Lid sinds

2 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#199 Wolf

Met mijn tong uit mijn bek draaf ik door het bos. Overal om me heen ruik ik grote prooi. Nergens is een spoor van andere wolven. Het is alweer dagen geleden dat we voor het laatst een territorium zijn tegengekomen. Mijn wijfje en ik zijn weggetrokken om ons eigen plekje te vinden. Mijn maag knort van de honger, ik heb al dagen niks gegeten. Maar mijn wijfje is nu belangrijker. Haar buik is zwaar van de jongen waardoor ze niet meer kan jagen. Als ik op een paarse vlakte de zware geur van wolbalen ruik, loopt het water me in de bek. Gemakkelijke prooi! Ze staan achter een rij hout. Geluidloos sluip ik dichterbij. Ik duik in elkaar, maak me klaar voor de sprong… Opeens klinkt er een luid geblaf. Een tweebenerswolf rent op me af. Een diep gegrom welt op in mijn keel en mijn nekharen komen overeind. Maar de tweebenerswolf is niet alleen. Met ontblote tanden komt er nog eentje aangerend. Snel maak ik me uit de voeten. Ik kan beter terug naar mijn wijfje voor het Grote Licht uit zijn hol kruipt. Onderweg lukt het me om een konijn te vangen. Wanneer ik bijna bij mijn wijfje ben kom ik op een open plek. Verbaast blijf ik staan. Midden op het veld staat een berg stenen. Zo iets heb ik nog nooit gezien! Voorzichtig loop ik er heen. De berg is leeg vanbinnen. Dit zou een prachtige plek zijn voor ons hol. Jammer dat overal de geur van tweebeners hangt. Als ik bij mijn wijfje ben, zijn het rare stenen hol en de honger direct vergeten. Naast haar liggen vier kleine welpjes. Vol ontzag laat ik het konijn voor haar uit mijn bek vallen. Onze eerste jongen!

Lid sinds

6 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Helemaal begrijpen doe ik dit niet. Heeft de tweebenerswolf een hond of blaft deze zelf? Even een zeurtje: Verbaasd is hier een voltooid deelwoord dus met een d. Een vertederend slot.

Lid sinds

2 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Helemaal begrijpen doe ik dit niet. Heeft de tweebenerswolf een hond of blaft deze zelf? Even een zeurtje: Verbaasd is hier een voltooid deelwoord dus met een d. Een vertederend slot.
De tweebenerswolf is de wolf van een tweebener. Een hond dus. Verderop worden ook gewone tweebeners genoemd. Dank je voor je verbeterde d. Ik zie die foutjes zelf niet door mijn dyslectie.

Lid sinds

4 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Leuk perspectief vanuit de wolf. Na je uitleg #2 begrijp ik de tweebeners nu. Het huis grappig beschreven vanuit de wolf. Idd lief einde, ik geniet ervan. Fijne avond.

Lid sinds

6 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Karin: een dag uit het leven om te herinneren, want toen kwamen de welpjes ter wereld dat stenen hol was praktisch gezien overbodig, want het wijfje zat al ergens, toch? mooi ontwikkeld verhaal over die schapen

Lid sinds

2 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Bedankt :-) Mw Marie, dat is geen huis maar het hek om de kudde schapen. Ik ben best een tijd op zoek geweest naar hoe ik dat zou omschrijven :D PeterFD, eigenlijk was het mijn bedoeling dat er nog geen nest was, dat het wijfje gewoon ergens achtergebleven was terwijl hij voor haar ging jagen. Maar dat is niet goed uit de verf gekomen ben ik bang.

Lid sinds

4 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Geluidloos sluip ik dichterbij. Ik duik in elkaar, maak me klaar voor de sprong… Opeens klinkt er een luid geblaf. Een tweebenerswolf rent op me af.
Hallo Karin, Ik voel hierin de spanning goed toenemen tot en met 'sprong...' Het gebeurt terwijl ik er naast sta, als het ware. Dan schrijf je "Opeens klinkt er een luid geblaf." Zoef, weg gevoel van spanning en dat vind ik jammer :( De wolf is geconcentreerd op de aanval en die concentratie wordt plotseling verbroken. As je het kort en strak vervolgt na 'sprong..." blijft de spanning beter voelbaar. En iets dat de ommekeer van concentratie naar verdediging benadrukt. Die wolf moet ineens schakelen. Tweebenerswolf vind ik leuk gevonden. Het stenen hol is dat een verlaten huis/ruïne? Mooi hoe je het gevoel van overleven van de wolf en zijn drang tot beschermen overbrengt. Graag gelezen.

Lid sinds

2 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dank je wel, daar kan ik absoluut wat mee :-) Dat stenen hol was eigenlijk bedoelt als een hunnebed. Ik had het iets uitgebreider willen beschrijven, iets met hele grote stenen enzo, maar ik zat ver over mijn 300 woorden dus ik heb zo'n 50 woorden moeten schrappen. Maar nu is het maar net wat je eigen fantasy er van maakt, toch? Een huis kan ook goed.