Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

#29 - Het Geheim

5 november 2014 - 13:33
‘U heeft gevraagd of ik bij u op kantoor wil komen?’ ‘Ga zitten, Michael’. Terwijl ik ga zitten, probeer ik in te schatten wat er aan de hand is. Een ongemakkelijk gevoel nestelt zich in mijn buik. ‘Een maand geleden heb je op mijn verzoek een drugstest gedaan. Ik weet niet zo goed wat ik met de uitslag aan moet. Moet ik je feliciteren? Of moet ik je ontslaan?’ ‘Wat bedoelt u, meneer Jansen? Waarom moet u mij feliciteren of ontslaan? Was er iets mis met de test? Ik kan het me niet voorstellen. De laatste keer dat ik heb gebruikt was een half jaar geleden. Echt, dat hadden we toch afgesproken? Dit werk is belangrijk voor mij’. ‘Michael, ben je de laatste tijd veel misselijk geweest? Of oververmoeid misschien? Als ik me goed herinner had mijn vrouw daar veel last van toen ze zwanger was’. ‘Wat heeft dat met mij te maken, meneer? U hoeft mij toch niet te ontslaan of te feliciteren omdat uw vrouw ooit zwanger was? Ik heb nooit een verhouding gehad met uw vrouw!’ ‘Nee jongen, dat wil ik ook niet beweren. Het is meer zo dat de uitslag van de drugstest nogal wonderbaarlijk is. Het blijkt namelijk dat je inmiddels een week of twaalf zwanger bent’. Van de domme houden helpt me vermoedelijk niet meer. ‘En wat nu?’ ‘Ga nu eerst maar naar huis. Tot nader bericht ben je geschorst’. Als ik naar de auto loop bel ik Marijke. ‘Ik heb goed nieuws en ik heb slecht nieuws. Eerst het slechte dan maar. Ik ben geschorst, uit mijn functie ontheven tot nader bericht. Misschien moet je even gaan zitten. Het goede nieuws. Je bent zwanger! Bijna twaalf weken! Weet je nog? Die urinetest? De geteste urine, die was namelijk van jou.’

Lid sinds

11 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
5 november 2014 - 15:22
Johanna B. Moest het twee keer lezen, voor ik het snapte. Maar... heel goed! (zeurtje: 'Ga zitten Michael’ - komma voor Michael.)

Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
5 november 2014 - 16:39
Dit voelde ik niet aankomen! Ik zat me al af te vragen: Huh? Micheal is toch een man?! Sterk. Leuk stuk en vlot geschreven!

Lid sinds

10 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
5 november 2014 - 17:40
Johanna, dit is puur amusement. Hij had dus wel gebruikt en de urine van zijn vrouw gejat, in ieder geval verwisseld met de zijne. Waarom heeft hij niet een cleane buurman in zijn potje laten pissen; dan was hij niet geschorst geweest. Of het was een wreed toeval. De baas heeft ontegenzeggelijk humor.

Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
5 november 2014 - 19:21
@Mili, Een verrekte goed idee om de urine van een cleane buurman te nemen. Echter was die van moeder de vrouw voorhanden. Verstrooid als hij was over nuchtere zaken had hij niet over de gevolgen gedacht :) Dank voor je reactie.

Lid sinds

11 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
5 november 2014 - 19:30
Geweldige plot! Goed geschreven, maar het einde is wat onwaarschijnlijk. Het lijkt mij onmogelijk om de plas van je vrouw te bemachtigen zonder dat zij dat weet.

Lid sinds

10 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
5 november 2014 - 19:48
Johanna, het is waar wat @Ostinato schrijft. Ik had ook al zitten peinzen hoe hij dat in godsnaam had geklaard. Putten uit de gemeenschappelijke pot? Had zij niet doorgetrokken? Had hij nog niet geürineerd? Hebben zij twee toiletten? Johanna, ik wil het weten ! :-)

Lid sinds

10 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
5 november 2014 - 20:05
Erg leuk stukje, moest erom lachen. Pas na de andere commentaren ben ik gaan nadenken over die urine van zijn vrouw. Ik denk dat ze 's nachts half slapend een paar druppels naast de wc heeft geplast (?)

Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
5 november 2014 - 20:49
@Mili en Ostinato, Het is allemaal gebaseerd op toevalligheden. Je zou bijna denken dat het fictie is. Toen Michael hoorde dat hij een drugstest moest doen had hij eerst nog weekend. Het toeval wil dat hij in dat weekend naar een festival ging. Daar bleef hij samen met Marijke, een tent en een plasemmer. Snode als hij was heeft hij het laatste plasje van Marijke bewaard. Dit plasje gaf hij op maandag aan zijn werkgever. Hij had er niet aan gedacht dat een zwangerschap en sowieso het geslacht van de persoon waaruit de urine komt, heel erg makkelijk is vast te stellen. Dus zoiets, laat maar zeggen :)

Lid sinds

10 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
5 november 2014 - 23:22
Verhaal doet me een beetje denken aan de film Gone Girl. Heb em pas gezien in de bios en daar kwam ook een versie van dit trucje in voor.

Lid sinds

9 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
6 november 2014 - 1:45
Hey Johanna, Weer een ondeugend verhaal. Zo ken ik je! Heel leuk. Met een glimlach gelezen, maar ik dacht bij mezelf: wat een gedoe met die urine. Wij hadden in Vlaanderen ooit een wielrenner die aan de slag ging met urine-wisselen om de dopingcontrole te omzeilen. Heel omslachtig en riskant., je voelt bij zulke zaken altijd nattigheid :) Mooi gedaan.

Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
6 november 2014 - 7:38
@Woodpecker, Het plot was zeer zeker niet origineel. Ik las het nieuwsbericht (als je dat nieuws kunt noemen) onder jouw reactie. Aangezien ik kampte met een behoorlijk inspiratietekort heb ik dat bericht gebruikt. Bij je bent zwanger was ik eigenlijk klaar, daar heb je gelijk in. Maar het was daardoor misschien niet duidelijk genoeg naar mijn idee. Dank voor jouw reactie.

Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
6 november 2014 - 7:45
@Ryn, Die sporters, dat zijn allemaal boeven. Of ze zijn gedwongen, dat kan ook. Ik had dit verhaaltje geschreven nav een bericht over een Egyptische buschauffeur. Fijn dat je het leuk vond. Dat was de bedoeling:) Dank voor je reactie.

Lid sinds

9 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
6 november 2014 - 11:20
Ik las het bericht op nu.nl en ik dacht, dit komt me bekent voor, ik had even een deja vu momentje. En even later legde ik pas de link met jouw verhaal. :P

Lid sinds

12 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
6 november 2014 - 12:31
Hey Johanna, Leuk geschreven en persoonlijk vind ik het altijd een spannend moment om op kantoor te moeten komen voor een gesprek. Echter, de werkgever die een test uitvoert? Ik zet hier mijn twijfels neer. Medische onderzoeken zouden eerder lopen via een bedrijfsarts. Maar de HP zou ongetwijfeld toestemming hebben gegeven dit direct aan de werkgever te mogen communiceren ipv eerst naar hem. De humor van de leidinggevende is heerlijk en een inkopper voor hem. Graag gelezen.