Lid sinds

11 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#166 - De sprong van Leona Cita

Met het mes tussen haar tanden en de vlag in top kijkt Leona Cita vanaf het dak van het paleis naar het plein beneden haar. De honderdduizenden, niet groter dan luciferdoosjes, zwaaien met vlaggen, geel en rood, als de likkende vlammen om haar heen. De stinkende rook beneemt haar de adem, beroert haar tot tranen. De hitte deert haar niet, niet echt, al hadden haar vrienden gezegd dat die voor een mens ondraaglijk zou zijn. Ondanks de juichende aanmoedigingen, aanzwellend tot een ongekend crescendo, twijfelt ze of ze in de slurf zal springen. De brandweer is niet bepaald vriendelijk en de Spaanse soldaten staan klaar met lange messen. Op hulp van buitenaf rekent ze niet. Het vuur is reinigend, had God haar voorgehouden, en ze recht haar rug. Ze springt. De ruwe stof remt haar vaart nauwelijks. Een zachte landing wordt het niet, denkt ze nog.

Lid sinds

7 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@Leonardo, de kleuren geel en rood van de vlag, de lange messen van de Spanjolen, geen hulp van buitenaf - Guy Verhofstadt heeft zich al sputum verplaatsend uitgesproken, alsof hij democratisch verkozen is -, je kunt niet anders dan over Catalonië spreken in de vorm van Leona Cita. Het gebruik van het woord 'slurf' kan ik niet goed plaatsen. Je stuk vlamt van mijn scherm af.

Lid sinds

5 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Broeierig heet. Een tunnel waardoor je van hogere verdiepen naar beneden glijdt bij brand, dat is toch een (brand)slurf? Waarom geen lucifers i.p.v. lucifersdoosjes? Mooi getint verhaal.

Lid sinds

11 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@Mili - Guy Verhofstadt? Is hij niet dezelfde die erop staat dat GB eerst moet betalen alvorens met de Wijzen van de Europese Commissie een gesprek te mogen hebben over de Brexit? slurf: http://www.escape-chute.net/neu/nl/Brandslurf.php @niet-zo-leeghoofd - Lucifer is een naam voor de duivel en de mensen in dit verhaal zijn allesbehalve duivels. Ik gaf ze dus maar een beschermend omhulsel. Beiden bedankt voor het lezen en de feedback.

Lid sinds

5 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Mystiek verhaal Pisano, ik werd er in meegesleurd. De brandslurf kende ik niet, weer wat geleerd. De laatste zin brengt een glimlach op mijn gezicht, waarvan ik dan weer denk, kan niet, te erg voor deze scene.

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ha Leonardo, Een mooi beeldend verhaal. Zelf had ik wat last van de vlag in top in de eerste zin. Ik kon het fysieke van het mes niet vereenzelvigen met de vlag. Ook de laatste zin zou ik het woord vaart eruit laten.
remt haar nauwelijks
:) Met plezier gelezen.

Lid sinds

13 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dag Leonardo, Een beklemmend stukje proza over de dood. Tenminste zo ervaar ik deze inzending. Maar waar blijft de geboorte? Of mis ik iets? Met het mes tussen haar tanden en de vlag in top... bedoel je de vlag als topje? :o

Lid sinds

7 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi Leonardo Een mooi poëtisch stuk tekst. Heeft dit te maken met het gedoe tussen Spanje en Catalonië, zoals Mili al verwoordde? Heb het behoorlijk warm gekregen van je verhaal.

Lid sinds

11 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ook de laatste zin zou ik het woord vaart eruit laten.
remt haar nauwelijks
Dat zou de focus leggen op Leona zelf, niet op de snelheid waarmee het proces zich voltrekt ... :)

Lid sinds

7 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dag Leonardo, Een eerder dichterlijke vrijheid gekozen met het ritme onder je tekst? Likkende vlammen: mooi! Wat ik niet volledig begrijp is dat ze toch springt als het vuur reinigend is? Hartelijke groet, schrijfcoach Inanna