Lid sinds

9 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

# 87 - Vrij baan

Bienaimé was via het COC gegaan. Het COA had hem in contact gebracht en zich verontschuldigd niet eerder zijn geaardheid te hebben opgemerkt. Hij was boos geworden over deze onachtzaamheid en de medewerkster had hierdoor gehakkeld en hem veel plezier gewenst. Zijn treinkaartje zou vergoed worden; hij had nu eenmaal een buitengewone afspraak. Hij strekte genietend zijn getrainde benen en keek naar zijn nieuwe sportschoenen. Zijn jeans spanden, zijn smartphone lag op het terrastafeltje. Op de oproep van het COC Bienaimé een helpende hand toe te steken, had men overstelpend gereageerd. Zijn keus was op Dirk-Jan gevallen. Hij was gecharmeerd van zijn brilletje en grappige steile haren; een oudere man die een prachtig horloge op de foto had gedragen. De zon deed hem goed en hij dacht aan de hete middagen die hij in zijn land had doorgebracht. Mannen waren op- en afgegaan in het duister van zijn onderkomen. Alleen had hij het universele recht zijn wezenlijke zijn in het volle licht te beleven en was daarom elders gegaan. Zijn bier werd lauw en zijn telefoon ging over. Dirk-Jan. Chéri, ik kom, ik sta in de file maar ren daarna naar je toe. Wil je wel op me blijven wachten! Bienaimé wist niet goed wat deze woorden betekenden, wel klonk er een zekere gejaagdheid uit. Z’n toet glansde terwijl hij mannen in zich opnam. Hij kon geen wijs uit zoveel brillen en witte gezichten. Was hij het, daar in die regenjas, met de kraag omhooggeslagen?

Lid sinds

11 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Mili, ha, Bienaimé! :) Ik vind het wonderlijk uiteen gezet. Benarde en bevrijdende toestanden van de geaardheid op zijn Mili's. Mis ik in de zin 'Alleen had hij het universele recht zijn wezenlijke zijn in het volle licht te beleven en was daarom elders gegaan' een 'niet'? (Hij had het recht niet?). Zijn jean(s) spande of spanden? (In Zwitserland heeft men het over 'mes jeans', in Frankrijk is het 'mon jean'. Ik weet het nu echt niet meer.) Een heerlijk relaas weer. 'Z'n toet glansde', dat is echt jouw stem. En meer van dat.

Lid sinds

15 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mili, Zoals gewoonlijk heb ik je tekst meerdere malen gelezen. Ik vind het weer briljant gevonden. Origineel bedacht en goed geschreven. Groot gelijk dat je hp wegging waar zijn geaardheid het daglicht niet mocht zien. Jammer dat ik nu niet weet hoe het afloopt met deze date maar wel een mooi open einde. (die op de foto een prachtig horloge had gedragen?)

Lid sinds

11 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mili, de naam Bienaimé heeft hij mee. Dat hij het horloge van Dirk Jan prachtig vind zegt wel iets over hem, en dat Dirk Jan dan toch nog te laat komt, het is vast toeval...Wat dacht Bienaimé, hier zit ik niet mee? Dat zijn toet glansde geeft mij een glimlach, alleen jij kan dit schrijven, dit verhaal is meer dan kleurrijk te noemen.

Lid sinds

8 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Zoveel brillen en witte gezichten. Ik heb zo'n idee dat dit één van zijn vele afspraakjes wordt ;) Mooi, zoals je de verwarring van HP laat zien, wat de taal betreft.

Lid sinds

9 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
ik kan zeuren over wat je anders zou kunnen formuleren, maar ik weet dat je dat toch niet gaat doen weet daarom dat ik je las en huiverde; ik mag ze allebei niet, al weet ik nog niet wie de grootste gluiperigste profiteur is maar ik lachte stiekem ook hoor, om je heerlijke vermogen types neer te zetten, met glanzende toeten en opgeslagen kragen

Rol

 • Anoniem
Hallo Milli, Niet thuis in de wereld van COC's en COA's duurde het even voor ik doorhad dat we hier met een bijzonder geaarde asielzoeker van doen hebben. Een mooie gespierde man versus een oudere man met een brilletje, een mooi contrast. In dit geval heel goed om beide personages te schetsen. "Alleen had hij het universele recht zijn wezenlijke zijn in het volle licht te beleven en was daarom elders gegaan." Moest ik een paar keer herlezen, maar daardoor staat het er dan ook echt. Hij wil het niet meer in het geniep, in donkere kelders en en uit zicht van alles en iedereen. Mooi! "Hij kon geen wijs uit zoveel brillen en witte gezichten." Voor hem lijken we denk ik allemaal op elkaar, zoals wij vinden dat zij allemaal op elkaar lijken. Je zegt het niet letterlijk toch haal je het er uit. Dat is knap. Schrijfcoach Corrie

Lid sinds

9 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik begon me af te vragen of ik zo ongemerkt geraffineerd de spot kan drijven ... @Richard, nee, het is helemaal geen prettig verhaal. @Elyse, nee, in de zin die je aanhaalt hoort niet niet. Het is Bienaimé die dit vindt en de oversteek waagt. Eerst had ik staan: in het licht van de schijnwerpers en ook had ik iets anders in plaats van 'de helpende hand'. Alleen, ik moet me inhouden. @Willemina, ik geef hp geen gelijk en het prachtige horloge verwijst naar zijn berekende aard. @Madd, de naam Bienaimé dekt wel de lading. ;) En er zijn vast meer gegadigden. @Meta, inderdaad. @schrijvenmaar, [weet daarom dat ik je las en huiverde; ik mag ze allebei niet, al weet ik nog niet wie de grootste gluiperigste profiteur is], je doorzag het volkomen en redde me. :thumbsup: @Schrijfcoach Corrie, vind je de zoals door mij beschreven COA-stellingname niet van de gekken, las je ook hier geen spot? Of was ik te cryptisch, mijn valkuil. Fijn dat je weer schrijfcoach was. Hartelijk dank voor jullie reacties.

Lid sinds

15 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Dag Mili, ik heb dit verhaal graag en aandachtig gelezen. Verscheidene malen om de inhoud goed en degelijk te bevatten. Ik dank je voor het feit dat je op deze manier mij hebt duidelijk gemaakt dat ondanks kleur, afkomst en geaardheid, de mens in feite gelijkwaardig is in het gevoelsleven. Je staat daar eigenlijk als mens te weinig bij stil, denk ik nu. :o

Lid sinds

7 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mannen zullen op en af blijven komen. Duister of daglicht, hij kent en staat op zijn universeel recht. 'Wil je wel op me blijven wachten.' Bienaime snapt de betekenis ervan niet, maar door 'wel' te gebruiken, zie ik een Dirk-Jan die idd bang is dat hij er met een ander vandoor gaat. Omdat zoiets in Bienaime zijn aard ligt. Is het deze niet, vindt ie wel een ander. Je personages zijn kleurrijk Mili! Comme toujours. :thumbsup:

Lid sinds

9 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Er is al een heleboel over gezegd. Leuk dat je een vervreemdende setting hebt gepakt, zodat het niet een geijkt liefdesverhaaltje wordt. Ik vertrouw die Bienaimé ook voor geen meter, hoewel ik dat eigenlijk wel wil gezien zijn plaats in het verhaal. Dat heb je heel mooi gedaan.

Lid sinds

9 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Blavatski, het is niet echt wat ik bedoel, ik denk dat ik je op het verkeerde been heb gezet hoewel ik kleur, afkomst en geaardheid antiboeiend vind. @marlie, beide mannen zijn verre van fris te noemen, wellicht vandaar hun kleurrijkheid. @Allie, wat een verrassende reactie, de vervreemdende setting bevalt me. Hartelijk dank voor jullie reacties.

Lid sinds

8 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@mili Dat glanzende horrloge viel me meteen op en het kleurde de hp en zijn materiële verlangens. Ook die overstelpende reacties iop de COC oproep wezen in die richting. Mooi verhaal weer in een bijzondere setting.

Lid sinds

11 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
De zon deed hem goed en hij dacht aan de hete middagen die hij in zijn land had doorgebracht. Mannen waren op- en afgegaan in het duister van zijn onderkomen. Alleen had hij het universele recht zijn wezenlijke zijn in het volle licht te beleven en was daarom elders gegaan.
Ik vraag me af of hij zijn zijn gereedschap heeft thuisgelaten.

Lid sinds

9 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Nel, inderdaad, dat zie je goed in dit broeierige verhaal. @Angus, nee, een vakman neemt zijn gereedschap mee. Beiden, dank voor jullie reactie.

Lid sinds

15 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mili, Nogmaals. Ik vind je verhaal duidelijk - en goed geschreven. Ik had (en heb) de strekking ervan ook goed begrepen. De spot t.a.v. het pamperen (overdreven tegemoetkomen aan de wensen van ...) evenals de aantrekkingskracht van het geld heb je subtiel maar duidelijk neergezet. Ik blijf erbij dat hp groot gelijk heeft dat hij wegging waar hij zijn geaardheid niet mocht uiten. Ongeacht of je te maken hebt met een "hebberige nicht" (onparlementair gesproken), ik ben van mening dat ieder mens het universele recht heeft te zijn zoals ie is. Ook wanneer ik deze persoon onsympathiek vind. Vandaar dat ik dit punt in mijn eerdere reactie uitgelicht heb. Ik vind dat het meest belangrijk. Maar nu hebben we het dus wel over de inhoud ;) .

Lid sinds

8 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik ben benieuwd wat Dirk-Jan zelf voor een figuur is, dat hij zich verstopt in een regenjas op een mooie zonnige dag. Kan een leuk begin van een verhaal zijn.

Lid sinds

11 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik ben benieuwd wat Dirk-Jan zelf voor een figuur is, dat hij zich verstopt in een regenjas op een mooie zonnige dag.
Ik gok erop dat de man in de regenjas jaagt op figuren die misdaden tegen de menselijkheid hebben begaan. Goed stukje trouwens, Mili. Was ik vergeten te zeggen :o

Lid sinds

14 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
Ik vond het ook een geslaagd fragment. Ik kan me voorstellen dat hij gecharmeerd is van een oude man met steil haar. :D

Lid sinds

9 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Willemina, niet ten koste van of op kosten van anderen is mijn mening. Op naar het volgende verhaal. @Siv, ik laat je het zelf invullen. @Angus, dank voor jouw waardering. @Tja, jij onnavolgbare ... :) Merci.

Rol

 • Anoniem
@Schrijfcoach Corrie, vind je de zoals door mij beschreven COA-stellingname niet van de gekken, las je ook hier geen spot? Of was ik te cryptisch, mijn valkuil. Fijn dat je weer schrijfcoach was.
Dat spreken in afkortingen past wel bij het bureaucratische ervan. Alsof mensen schuilend achter al deze afkortingen denken dat ze alles kunnen maken. De spot was voelbaar. Leuk om te horen dat je het fijn vond dat ik weer schrijfcoach was. Schrijfcoach Corrie

Lid sinds

8 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mooi geschreven stukje en goed voor wat herlezen, daar houd ik van! Je stopt er heel wat in, knap!