#116 - het rijbewijs

Lid sinds

6 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#116 - het rijbewijs

Met een brede glimlach springt hij de auto in. ‘Proficiat!’ joel ik in zijn oor. Hij drukt zijn lippen op mijn wang. ‘Waarom?’ ‘Je bent geslaagd!’ Zijn mondhoeken dalen en even twijfel ik: ‘Toch?’ ‘Ja! Geslaagd! Van de eerste keer!’ ‘Je hebt dat goed gedaan’, bevestig ik. ‘Beter dan Fien. Zij moest drie keer terugkomen.’ ‘Maar het is haar ook gelukt. Je moet het straks niet in haar gezicht wrijven, Dennis.’ ‘Jongens zijn gewoon beter in het verkeer, dat zegt papa ook.’ Ik schud mijn hoofd, maar laat het vallen. ‘En grote man is het gelukt?’ vraagt Johan als we binnenkomen. Dennis duwt het papier trots onder zijn neus. Hij wijst naar de rode stempelafdruk van de lachende smiley. ‘Wanneer gaan we naar de gemeente?’ vraagt hij dan. Johan en ik kijken elkaar aan. ‘Heb jij deze week tijd?’ vraag ik. ‘Misschien woensdag,’ Johan kijkt bedenkelijk: ‘en anders volgende week?’ Dennis grijpt onmiddellijk in: ‘Nee, ik wil deze week al met de fiets naar school.’

Lid sinds

8 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Leuke, vlot geschreven tekst. Ik dacht uiteraard eerst dat het om een auto-rijbewijs ging. Wordt Dennis door zijn ouders in de maling genomen met dat gedoe over de gemeente? Of speelt het in de toekomst waar kinderen echt een fietsrijbewijs moeten hebben? Ik kan het niet goed in de tijd plaatsen, het lijkt in het heden te spelen. (in iemands oor joelen kan dramatische gevolgen hebben voor het trommelvlies.)

Lid sinds

6 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Het speelt zich in de nabije toekomst af waar kinderen echt een fietsrijbewijs moeten hebben. Daar wordt tegenwoordig ook meer en meer over nagedacht. De mama is zeer enthousiast :) maar 'in zijn oor' kan ik inderdaad beter schrappen.

Lid sinds

7 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@Lilithx, je bent er weer met heerlijke Belgische uitdrukkingen. Zoals: Van de eerste keer. En: Ik schud mijn hoofd, maar laat het vallen. Hier zou men eerder zeggen: In één keer en: maar laat het zitten. Ik dacht net als @Ostinato dat het om een gewoon gehaald rijbewijs ging en dat Belgen daar dolblij een smiley opzetten. :D

Lid sinds

9 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Lilithx, je beschrijft een mooie toekomst, dat zou goed zijn een fietsrijbewijs! Ik dacht ook het auto rijbewijs, en zo kreeg het verhaal ook een extra leuk tintje!

Lid sinds

5 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Mooi gedaan. Echt een tijdsbeeld. Een periode uit het jonge leven! De dialoog zit goed in elkaar. Ook gevoelens krijgen de ruimte. Evenals 'oordelen'. Het zit in de dialoog verborgen. En hoe serieus blijven ze over 'naar de gemeente gaan'? gr. J.

Lid sinds

5 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Heel origineel dat fietsrijbewijs, ik stonk er ook in, dacht aan autorijbewijs! Die Fien, die er drie maal overdeed! Zat helemaal in je verhaal, fijn om te lezen.

Lid sinds

12 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
Mooi geschreven en een verrassende wending. De kinderen van de basisschool doen nu toch al een verkeersexamen? Hier in ieder geval wel. Maar ja, tijden veranderen.