Lid sinds

3 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#128 Oma Belinda

Oma Belinda ‘Blinde blote bezems breken zelden buitenbeentje botje!’ zei mijn oma van vaderskant vaak. Ze sprak de woorden bezwerend uit en lachte er uitbundig bij. Ook zwaaide ze tijdens het uitspreken vaak met een enorme pollepel, maar die had ze natuurlijk niet altijd bij de hand. De geheimzinnige woorden bezigde ze vaak als ze vrolijk was, op Koninginnedag bijvoorbeeld. Op die dag zat ze naast de voordeur op een stoel, keek naar de optocht en deed ondeugende dingen. Wierp een bananenschil voor de voeten van de passerende burgemeester, waardoor deze uitgleed en gemeen zijn knie verdraaide. Of mijn oma tackelde een majorette, waarna het meisje met bebloede knieën de optocht moest vervolgen, wat ik zielig vond. Mijn oma had echter de grootste lol en bleef de hele dag de zeven magische woorden herhalen. Als kind vroeg ik vaak: ‘Oma Belinda, wat betekent die malle zin toch?’ ‘Beste Bobby,’ antwoordde ze dan, ‘het is een geheime spreuk, de betekenis mag ik niet verklappen.’ Ze gaf mij dan ook altijd een klapje met de pollepel op mijn hoofd, als ze die tenminste bij de hand had natuurlijk. Op een dag was mijn oma plotseling verdwenen. Ik doorzocht haar huis minutieus op zoek naar de betekenis van de spreuk. Onder een luik in de vloer van de slaapkamer vond ik een dik, zwart boek. Met bonzend hart sloeg ik het open, twee zilvervisjes holden het boek uit. Het was het dagboek van mijn oma. Ik begon te lezen. Uren later las ik dat ze op zaterdag 9 maart 1957 had geschreven: ‘Vandaag leerde buurvrouw Betsy mij een interessante spreuk. Blinde blote bezems breken zelden buitenbeentje botje, het betekent zoveel als…’ Op de plek waar ik de oplossing dacht te vinden van het grote raadsel hadden die twee rotbeesten verdomme het papier weggevreten!

Lid sinds

3 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi Peter, wat een humoristische tekst als starter op deze site. Ik zie het helemaal voor me, graag gelezen! Hoop meer van je te lezen.

Lid sinds

13 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Grappige spreuk die tot de verbeelding spreekt... Peter, welkom en schroom niet om op de anderen te reageren. Je hoeft alleen te reageren op #128 en verplicht is het niet, maar zo krijg je natuurlijk ook eerder een reactie. Bovendien is het buitengewoon leerzaam. Jouw verhaal is grappig wat zowel ligt in het plot als de manier van vertellen. Lees hoe de anderen de opdracht hebben opgevat en zie hoeveel variatie daarin zit. Veel plezier met schrijven en lezen.