Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

#205 Scheiding

‘Wat vertel jij mij nou? Ga jij zaterdag naar Spanje voor een tennisclinic?’ ‘Ja, joh. Hartstikke leuk. Heb ik vier jaar geleden ook gedaan. Ik ga met een groepje van zes man en onze clubtrainer.’ ‘Hoe lang ga je dan?’ ‘Een week. Ontzettend gezellig, kerel. Je bent bijna elke dag bezig met tennis, conditietraining, serveren, tactiek, van alles en nog wat. Een paar uurtjes per dag lekker tennissen enzo en de rest van de tijd ga je een terrasje pikken in het dorp, winkelen in leuke, smalle straatjes, of chillen op een ligstoel aan het zwembad met een sangria in je ene en een boek in je andere hand. Genoeg ontspanning. Ga met ons mee, John. Je wordt er niet ineens een geweldige tennisser door, maar het is ontzettend plezierig.’ Enthousiast reageerdt John met: ‘Tjeemienee, wat interessant. Ik wil dat wel, Mark, maar …,’ ineens vertrekt zijn gezicht in een grimas. ‘Wat is er?’ vraagt de ander geschrokken.’ ‘Er is een probleem, man,’ ‘Wat dan? Het kost niet veel, hoor.’ ‘Nee dat is het niet. Het probleem is mijn vrouw. Vindt ze vast niet goed. Hoe krijg ik zoiets voor elkaar?’ ‘Gewoon zeggen dat je gaat en doorzetten.’ ‘Ja, misschien wel.’ John denkt even na. ‘Ik doe het toch maar niet, Mark. Je zei zelf al dat je er toch niet veel van opsteekt, dus heeft het eigenlijk weinig zin. Dat is een mogelijke scheiding mij niet waard. Misschien volgend jaar.’ ‘Ja, wie weet ben je dan wèl gescheiden. Dan is het probleem opgelost, ha, ha,’ lacht Mark een beetje schamper. ‘Wie weet, maar Ik wil dat niet, Mark. Ik bedoel dus scheiden,’ reageert John zuurtjes. 'Neem d'r dan mee'. 'Ja, dàt wil ik wel.'

Lid sinds

10 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Ha, heerlijk Jules, jou en je gezellige verhaaltjes uit het leven gegrepen weer te lezen. 'Enthousiast reageerde John met ‘Tjeemienee, wat interessant. Ik wil dat wel, Mark, maar …,’ ineens vertrok zijn gezicht in een grimas.' Vanaf hier schiet je ineens in de vt, je zou je dialoog ook in de tt kunnen laten doorlopen. Schamper lachen/zuurtjes reageren: laat het zien/laat het voelen. Ik heb met jouw John te doen. :crybaby:

Lid sinds

8 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Jules, akelig een scheiding al voor een weekje tennis. Sosm balanceren huwelijken echt op de rand. Je zet het goed neer, hoe wankel zoiets kan gaan. Een kleine typo: de laatste regel een e teveel in eventuele. Fijne avond.

Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hallo Milli, Leuk dat je mijn stukje weer gelezen hebt. Bedankt daarvoor. Ik heb het nog eens nagelezen en inderdaad had het verhaal misschien beter helemaal in de TT kunnen staan. Misschien verander ik het nog wel. Grtn.

Lid sinds

7 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Jules, tennissen of scheiden, mooi het dilemma weergegeven.Graag gelezen! Eens met Mili's opmerking over vt/tt.

Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dank je Ton voor het lezen en je opmerking. Ik ben het met jou en Milli eens. Ik heb het stukje op mijn site in de t.t. geplaatst. Staat inderdaad veel beter. Ga ik hier nu ook doen.

Lid sinds

6 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Hallo Jules, Ik blijf in dubio achter. Op zich kan ik mij verplaatsen in het verhaal, maar het grijpt me niet bij de strot. Het kabbelt een beetje, sorry dat ik niet positiever ben. Op het eind staat nog een "i" teveel in scheiden.

Lid sinds

6 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Die vrouw van John mag haar echtgenoot wel in een lijstje plakken. Hij is trouw en vindt dat sportgedoe niet waard om zijn huwelijk er voor in de waagschaal te leggen, Heel slim. Inderdaad erg inlevend geschreven.

Lid sinds

17 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
De wil van je personage ontbreekt aan het begin, waardoor je verhaal meer gaat over niet willen dan over wel willen. Ik genoot van hoe je taal gebruikt.

Lid sinds

7 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Jules, je verhaal nodigt uit tot verder lezen. Ben benieuwd of John volgend jaar meegaat: met of zonder vrouw. Graag gelezen Groet Connie

Lid sinds

11 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Jules, … okè, dit jaar niet maar het volgende? Zeg dat zij dan een weekje kan kuren in een thermaal -bad. Niet samengaan, want dan wordt het echtpaar een vechtpaar. Maak er iets moois van.