Lid sinds

11 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#96 De Wolk

Onlangs bedacht ik een religie. Ik voelde de behoefte aan meer vrijheid en minder inspanning. Misschien herkent u dat, dat je na weer een dag werken, de zoveelste in een schier ononderbroken rij, tot het besef komt dat het allemaal beter kan; dat het lot van loonslaaf niet je bestemming is. Bovendien leek me het stichten van een religieuze stroming, en daarvan zijn bewijzen te over, uiterst lucratief. Bij die laatste gedachte schoof er een wolk voor de zon. Een pessimistisch of bijgelovig gestemd mens zou dit wellicht als een slecht voorteken hebben ervaren, maar ik meende daarin eerder een mij welgestemde revelatie te herkennen. Is het immers niet zo dat water de bron van al het leven is? En is het niet zo dat water zich verzamelt en verplaatst in wolken? En wordt de ontlading van die wolken in de vorm van regen, sneeuw of hagel niet afwisselend in dank aanvaard of met afschuw vervloekt? Is er niet ook bij tijd en wijle sprake van mist van afwisselende dichtheid, die appelleert aan het mystieke? Ziedaar. De stap tot het geloof in 'De Wolk' was een kleine. Uiteraard maak ik mijn groeiende schare volgelingen deelgenoot van dit moment van openbaring. Ik kleed het ietwat anders in, maar dat noem ik geen zonde. Want laten we eerlijk zijn; De Wolk openbaart zich in vele gedaanten en ontlaadt zich in buien van allerlei soort. Ik vertel hen plechtig dat De Wolk tot mij sprak, en langzaamaan kom ik tot de overtuiging dat dat ook zo was. Ik preek over mot- en slagregens, regentonnen, dakgoten en -pannen, reservoirs en afwatering, mist en klarende wind, paraplu's en zuidwesters, put mij uit in verklarende allegorieën. En men gelooft. 'Spoel onze zilte tranen weg met Uw altoos zoete druppels en verlos ons van Den Drooge. Amen.'

Lid sinds

12 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@Angus, helderder kan je het fenomeen religie m.i. nauwelijks schilderen. Ik schaar mij achter De Wolk. Ik ben ook maar een mens.

Lid sinds

11 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dank u, zuster elysevdr. Weet wel in vol vertrouwen: Het regent, Het zegent. In dier voege: Ik zal u nog berichten over het rekeningnummer ten behoeve van het storten van uw donatie. Na storting zult u als relikwie een druppel ontvangen (opgeslagen in een bierflesje ontdaan van etiket) van de stortbui die na de openbaring alle zondige gedachten van mij afspoelde.

Lid sinds

9 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Terug naar de bron. De kracht van het water en de natuur. Mooi gevonden en geschreven, Agnus. Ben benieuwd wanneer je concurrentie krijgt van de godsdienst van de zonaanbidders.

Lid sinds

11 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Nyceway, dank. Maar ik bespeur bij u twijfel in de kracht en oprechtheid van de boodschap die ik, als Eerste Weerman, mag verkondigen over De Wolk. Kom tot inkeer opdat de gesel der buien u moge sparen. (En zweer Buienradar af. Dat ook natuurlijk.)

Lid sinds

9 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Te veel regen, maakt de weg glibberig en vertroebelt het zicht naar het ware pad van de zon, waarde weerman. De godin van de zon zorgt voor de juiste balans. Volg haar!

Lid sinds

11 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
En ziet, zo wordt De Wolk ontheiligd door ene ketterse stem die verloochent dat De Wolk zich bij wijle oplost om te verworden tot een hoge luchtvochtigheidsgraad in den stralenden zomer of zich openbaart als rijp in den vriezenden winter met klaren hemel.

Lid sinds

12 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik zei ook al 'nauwelijks'. Nu weet ik het, het rekeningnummer ontbrak. :crybaby: Maar goed, ter compensatie wel een mooi relikwie. Het regent, Het zegent wordt mijn mantra.

Lid sinds

11 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Zuster elysevdr, De ootmoedigheid die uit uw reactie spreekt is dermate hartverwarmend dat ik menig gevallen druppel zie verdampen en zie thuiskeren in De Wolk. Geheel in overeenstemming met vers 4 van het Boek Kringloop uit De Grote Almanak: 'Want weet dat gevallen druppels kunnen stijgen naar De Wolk indien verwarmd door het oprechte hart.' (Ik ben dermate geraakt dat ik De Grote Almanak gratis mee zend met De Druppel. Na donatie uiteraard.)

Lid sinds

10 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
@Angus, jij wolkenmenner. Je bent heerlijk losgegaan, in je tekst zoals in je reacties. Je gebruikt woorden waarvan ik houd zoals: altoos, revelatie en schier. Ook naar jou kijk ik iedere week begerig uit. ;) Je stelt me niet teleur, au contraire. In dier voege. Lol. Je schrijft deze keer bijna als een ambtenaar. Wat zou het een zegen zijn als eenieder zijn religie achter de voordeur belijdt. Geeft bij jou waterschade.

Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik voel de aandrang me te bekeren tot deze nieuwe godsdienst. Een wolk verandert voortdurend van vorm; fundamentalisme is dus uitgesloten. Ik zou ne graag laten meeslepen door de kracht van het water. Het enige dat me weerhoudt, is de verplichte donatie. Niet eens vanwege het geld, maar daar hoort waarschijnlijk ook de verplichte registratie bij. En dan wordt de flexibele wolk weer in een systeem geperst. Alle gekheid op een stokje; een prachtig stuk. Chapeau!

Lid sinds

11 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dank voor je reactie, Mili. Als Eerste Weerman voel ik uiteraard een verantwoordelijkheid om in klare taal kond te doen van Het Bericht. Dat kan ambtelijk overkomen, zeker, maar zie het als het besef mijnerzijds van de gezegende destinatie die ik ten volle accepteer. De groeiende schare volgelingen belijdt de devotie, mits de neerslag daartoe aanleiding geeft, in de besloten omgeving van een bassin. Gelet op de toenemende overtuiging dat het geloof in De Wolk het ware geloof is, zijn er meer - ter ere van De Wolk - fraai betegelde gebedsbakken noodzakelijk. Ik en de overige volgelingen zouden het op prijs stellen als je je doorschemerend enthousiasme zou vertalen in klinkende munt (en daarmee enkele tegeltjes). Bij voorbaat dank. Ik heb je genoteerd als aspirant novice.

Lid sinds

11 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dag zuster Marie, Ik vertaal uw bewondering als teken van een devotie die slechts een laatste stimulans behoeft. In de geest van vers 83 van De Grote Almanak: En verwelkomt vooral hen wier woorden tonen dat het nog slechts één druppel behoeft om de emmer van het geloof te doen overlopen en zend hen de emmer. Als u er waarlijk voor openstaat zal ik de emmer tegen portokosten aan u doen toekomen. Zet hem buiten in op uw balkon, op uw terras of in uw tuin en ziet hoe hij zich zal laten vullen door De Wolk. En beseft dan dat ook uw hart, uw ziel, in gelijke mate gevuld zal worden en zal overlopen.

Lid sinds

11 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Zuster Nel, Er is geen sprake van een verplichte donatie. Wel is er in de Grote Almanak sprake van het zogenoemde Vergiet. Ik verwijs naar vers 33: 'En voor hen die niet bijdragen aan De Kering, Het Bassin, Den Afloop, of Het Putje; voorwaar ik zeg u. Hen zal den Snorkel onthouden worden evenals de geneugten van het Pootjebaden. En voorts, vers 4, wil ik u manen voor laster. Het is in de ogen van de mens dat De Wolk vormen aanneemt die het begrip ontstijgen, maar op de keper is De Wolk het allerheiligste waarbij men niets ander dan Nattigheid kan voelen

Lid sinds

10 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
@Angus, #12, gelukkig noem je me geen zuster. Alvorens ik doneer aan gebedsbakken, wil ik weten of er gesegregeerd wordt gebeden. Indien ja, doe ik niet mee. Mocht ik als aspirant-novice een kap en een lange rok moeten dragen, doe ik ook niet mee. :D

Lid sinds

12 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoogeerwaarde Angus, profeet van De Wolk, Eerstverkondiger van het ware Geloof, Het laatst dat ik ter biecht ging was, zoals het een goed katholiek betaamt, met Pasen jongstleden. Zoals zo vele goedgelovigen dacht ik mij te kunnen ontsmetten van een zondig leven, zoals echtbreuk door het veelvuldig nippelen van mijn eveneens gehuwde buurvrouw. Al gauw ontstond er in het biechtgestoelte een hevige woordenwisseling tussen mij als zondaar en de eveneens mijn buurvrouw nippelende biechtvader. Kort van lont als ik ben doorbrak ik op zeker moment met een krachtige vuistslag het houten rooster dat ons fysiek scheidde en door de nauwe opening die er was ontstaan greep ik de confessionaris bij zijn strot. Hij heeft het overleefd. Sindsdien ben ik een afvallige gelovige en ben naarstig op zoek naar dat ene geloof dat alle andere bijgeloven overstijgt en overbodig maakt. Mijn gemoed barstte bijkant van vreugde toen ik uw openbaring van De Wolk trof. Een geloof gestoeld op wereldwijde waarnemingen vanaf de aarde en vanuit satellieten hoog in de lucht. Waarnemingen die volgens meteorologische wetmatigheden eenduidig worden geïnterpreteerd en resulteren in profetieën lange tijd vooruit. Een dergelijke religie is sinds de Germanen Wodan en Donar niet meer verkondigd. Maar zinspeelt desalniettemin op de diepste angstgevoelens van de mens. Immers, hoe hebben onze voorvaderen in hun hutten niet zitten beven en sidderen als de bliksemschichten hen om de oren vlogen, als vloedgolven hun have en goed naar elders verplaatsten of modderstromen hele nederzettingen meesleurden. Appelleren aan deze primitieve en door erfenis overgeleverde angstgevoelens bij de mens geeft uw verkondigde nieuwe geloof de potentie uit te groeien tot een wereldreligie, mits er meer drama en dreiging in verwerkt wordt dan uit uw eerste openbaring blijkt. Toch is het enige twijfel geweest die mij ervan heeft weerhouden mij spontaan als adept bij u aan te melden. Behept als ik ben, eveneens door overerving, maar beslist ook door jarenlange indoctrinatie van kindsbeen af, ben ik als het ware genetisch besmet, maar ook gehecht geraakt aan een zekere ongerijmde zotheid in het geloof dat ik een leven lang heb beleden. Zoals daar zijn: het scheppingsverhaal zoals dat om en nabij zesduizend jaar geleden heeft plaats gehad. De wereld was toen nog plat en strekte zich slechts uit van Mesopotamië tot aan Egypte; de goddelijke drie-eenheid. Wie is er verantwoordelijk voor wat, en de heilige geest die zijn kwakje bij Maria deponeerde, waardoor zij als enige moeder onbevlekt bleef; de Vader die zijn enige zoon ter aarde liet nederdalen om hem te laten kruisigen (in zijn alwetendheid wist de smiecht dat van tevoren), zogenaamd om de mensen te zuiveren van de erfzonde. Zijn eigen falen zal Hij bedoelen. Reverendi Angus, zo kan ik nog wel enige tijd doorgaan. Ik haal deze absurditeiten aan om er ten faveure van het nieuwe geloof lering uit te trekken. De gelovige mens heeft er blijkbaar behoefte aan. Welke religie je ook nader beschouwt, ze zijn er alle mee doordesemd en de onzin wordt als zoete koek verorberd. Dit gegeven kan bij uw verkondiging van De Wolk uitgebuit worden. De mens moet angst ingeboezemd worden om tot het ware geloof te komen. De Wolk leent zich daar uitstekend voor. Echter, donder en bliksem hebben afgedaan. Slag- en motregens eveneens. Tornado’s en cyclonen trekken alleen maar filmende spotters. Maar een aanstaande ijstijd die zijn weerga niet kent en het noordelijk halfrond voor vele eeuwen in een kilometers dikke ijskap verandert maakt geheid indruk op de angstvallige mens. U zult zich afvragen hoe deze glaciati enigszins geloofwaardig gemaakt kan worden voor de potentieel gelovige. Vrij eenvoudig. Internationale astronomen zijn het in toenemende mate eens dat de wereld zeer binnenkort al afstevent op een kleine ijstijd, veroorzaakt door voorspelbare afname van zonneactiviteit. Echter een kleine ijstijd is onvoldoende om de gemakzuchtige mens de nodige angst in te boezemen. Daar is zwaarder geschut voor nodig. Zie hier, U dient de mens er slechts van te overtuigen dat de aardas met de jaarlijkse draaiing om de zon van stand verandert, zodanig dat het noordelijk halfrond zich steeds meer van de zon afwendt. Hierdoor ontstaat er wereldwijd een gigantische verschuiving van het klimaat, dat er uiteindelijk toe leidt dat het noordelijke halfrond verandert in een vrieskist en het zuidelijke in een bakoven. Ik besef terdege dat de stand van de aardas ten opzichte van de zon niet te veranderen is. Dat is ook niet nodig. Het gaat om het bedienen en bewerken van de goedgelovige, het voor lief nemen van ingebouwd gekkenwerk. De pas ontdekte zwaartekrachtsgolven in de ruimte kunnen uw fantasie waarschijnlijk een handje helpen een plausibele theorie op te stellen voor die te veranderen stand van de aardas. Een broodnodig doemscenario voor uw Wolk ligt daarmee in het verschiet. Het zwerk zal zwelgen. Uw dienstwillige apostel in spe (aanmelding bij dezen), Dos Wijnhof. P.S. De dagen van de week zou ik meteorologisch relevant benoemen: zondag, regendag, bliksemdag, ijsdag, donderdag, (aard)asdag en baaldag.

Lid sinds

11 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Broeder Dos, Ik weet niet of u geschikt bent voor het apostolaat binnen onze stroming. Zo is de rol van apostel toch het stellen van vragen waarop de verlosser, in dit geval ik als nederige Eerste Weerman, antwoorden geeft die enerzijds verbluffen en anderzijds tot overpeinzing en bezinnig stemmen. Ik vraag me tevens af, uw tekst gelezen hebbende, of u het geduld en de rust heeft om de wonderen te aanschouwen die ik verricht, en die op te tekenen voor de generaties die geacht worden te volgen. Voorts vraag ik me af of, indien u daadwerkelijk verslagen maakt van mijn onnavolgbare daden, u mij wel toestaat tot de benodigde religieus noodzakelijke redactionele ingrepen. Vorige winter heb ik nog, met pijn in het hart, afscheid moeten nemen van een aspirant-apostel. In zijn evangelie had hij het over zijn moment van bekering: 'De Eerste Weerman verkocht koek-en-zopie kraam op het ijs in Friesland, nabij Bartlehiem.' Dat kan natuurlijk niet. Ik herschreef in de geest van De Wolk: 'En ziet, er vielen witte vlokken uit de Wolk op het water, maar de Eerste Weerman, liet voetstappen achter op de waterspiegel en ik volgde onversaagd. En nog anderen volgden mij, onbevreesd. En de Eerste Weerman voorzag hen van drank en spijzen en ledigde hun dorst en honger omdat zij hem dorsten te volgen.' Weer een ander zag mij in Utrecht kroketten, bamischijven en frikadellen van de Febo uitdelen aan zwervers en maakte daar een zakelijk verslag van. Maar ook dat appelleerde naar mijn gevoel niet voldoende aan het spirituele. Begenadigd door De Wolk herschreef ik: 'En ziet De Wolk geselde de stad die al eeuwen gebukt gaat onder de schaduw van de Toren. Maar de Eerst Weerman verhaalde van het weghalen van de Toren en de Toorn. Volgt mij zei hij tegen de daklozen en de madelieven van de straat en hij toonde hen een muur. En bij de muur was het droog, en er was licht. En de Eerste Weerman opende de muur, en uit het licht haalde hij spijzen die hij deelde. En het scheen alsof de muur immer weer gevuld werd. En er kwamen drinkeboeren die hun glazen en flessen ter aarde zetten om de spijzen van de Eerste Weerman in ontvangst te nemen. Zingend vervolgden zij daarna hun weg, hun begiftigde liederen tot de madelieven richtend.' (In het Utrechts Nieuwsblad stond dat de binnenstad klaagde over het urenlang klinkende 'Daar moet een piemel in.', maar dat is de smaad die De Drooge losmaakt. Ik verstond toch duidelijk 'Vaart mee den hiemel in.' en was uiteraard tot tranen geroerd. Ik heb ze trouwens opgevangen, als relikwie.) Ook het verslag over hoe ik bij tijd en wijle bejaarden help met oversteken, was behoeftig aan aanpassing. 'En zo slingerde zich een rivier van metaal door de stad. En al wie de andere over wenste te bereiken, moest jong van leden zijn of de Eerst Weerman vinden die op momenten dat De Wolk de stad geselde met apocalyptische buien, niet versaagde om de ouderen die gegeseld werden de weg te tonen. En ziet, hij vond de bakens in de stroom en stak zijn hand uit, de wijsvinger voorop. En hij deed het licht van kleur veranderen en het metaal hield stil. En ook de ouderen zagen een licht en het teken van de Groene Stapper en zij bereikten de andere oever in het grommend aanzien van het metaal dat als bevroren stond.' U ziet, Dos. De boodschap van De Wolk is hoopvol en dreigt niet met ijstijden en wervelwinden. Ik vraag van mijn apostelen enkel om de wonderen te zien die anderen ontgaan, maar die ik dagelijks verricht. De regen zij met u, verkwikkend volgend op de zonneschijn, en verhalend van verdamping en blauwe luchten en de nieuw overkomst van De Wolk.

Lid sinds

11 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Voor Mili, Neen. In de gebedsbakken is geen sprake van segregatie der seksen. De kap en de lange rok zijn De Wolk een doorn in het oog. Zijn wens is het dat bevallige zusters in bikini of diep uitgesneden badpakken deelnemen aan de diensten. Wel is het zo dat de Eerste Weerman gaat over de verdeling van de gelovigen over de verschillende gebedsbakken. Een zware taak, maar in nederigheid aanvaard. Want De Wolk sprak: 'In het Bassin zal de Eerste beproefd worden door schaars geklede nimfen. En zeker; hij zal falen. Maar zo is de wil van De Wolk. Dat ook de Eerste toont van zwak vlees te zijn.'

Lid sinds

14 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
Waarschijnlijk stel ik je teleur als ik zeg dat ik in meerdere wolken geloof. Man, wat kun jij schrijven. Ik zou graag bij je in de buurt komen, maar weet dat me dit niet lukt. Petje af.

Lid sinds

12 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hooggeëerde Angus, profeet van De Wolk, Eerstverkondiger van het ware Geloof, Indien u in uw schier alomvattende wijsheid van mening bent dat ik niet geschikt ben voor een apostolaat binnen uw Wolk, dan kost mij dat enige moeite dit besluit te accepteren, maar deel toch uw mening dat u het bij het rechte eind hebt. Uw inschatting is juist dat ik ongedurig ben en te impulsief reageer. Dit schrijf ik toe aan mijn kort lontje, dat mij al vaker in de problemen en ellende heeft gestort. Ik wil me wel bij u verontschuldigen dat ik u, na uw eerste evangelie alhier, niet op de volle potentie heb ingeschat. Zo waren de vele wonderen die u al verricht heeft mij volstrekt onbekend en ik moet u bekennen dat ik vind dat de aard en de moeilijkheidsgraad ervan, de kunsten van onze Hanzen Klok en Kazàn verre overstijgen. Uw taxatie van redactionele ingrepen op geschriften mijnerzijds, deel ik niet. Wel zou ik u met mijn wijsneuzigheid voortdurend voor de voeten lopen, hetgeen tot spanning zou leiden en uiteindelijk tot een schisma, temeer daar u de discussie (maar ook geen enkele) schuwt. Dit een en ander overwegende lijkt het mij gepast mijn aanvankelijk enthousiasme ten aanzien van uw verlossingswerk te temperen, hetgeen niet wegneemt dat ik me toch gaarne aansluit bij uw beweging en waar mogelijk behulpzaam wil zijn. Want, ook al beschikt u over enige almacht, een nieuwe religie starten is geen kattenpis. Dat zult u met me eens zijn. Uw voorgangers beschikten eveneens over zelfopofferende hulpjes van buiten. Ik meen u voorts van dienst te zijn geweest door de naam ‘De Wolk’ te laten registreren bij de KvK en het BBIE. Wat normaliter vele weken in beslag neemt, heb ik in enkele dagen voor mekaar gekregen. Ik beschikte dan ook over de juiste contacten en had nog een koffer vol zwart geld onder de vloer, afkomstig van een lucratieve coke-deal, de inhoud waarvan ik kon gebruiken als smeergeld. De Wolk stond nog niet geregistreerd en de naam is nu in veilige handen. Je moet er toch niet aan denken dat een of andere lijpe zool op de Amsterdamse wallen een zaak opent met De Wolk in het rood op de voorgevel. ‘De Wolk’ zal in juli prijken op de gevel van mijn etablissement aan het Vrijthof in Maastricht. Momenteel wordt mijn café, annex brasserie La Cabana, vertimmerd en ondergaat dus ook een naamsverandering: De Wolk, voor een heerlijk avondje uit, met esoterische gerechten voor lichaam en geest. Zo staat de naam geregistreerd bij bovenvermelde instanties. Nu ik het onderwerp toch aangesneden heb, zou ik u om een gunst willen vragen: zoudt u bereidwillig zijn de officiële opening te verrichten. Als het kan met vertoning van een van uw spectaculaire wonderen. Bijvoorbeeld onbeperkt en gratis bier uit de tap, of de ontlading van een carré-vormige donderwolk boven het plein, terwijl de eromheen liggende terrassen baden in de zonneschijn. Dat er voor deze vertoning een riante vergoeding uit de koffer vloeit, spreekt voor zich. Ik hoor per omgaande graag van u. Uw bereidwillige dienaar, Dos Wijnhof.

Lid sinds

11 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Alhoewel u het geloof in de ware Wolk nog niet hebt gevonden, doet het deugd te lezen dat u, zoals wij dat noemen, een Hemelstaarder bent, Tja. Ik vertrouw op het moment dat komen gaat, dat u De Wolk ontwaart en zijn aanwezigheid zult voelen. Want zegt vers 45 niet: Velen twijfelen, maar voelen de Bui al hangen. Dank :o

Lid sinds

11 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Broeder Dos, Het gebruik van de naam De Wolk voor uw etablissement wordt dezerzijds niet euvel geduid. U hebt zich er duidelijk moeite voor getroost en dat is verheugend. Voorts zal er gerstenat vloeien dat bereid is uit de Hop. Ik zal u voorzien van bierviltjes met stichtelijke verzen uit De Almanak. Verder zie ik bij nader inzien wel een rol, zij het een wereldlijke, voor u binnen onze stroming. Wij zijn nog naarstig op zoek naar een inventieve gelovige die - op gepaste afstand en zonder een duidelijke band met onze stroming - de financiële zaken bestiert; een soort Wolkmaatje. Toen ik uw woorden las, werden zij verlicht door een bliksemflits. Een duidelijk teken. Het lijkt mij nuttig om binnenkort onder vier ogen - uiteraard onder bescherming van De Wolk - eens van gedachten te wisselen over de rol die u kunt vervullen bij het bevorderen en in goede banen leiden van de stromen liquide middelen - de zogenoemde Irrigatie - die aanstaande is. Bij die gelegenheid kan ik ook aanschouwen of u degene bent die in de profetieën de Kofferdrager wordt genoemd; 'Hij die kan voorzien in Tonnen.' Voor een een goede weging wil ik u verzoeken de Koffer mee te nemen. Moge de Wind u naar De Wolk drijven. Oprechte groet, De Eerste Weerman. P.S.: Ik richtte mij vanochtend middels het Drijfgebed tot De Wolk om met enige buien het door u genoemde plein schoon te vegen en passanten richting uw lokaal te dirigeren. Doorweekt als ze zijn en dankbaar voor de Schuil die u kunt bieden, zullen ze waarschijnlijk openstaan om om niet de helpende hand toe te steken bij de verbouwing van uw pand.

Lid sinds

11 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Nou, ik had Dos dus meer een plaats - niet minder belangrijk, zeker niet - toebedacht bij de boekhouding.

Lid sinds

11 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Wij, en ook andere stromingen, noemen dat mystiek. Dat klinkt niet alleen beter, maar legitimeert ook. En terecht. Vind ik dan, als eerste profeet.

Lid sinds

16 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Angus, Alle lof voor deze lof der Zotheid. Ruist er langs deze wolk ook een lieflijke naam, die hemel en aarde verenigt te saam? Of op z'n minst de mensen op deez' aarde? Daarmee zou ik al tevreden zijn. Ik hou persoonlijk toch maar liever Buienradar in de gaten. Excuus voor mijn gebrek aan vertrouwen. Onbekend maakt onbemind. Misschien kun je eerst een paar wonderen laten zien? O, nee - bij geloof draait alles om vertrouwen.

Lid sinds

11 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ach Willemina, Dank voor uw lof, maar hoe misleid zijt gij. Als ik het over De Wolk heb, ziet ge dan niet de schaapkens tegen de blauwe hemel naar de einder drijven? Voelt ge dan niet de zachtheid van de plek waar gij, en een ieder, het hoofd te ruste kan leggen? En vergelijkt dat eens met de Buienradar, bedacht door de Drooge; mistige Flarden die over het wereldlijk trekken dat door de hand des mensen met lijnen is verdeeld. Kom tot inkeer en besef dat De Wolk geen grenzen kent.