Lid sinds

7 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#181 Het laatste romantische stel

Ik heb het gehad met de mensheid! De uitdaging om geliefden tot elkaar te brengen en de vonk te doen overslaan, is eruit. Ooit mikte ik op harten met pijl en boog. Vrij trefzeker, al zeg ik het zelf. Als iemand werd geraakt, zag je meteen dat het effect had; heren deden er moeite voor om bij een dame in de gunst te komen. Er werden gedichten geschreven, aubades gebracht, geurige enveloppen met mysterieuze boodschappen gestuurd. Dames speelden het spelletje mee, veinsden soms dat ze geen interesse hadden, maar ondertussen … Romantiek vierde hoogtij! Maar moet je die mannen nu eens zien, daar beneden. Onder invloed van de commercie geven zij zich over aan een collectief schuldgevoel, of is het collectieve geilheid die toeslaat? In lange rijen staan zij voor de kassa’s van parfumerieën, chocolaterieën, lingeriewinkels, bloemisten en juweliers. Tenminste, voor zover ik het allemaal kán zien. Het zicht wordt vervaagd doordat talloze appjes, peebeetjes en ander digitaal ongerief die de lucht doen zinderen. Het zijn vooral roze hartjes, mierzoete, fantasieloze teksten en foto’s met bijgeplakte Mickey Mouse-oortjes en -neusjes die naar de andere kunne worden gestuurd. Ik roep mezelf tot de orde; niet zo somberen, joh! In plaats daarvan richt ik mijn pijl en boog op een jongeman, die in het park op een bankje een gedicht zit te schrijven, over blauwe ogen, goudblonde lokken en eeuwige liefde. Johanna, staat erboven. Intuïtief richt ik mijn tweede pijl op een meisje op een zolderkamertje, verderop in de stad. Zij heet Johanna. Net voordat ik die pijl wil afschieten, word ik belaagd door drones. Zij dragen bij aan de digitale zindering; ‘Drone aan basis; verdachte waargenomen boven de stad. Vermoedelijk IS-aanhanger, gewapend!’ Per omgaande zindert het antwoord; ‘Opdracht van Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding: Terstond uitschakelen!’ Gelukkig treft mijn pijl als eerste doel.

Lid sinds

9 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Lachen! Direct duidelijk wat je positie is. Heel origineel en amusant. Meeslepend. Leest weer als een drone, eh, pijl.

Lid sinds

11 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Ton, ... wat een geweldig verhaal. Aan het einde heel veel zuur door het zoet. Met een drone, zitten we pats boem in de realiteit die we het liefst willen vergeten. :thumbsup: omdat het Valentijn is een :{} .

Lid sinds

7 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi Levina, hartelijk dank voor je reactie. Ach ja, die stoerheid. Maar gelukkig is dit fictie, Cupido is niet vernietigd door die drones en hij blijft lekker aan de slag met zijn liefdespijlen.

Lid sinds

7 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi Darkvalley, hartelijk dank voor je reactie. Ik vond het ook wel leuk, maar alleen omdat het fictie is; je moet er toch niet aan denken dat Cupido nooit meer actief zou zijn???

Lid sinds

7 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi Nancy, hartelijk dank voor je reactie. Je laat me blozen! Niet meer doen hoor! :D En dat inlijsten, neuh... ik zou naast mijn pantoffels gaan lopen als ik daar dagelijks mee geconfronteerd word in de huiskamer.

Lid sinds

7 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi Riny, hartelijk dank voor je reactie. Mooi, hoor, die :{} ... ga ik weer een potje zitten blozen. Maar vooruit, omdat het Valentijn was; ook voor jou een :{}

Lid sinds

6 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Die arme Cupido als slachtoffer van massa-hysterie. Iedereen mag maar wat in het rond schieten maar hij niet, en hij heeft niet eens een baard. Ik zal hem volgend jaar een kaartje sturen. Vrolijk en triest tegelijkertijd. Vrolijk en vlot geschreven, het bracht een dikke glimlach op mijn gezicht. [volgens mij veinst men dat, niet of]

Lid sinds

6 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Kostelijke zienswijze vanuit Cupido. Heel originele insteek! En wat een geluk voor hem en iedereen, dat hij zich in een andere wereld bevindt. Stel we zouden het zonder zijn bemiddeling moeten doen. Waar blijft de romantiek dan nog?

Lid sinds

7 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Opnieuw weer kostelijk vermaak, Ton :nod: Je insteek is origineel, en en passant stip je nog even de vercommercialisering van Valentijnsdag aan als aandachtspunt. Knap gedaan en daarom wederom een chapeau'tje EN :thumbsup: voor jou. Het is fijn om weer eens iets van je te lezen!

Lid sinds

7 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi Stella, hartelijk dank voor je reactie! Veinzen dat... ja, inderdaad. Dankjewel! En je complimenten, ze laten de zon nog harder schijnen op deze mooie zondag, ik ben er blij mee!

Lid sinds

7 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi Edith, hartelijk dank voor je reactie. Met je eens dat we niet zonder Cupido's bemiddeling en romantiek kunnen. Anders werd het hier toch maar een #@-wereld! En bovendien weinig of geen nageslacht.

Lid sinds

8 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi Ton. Met een grote glimlach gelezen. En niet voor niets zoveel reacties hierboven: compliment, leest heerlijk weg!

Lid sinds

6 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Het zicht wordt vervaagd doordat talloze appjes, peebeetjes en ander digitaal ongerief die de lucht doen zinderen.
Leuke zin! 'Doordat' moet echter wel 'door' zijn. Ik vind het een heel leuke invulling van de opdracht. Je geeft alleen wat vroeg de mening van onze Cupido weg, in de eerste zin al. Misschien dat je dit wat naar achter zou kunnen plaatsen, waardoor er nog een soort spanningsboog komt. Het einde vind ik mooi! Is er toch nog enige hoop op jongens die lieve gedichtjes schrijven aan hun aanbeden meisjes.

Lid sinds

6 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi Michael,
Is dit aan mij gericht? Ik hoop het niet, ik heet Mike! Ik heb nogal traumatische ervaringen met de naam Michael. Er was op de basisschool een jongen genaamd Michael, maar niemand wist dat hij Michael heette. Vier jaar ben ik door het leven gegaan als Mike H en hij als Mike B. Samen waren we natuurlijk Mike Beha. In groep acht bleek dat hij gewoon Michael heette. Ergo de traumatische ervaring.

Lid sinds

7 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi schrijfcoach Mike, gefeliciteerd met je nieuwe status! Je eerste opmerking; raak, ik heb er overheen gelezen. De eerste zin is juist zo bedoeld, ik wilde de lezer ermee triggeren. En later roept hij zichzelf tot de orde, waardoor er toch weer hoop gloort. En dat wordt waargemaakt doordat er door een jongen een gedicht voor een meisje wordt geschreven, maar ook doordat de pijl van Cupido nog net doel treft. Hartelijk dank voor je reactie!