Lid sinds

6 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

# 169 de theedoekendate

‘De theedoek wapperde in de gure novemberwind aan zijn vishengel.’, was de slotzin van het verhaal, dat hij gelezen had. De woorden beklijven en lijken hem in beweging te willen zetten. Met een resoluut gebaar drukt hij de enterknop in. Nu maar afwachten. In haar favoriete koffiecorner houdt Anke, onder het genot van een slok cappuccino, haar ogen op haar telefoonscherm gericht. De tekst laat haar niet los, lijkt vreemd, maar maakt haar ook nieuwsgierig. Zo lees je ze niet vaak op datingsites. “Hallo, bij getoonde interesse ben ik bereid mijn naam bekend te maken. Laat ik je eerst vertellen wat je kunt verwachten. Bij mij zul je je nooit vervelen. Zoek je een huisman: dwangmatig verslaafd aan afdrogen, zal de keuken altijd opgeruimd zijn. Nee, niks geen afwasmachine, maar lekker samen keuvelend in de keuken de rotzooi wegwerken. Na het klusje geklaard te hebben verdwijnt de theedoek in de wasmand. Orde en netheid passen in mijn profiel: zodra de laatste theedoek in gebruik gaat, worden de vuile theedoeken gewassen, gestreken en netjes gestapeld in de kast gelegd. Daarna hebben we alle tijd om leuke dingen te bedenken. Misschien kunnen we samen gaan vissen. Als je mij wilt ontmoeten, zul je me, naar aanleiding van mijn profiel, in een groot gezelschap onmiddellijk herkennen. Ik ben altijd in voor een geintje. Oh ja, het liefst ontmoet ik je de eerste keer ergens buiten, een parkje of zo.’ Veel gezinnen brengen deze koude novembermiddag in het park door. In gedachten hoort Anke de moeders roepen: ’Komaan jongens, allemaal de handjes uit de mouwen, even afdrogen, des te eerder kunnen we weg.’ Bij de gedachte aan haar eigen ‘theedoekendate’, trekken haar mondhoeken in een zachte glimlach omhoog. Binnen een paar minuten gaat ze hem ontmoeten. Bij de visvijver aangekomen wordt ze geconfronteerd met een niet alledaags beeld. ‘Je zult me in een groot gezelschap onmiddellijk herkennen’. Hij zit op de punt van een bankje, een hengel als een totempaal naast zich in de grond geplant. Aan het uiteinde ervan wappert een kraakheldere theedoek in de gure novemberwind. Anke blijft besluiteloos staan. NB dit is voorlopig mijn laatste bijdrage. Vermoedelijk heb ik pas in februari weer tijd voor SOL. Vanaf 4 december mag ik me verblijden in de aanwezigheid van onze 5 jarige Braziliaanse kleinzoon. Voor iedereen alvast een heel mooie decembermaand.

Lid sinds

6 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Connie, origineel. Wat geef je de hesitatie van Anke mooi weer in je laatste zin. Een hedendaagse lexa date met een hengel, ik zie die man al zitten! Belooft volgens mij een leuke date te worden! In de verte doet dit verhaal me denken aan Ton Badhemd, waarom kan ik niet zeggen. De humor, denk ik. Veel plezier met je kleinzoon, die zal je wel niet zo vaak zien! Fijne tijd gewenst.

Lid sinds

6 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mw Marie, de humor van Ton Badhemd...een mooi compliment. Ik vond het een ingewikkelde opdracht, wilde geen 'visverhaal'. Ben benieuwd wat de gevolgen zijn van 2 maanden Soll-losheid. Heb wel het plan om met een schrijfcoach te gaan werken vanaf 1 februari in de steigers staan. Het is 1,5 jaar geleden dat wij in Brazilië waren en op skype een 'verplichte omatijd ' is van een 5 jarige veel gevraagd. Het wordt zwaar, maar oh wat kijken we er naar uit. Dank voor het lezen en je lieve wensen, Groet Connie

Lid sinds

8 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Connie, ik twijfel in de eerste zin. Bedoel je soms 'dat hij geschreven had'? Persoonlijk vind ik 'onder het genot van' een cliché. En dan is het nog maar een slok. ;) Je hebt de theedoek voor mij als een fetisj neergezet. De datende man is er bezeten van waardoor de tekst - en dan nog wel op een datingsite - er absurdistisch door wordt. Ik zou niet twijfelen als ik Anke was, de man is apart en heeft lef. Wens je al het goede toe met je kinderen en kleinkind. PS: Wat een stap vooruit doe je om met een schrijfcoach te gaan werken. :nod:

Lid sinds

8 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik kan mij voorstellen dat Anke besluiteloos blijft staan. Het is toch wel een man om even over na te denken. Maar ik denk, als ze dat eenmaal heeft gedaan, dat zij met hem leuke dingen zal ervaren. Hij heeft zich in ieder geval als een actieve man beschreven. Leuk verhaal Connie en ja de humor vind ik ook op die van Ton Badhemd lijken. :thumbsup: Ik wens je ook een hele fijne tijd met je kinderen en je kleinzoon en alvast de beste wensen. Lijkt mij hartstikke interessant om met de schrijfcoach te gaan werken. Succes

Lid sinds

6 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Connie, ik heb genoten van je verhaal. De absurde insteek op de datingsite deed me hardop lachen, ik neem het zomaar van je aan (heb zelf geen datingsite-ervaring...). Ik zie de scène op het bankje voor me. En dan volgt er nog een heel stevige cliffhanger, die - naar ik begrijp - op zijn vroegst in februari zijn vervolg gaat krijgen. Ik wens je een heel fijne tijd met je familie + kleinzoon,hoop voor jou dat de tijd tot februari lekker langzaam verstrijkt, zodat je volop kunt genieten!

Lid sinds

9 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Leuke invalshoek heb je gekozen vind ik. Met plezier gelezen. Ter overweging: zetten hem in beweging ipv lijken hem in beweging te zetten. De handeling erop volgend onderstreept de beweging. Kinderen laten afwassen met gure novemberwind na een picknick in het park vind ik moeilijk voor te stellen. Alle goeds gewenst de komende avontuurlijke tijd!

Lid sinds

5 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ach en wee, een man wiens leven om de afdroog heen wordt gepland ... maar hoe jij het schrijft wordt het wél leuk. We worden uitgezwaaid met een theedoek, geniet van je kleinzoon!

Lid sinds

5 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dag Connie, Wat een goede en mooie oplossing voor de vishengel! Ik las je verhaal met plezier. Ik wens jou ook een mooie decembermaand en heel veel genieten met je kleinzoon! En succes met de schrijfcoach. Tot februari Lieve groet, Marceline

Lid sinds

7 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Vanuit een originele invalshoek heb je geschreven! Een prachtig verhaal. Ik heb ervan genoten. Een mooie tijd wens ik je.

Lid sinds

6 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@allen, dank voor de reacties. Mili, hij heeft een verhaal gelezen, waarna hij op de enterknop op de datingsite drukt, om zijn profiel daar neer te zetten. De theedoek als fetisj zo had ik er niet naar gekeken, maar bij nader inzien... :) Af en toe zal ik best een blik hier werpen, maar zonder verdere activiteit mijnerzijds. Groet Connie

Lid sinds

10 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Goed verhaal. Ik moest wel even nadenken hoe de eerste alinea te interpreteren, maar ik begrijp dat de 'hij' een zin gelezen had, die hem inspireerde bij het schrijven van zijn dating-profiel? Sterk slot ook, ik ben gek op open eindjes :-) Fijne feestmaand en geniet van je familie.

Lid sinds

5 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Wat een heerlijk verhaal geef je ons nog mee voor je aanstaande lange pauze. Ik sluit me aan bij de eerdere reacties en wens je heerlijke dagen met veel gezellige familie keuvelarijen tijdens de afwas misschien wel ;)

Lid sinds

6 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Bart, Nancy en i-kat: het is prettig te weten dat een verhaal goed overkomt, na geworstel met de opdracht. Dank voor het lezen en de goede wensen, Fijne dag, Connie

Lid sinds

5 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Wat een heerlijk verhaaltje Connie. En wat een mooi Sinterklaascadeau krijg je. Ik wens jullie een mooie tijd samen.