaar stuk geschreven. Bedankt.

Lid sinds

7 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Beste Karinska, dank voor je uitgebreide analyse. Ik probeer inderdaad normaal te doen, maar schiet wel eens uit de slof en ik vind dat ik ook wel aparte dingen doe. Ik sport o.a. veel en met hartstocht, speel piano, schrijf wekelijks een blog op mijn site en Facebook en werk nog parttime. Voor mij is dat normaal, maar tegelijk ook wel saai, want ik hecht aan deze gewoontes. Grt. JdL

Lid sinds

7 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dank je Riny voor het mooie commentaar. Overigens, het tegenovergetels van nederig is, dacht ik, hooghartig. En dat wil ik niet zijn. James is een butler, denk ik, en is net als Jules een doodnormale man. Ik laat het dus toch maar staan, Riny. Grt, JdL

Lid sinds

7 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dank je Jurrit voor het lezen en je welgemeend advies. Ik heb geen problemen met mezelf, hoor. Ik doe dagelijks veel leuke dingen en geniet van het leven. Maar ja, zo'n stukje moet je wat chargeren,. Toch? Grt, JdL

Lid sinds

3 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Leuk hoe je overal toch nog even heel bescheiden een twijfel aan verbindt. Een beetje ruziën met je spiegelbeeld. Dat zouden meer mensen moeten doen. Alsmede een spiegel op ooghoogte hangen voor mensen die op het toilet zitten.

Lid sinds

7 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Inderdaaf Tilma, als je een tijdje rustig naar je spiegelbeeld kunt kijken, ontdek je je sterke en zwakke punten. Ik kijk altijd naar mijn spiegelbeeld, als ik moet poepen. Daarom neem ik vaak wat mee om te lezen of te puzzelen. Rare gewoonte eigenlijk, hè? :nod: .

Lid sinds

12 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
Leuk gedaan. Ik ben ook niet foto-geniek, wel heb ik ook blauwe ogen maar verbeeld me niets. Ik heb je trouwens nog nooit op facebook gezien. Misschien komt dat omdat ik meestal laat verschijn. Dat heb je wel gemerkt. Wellicht zijn we geen vrienden.

Lid sinds

8 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Jules, … wat dom! Hoe kom ik toch aan James? Excuses hiervoor. Nu even waarom ik zo reageerde over dat woord: nederig. Jaren geleden zei een vriendin in wording, eens tegen mij: 'Je moet jezelf niet zo naar beneden halen, dat doen anderen wel voor je'. Het duurde wel even eer ik haar begreep want onderdanigheid enz. was me zo ingepeperd. Dit was nog even een late reactie.

Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Jules een mooi stukje met een oeroude waarheid: wat heb je aan een mooi uitelijk als de binnenkant niet deugt? Toch zijn we vaak onmogelijk kritisch op onszelf. Ik ben blij dat de spiegel in mijn toilet een stuk hoger hangt :).

Lid sinds

7 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dank je Tja, voor de prettige reactie. Ik ga je opzoeken op Facebook. en je een vriendschapsverzoek sturen. Ik heb niet veel F.B.-vrienden, maar jou wil ik er wel bij hebben. Het lijkt immers alsof we elkaar goed kennen door onze schrijfsels op SOL en bovendien vind ik die foto van jou helemaal niet verkeerd, hoor. Integendeel

Lid sinds

7 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hallo Edwinchantalenq... Zo erg zal het toch niet zijn, hoop ik, dat je niet in de spiegel durft kijken. Denk maar zo: anderen zien jou toch heel anders, n.l. wie je bent, hoe je bent en wat je bent. :nod: Bedankt voor de leuke reactie.