Lid sinds

2 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#153 Het witte veertje

De duif fluisterde in haar oor dat ze zich sterk moest houden. Een traan rolde over de wang van Nicky. ‘Zo gemakkelijk is dat niet. Ik zit hier maar, te zitten, de dagen af te wachten. En waarom? Omdat men denkt dat ik iets met die zaak te maken heb. Wat kan ik er nu mee te maken hebben? Ik word gewoon gek hier. Kijk, ik praat zelfs met jou, een duif.’ Verontwaardigd draaide de duif zich om en fladderde weg. ‘Bekijk het maar,’ koerde de duif. Een wit veertje dwarrelde door de tralies de cel binnen. Nicky liet zich op haar knieën vallen en keek naar het veertje. Ze strekte haar arm om het veertje op te rapen. Het vloog echter bij elke poging een stukje verder. Zonder haar knieën te verzetten zakte Nicky telkens wat dieper tot ze plat op de grond lag. Ze had het bij deze laatste poging eindelijk te pakken en sloot haar ogen. Onbewust begon ze te bidden tot haar overleden ouders en grootouders, en tot wie dan ook luisteren wilde. ‘Het komt goed,’ hoorde ze de duif zeggen. Ze draaide zich om. De duif was er niet. Enkel, een teken van hoop.

Lid sinds

7 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Mooi neergezet verhaal. Heerlijk gissen naar wat hier aan vooraf is gegaan en tegelijkertijd een hoopvolle onderlaag.

Lid sinds

6 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Goed geschreven scene uit een groter verhaal. Dit stoort niet want de lezer kan de rest zelf eventueel invullen. :thumbsup:

Lid sinds

6 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Emy, ... wat een mooi verhaal. Iedereen kan het zijne ervan denken; daarom is het natuurlijk zo pakkend.

Lid sinds

2 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@Hadeke, dank je, ik linkte de duif inderdaad snel met hoop @Marietje, dank je, dit kan inderdaad in een groter geheel passen ;) voel je vrij om aan/in te vullen ;) @mw.Marie, thanks for flying Emy Airlines ;) Hoop dat ik je volgende keer weer mag meenemen op avontuur of zo. @Marceline, dank je, het vraagt inderdaad om een vervolg, wie weet… @Riny, dank je, blij dat het korte stukje verhaal je kon pakken :) @Nancy, dank je, ik hoop dat volgende verhalen je ook kunnen boeien :)

Lid sinds

6 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Dag Emy. Gevoelig en spannend tegelijk, met de geruststellende woorden van de duif: het komt goed. Dat is een fijne gedachte. Mag ik een heel klein zeurtje noemen? In de 3e regel staat volgens mij een komma teveel achter het woordje maar. Groet J.