Lid sinds

2 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#147 Moeder van de duisternis

“Oehoe, Oehoe” De uil, die net nog in de boom tegenover mij zat, zweeft na een paar vleugelslagen scheerlings over mij. De luchtstroom neemt mijn lang wit gewaad een beetje mee; de streling van de wind maakt me lichamelijk zichtbaar opgewonden. Het mos en de bloemen op de oude stenen zorgen dat ik zacht lig. Rondom mij dansen de vlammen van de kaarsen in de wind. Ik voel de energie en ontvang de magie van de natuur. De zon verdwijnt. De hemel gaat van vuurrood naar een donker paars en blauw. Wanneer de laatste zonnestralen het luchtruim verlaten sluit ik mijn ogen. De duisternis zal deze korte nacht niet baas zijn, noch het licht zal overheersen. De zonnewende is de hernieuwing van de geloften, van het huwelijk tussen dag en nacht. Als in een trance voel ik mijn lichaam stijgen. De stof hangt onder mij zoals de sleep van een bruidsjurk. Vandaag ben ik de uitverkorene van de dag, de bruid van de nacht. Hij neemt me in zijn armen tot we boven de bomen zweven. Hij liefkoost me, kust en streelt me, speelt met me. Hij aanbidt me, bemint en bevredigt me zoals ik nooit mocht ervaren. De kaarsen vlammen op, de wind ruist door de bomen en neemt mijn geluiden mee. Pas wanneer de wolf gedaan heeft met huilen lig ik terug op het bed. De nieuwe bruid. Moeder van de groeiende duisternis. Ik voel me magisch.

Lid sinds

3 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Heel mooi Emy, huwelijk tussen dag en nacht, sprookjesachtig en erotisch zonder dat het banaal wordt. Ik heb genoten van je vertelling :thumbsup:

Lid sinds

11 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dag Emy, Een bijzonder romantische vertelling. Mooi, graag gelezen. Je schept een mooi beeld van de vrouw die in haar sluiers zweeft. Als een bruid. Klein rimpeltje: Rondom mij dansen de kaarsen in de wind. Je bedoelt dat de vlammen van de kaarsen dansen? :) :o

Lid sinds

4 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Emy, helemaal eens met bovenstaande reacties, prachtig beeld met het huwelijk van dag en nacht tijdens de zonnewende. Je titel doet duistere krachten vermoeden en dan toch zo'n lieflijk heksenverhaal! Graag gelezen!

Lid sinds

2 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@Nancy Bastiaans Dank je, banaal wil ik het inderdaad niet laten worden, graag geschreven @Schrijfcoach-Blavatski Dank je voor je compliment ik heb de vlammen laten dansen nu. @mw.Marie dank je :)

Lid sinds

3 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi Emy, wat een mooie, poëtische romantiek! Prachtige beelden zet je hier neer, zoals de kleur-overgang van de hemel en die van de bruid en het huwelijk. Ik heb van je genoten, Emy! :thumbsup:

Lid sinds

6 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hallo Emy, ... wat een heerlijke romantiek. Je zat er echt wel helemaal in. Sprakeloos gelezen.

Lid sinds

7 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Emy Schreiber, Het gegeven is mooi en idd romantisch, prima. In de uitvoering mag het meer beeldend. Een paar tips:
De luchtstroom neemt mijn lang wit gewaad een beetje mee; de streling van de wind maakt me lichamelijk zichtbaar opgewonden.
Is wel omslachtig geformuleerd. Probeer met minder woorden meer te zeggen/te tonen. Als voorbeeld: De wind neemt mijn lang wit gewaad een beetje mee; de streling windt me (zichtbaar) op.
De zon verdwijnt. De hemel gaat van vuurrood naar een donker paars en blauw
Schrap de uitleg, zo snapt de lezer het ook: 'De hemel kleurt van vuurrood naar donkerpaars en blauw.
Als in een trance voel ik mijn lichaam stijgen.
Het is een echte trance, zwak dat niet af met 'als.' bijvoorbeeld: In trance stijgt mijn lichaam
Hij liefkoost me, kust en streelt me, speelt met me. Hij aanbidt me, bemint en bevredigt me zoals ik nooit mocht ervaren.
Dat zijn zeven werkwoorden, het leest als een opsomming. Toon het liefkozen met een handeling: Hoe wordt er gestreeld en gekust?

Lid sinds

3 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Het is mooi, Emy! Deze vertelling. En het kan altijd beter, mooie tips geeft Janp, ik denk dat jij daar je voordeel mee gaat doen zodat het van mooi een perfecte vertelling wordt.