Freewriten, grijns. Wekelijkse opdracht #137

Lid sinds

13 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Freewriten, grijns. Wekelijkse opdracht #137

Freewriten, grijns De zon schijnt en mijn tuin, eigenlijk een groot terras, vraagt om kleur, bloeiende planten. Eenjarige of vaste, dat maakt niet uit in kleurbeleving. Eerst moet wel iemand de terrastegels schoonmaken, dat zal Pierre moeten doen met de drukspuit. Op mijn zandkleurige tegels kun je goed zien hoe de lucht is vervuild. Als het mistig is geweest, zijn de lichte tegels ineens pikzwart geworden, al het vuil blijft liggen. Regen helpt daar niet tegen, het water loopt weg, ja we hebben riolering aangebracht, en het zwart blijft. Pierre vindt dat klusje met de terrasborstel niet erg, ware het niet dat hij al die potten en bakken opzij moet zetten om ook maar iets te kunnen spuiten. Iedere keer hoor ik hem demonstratief mopperen op alles wat er op de tegels staat. ‘Ja, alleen mooie tegels en dan twee bakken, meer niet. Wat hebben we? Potten, potten en potten. Wie moet ze tillen? Er komt geen pot meer bij.’ Kreunend komen de woorden uit zijn mond, hij heeft het erg zwaar hoor met al die potten. Het eeuwige twistpunt in de lente en ik doe gewoon, ik koop er weer een pot bij. Bah, tegen iedereen die het maar wil horen beklaagt hij zich over die potten en potten. Een bak mag er ook al niet bij. Enfin, ik ga gewoon mijn gang en koop potten. Eerst laat ik ze vullen met bloeiend spul, dan ziet hij die pot niet zo, alleen de kleur. Ik dwaas. Ik ga dan wel tegen zijn zin in, maar stiekem geniet hij van het gemopper en van de vrolijke tuin. De tuin is van mij, alleen maakt hij hem schoon en mag hij klagen en mopperen. Toch voel ik me schuldig.

Lid sinds

5 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dag Suma, Mogelijk moet je het opdrachtnummer even aanpassen. Het lijkt me verrekte handig om zo'n Pierre te hebben. Voel je maar niet schuldig en ga gewoon in de zon zitten.

Lid sinds

5 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Suma, ik heb wel een beetje medelijden met jouw Pierre. Misschien de potten vullen nadat hij schoongemaakt heeft?

Lid sinds

12 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dag Suma, heerlijk zeg zo'n terras vol bloeiende potten.Ik zou zeggen ga lekker door met je potten en laat het gemopper het ene oor in en het andere oor uitgaan! :o Dat moet je soms doen met mannen om de lieve vrede te bewaren.

Lid sinds

13 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dank allen voor de reactie en ja dat nummer... ik kijk of ik zo handig ben om het aan te passen. Ja, ik laat het mopperen gewoon gebeuren, hij vindt het ook wel leuk om iets te mopperen te hebben. Hij verdient een standbeeld. :thumbsup:

Lid sinds

4 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi Suma, met plezier gelezen. Het mooiste, naast de kleurrijke bloemenpracht, vind ik de weergave van je relatie met Pierre. Zo uit het leven gegrepen, met een passende ultieme uitsmijter in jouw #4. Ook van mij krijgt Pierre een welverdiende :thumbsup: Met vriendelijke groet, Ton Badhemd

Lid sinds

4 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@suma, herkenbaar hoe Pierre zich inzet: bereid tot zijn taak, kennis van jouw zwakte en steeds weer dezelfde tolerantie. Bij ons gebeurde het ook: nieuw homedecoratietijdschrift, ik op een drafje (toen ik nog geen beperkingen had) kwam met een glimlach thuis en hoorde het gemopper aan:"nog meer spullen op de grond die bij het stofzuigen in de weg staan." Inmiddels is mijn drang naar "meer gezelligheid" opgelost. Zeker zo makkelijk voor mijn grote steunpilaar. Graag gelezen, Connie

Lid sinds

13 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Conny, zo gaat het hier ook. Steeds minder dingen die hij opzij moet zetten en het voordeel is: minder gemopper. Hoewel ik me daar niet al te veel door laat lijden. En leiden.

Lid sinds

8 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Suma, ... fijn dat Pierre toch wel van het geheel geniet en zijn eigen gemopper maar op de koop toeneemt. Uiteindelijk gaat het om het bloemrijke terras waar jullie dan samen plezier aan beleven. Laat het mooie weer maar komen.