Lid sinds

7 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

#168 Freewriting over eten in november.

Dan kun je wel voorrstellen wat het onderwerp wordt. Vorig jaar al vastgelegd: geen gedram, gewoon eerste kerstdag bij ons thuis. “Kan dat wel , mam””dat zien we tegen die tijd wel, maar jullie hebben alle tijd om de dg te regelen met partners, ex partners en vriendenkring, als die ook een rol spelen. Eerste Kerstdag 2017 is bij ons, dat ligt vast. En nu het eten. En dan denk ik aan alle culinaire hoogstandjes die in de loop der jaren al paasseerden met wel of geen succes. Dej augergineschotel die niet te eten was, de pan frituurvet die de keukenvloer besmeurde en alle tegenvallers die in 48 jaar al de revu hebben gepasseerd. Nee, nu alles buiten de deur halen, op hoop van zegen dat het kwalitatief niet leidt tot allerlei opmerkingen van onze ‘jeugdigen’, die inmiddels wel een lux leven gewend zijn met sushi eten, maat let wel op mijn lijn hé en mijn maag kan niet alles verdragen. Maak je niet te druk ma, wij zijn er ook en dan vergeten ze dat ze altijd een helaf uur later komen dan is afgesproken. En dat ma daar altijd heel veel moeite mee heeft, maar dat… En nu niet mogen nakijken en met fouten en al op het web plaatsen. Niet echt mijn gewoonte!

Lid sinds

11 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Connie, ... goed gedaan. Je laat me meeleven met al die voorgaande kerst 'missen'. Freewriting is freewriting, je kunt het dus zo wegsturen. Daar hoef je geen naar gevoel bij te hebben.

Lid sinds

7 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Goed gedaan zeg, dat is nou het echte freewriten en levert een hele mooie bron voor een goed geschreven verhaal :thumbsup:

Lid sinds

16 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Connie, Fictie of werkelijkheid. Ik denk het laatste. ;) Je (hp) houdt van structuur. Geen gezeur. Alles geregeld. En dan komen die kinderen natuurlijk weer een half uur later dan afgesproken. Komt er weer niks van dat helpen. Wat een ellende. :D Met plezier gelezen.

Lid sinds

7 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Riny, heerlijk zoals je alle kerst'missen' eruit haalt. @Ton en i-Kat, dank voor de @Willemina, je herkent de stress van alle voorgaande kerstmissen. Inderdaad geen fictie. Dank voor je reactie. Groet Connie

Lid sinds

6 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
Ik kan helemaal met je meeleven Connie. Heerlijk stukje freewriting. Die Kerst komt wel goed bij jullie. Graag gelezen.

Lid sinds

9 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
En dan heb je het alleen nog maar over het eten en niet eens de cadeautjes, dat is een stressfactor apart ;) Ik moest toch wel glimlachen bij het lezen. Misschien een idee voor een volgende opdracht :)

Lid sinds

15 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dag Connie, Het stemt me verdrietig, en het doet me goed als ik hier op SOL lees dat het merendeel van de vrouwen Kerstdinerstress hebben, want het is zo herkenbaar. En heerlijk dat er hier op dit forum over kan gepraat worden zodat de stressfactor verminderen kan door de feiten te minimaliseren. Iedere kalkoen die de kerstsfeer moet verhogen is een kalkoen te veel. Iedere gans die het voedsel door zijn strot geduwd krijgt, verdient ons medelijden en actie dat we in ieder geval geen ganzenlever meer kopen. Het zal nog wel even duren voor onze slechte eetgewoonten zullen veranderen. Veranderingen hebben tijd nodig. Leve de kaasschotel.

Lid sinds

7 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Marijcke, onze slechte eetgewoonten zijn natuurlijk subjectief gezien niet allemaal even slecht. Nadenken erover en van gedachten wisselen kan geen kwaad. Voorts denk ik dat Kerstmis zonder stress met name voor de 'vrouwen des huizes' een item is. En ook al zal ik blij zijn als het voorbij is, het zal dit jaar voor ons best bijzonder zijn met alle kinderen, incl Brazilië en onze pleegdochter. Dank voor je reactie Groet Connie

Lid sinds

7 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Mechtilde en Meta, natuurlijk komt het ook dit jaar weer goed met Kerstmis. Zie ook mijn reactie #9 Groet Connie

Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Herinneringen aan mislukte kerstdiners. Dingen goed willen regelen en kinderen die een half uur te laat komen. Ik leef met je HP mee. Graag gelezen

Lid sinds

7 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Siv, en dan, als de overvolle decembermaand weer voorbij is, de kerstboom opgeruimd en alle restanten zijn weggewerkt, kunnen we meestal zeggen dat het fijn was. Dit jaar helemaal, omdat onze kleinzoon (5 jaar) uit Brazilië met zijn papa en mama er bij zullen zijn. Dus hp zal hopelijk genieten van de hele familie bij elkaar. Dank dat je kwam lezen, Groet Connie

Lid sinds

15 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Wat fijn Connie, dat je je kunt verheugen op de komst van je familie en zeker van het kleinkind! Ach, gewoon de dingen op z'n beloop laten, dat kan eigenlijk ook best, hè? Genieten van het mooie en de schouders ophalen bij een eventueel Kerstmissertje. :nod: