Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Opdracht 6: Een ingewikkelde relatie

[Genre: Fantasie] Terwijl we samen op de bank gaan zitten aan het water ontwijk ik zijn blik. Ik kan niet begrijpen dat hij niet boos is om zijn gave. Hij moet toch iets van emotie voelen. Hij probeert mijn blik te vangen om het uit te leggen maar ik weiger mee te werken en staar naar het wateroppervlak. Zijn stemming is zo rustig als het water waar ik naar staar. “Ik ben niet boos omdat ik je niet kan aanraken,” zegt hij. Ik kijk hem niet begrijpend aan en verdrink in zijn donker blauwe ogen. Hoe kan hij nu niet boos zijn? Hij houdt mijn blik vast zodat ik niet weer over zijn schouder naar het water ga staren. Hij lijkt mijn gedachten te kunnen lezen en zegt: “Waarom zou ik boos zijn?” Ik voel tranen op komen en kijk weg van hem. Ik lijd innerlijk pijn. Ik wil dat hij me kan aanraken zonder me pijn te doen. Ik begrijp hem nog steeds niet waarom hij het zomaar aanvaard. Hoe kan iemand zo iets aanvaarden? Het is gewoon niet eerlijk en ik voel me plots wanhopig en verloren. “Waarom niet?” vraag ik hem met verstikte stem terwijl ik terug naar het water staar. Ik wil dat hij het mij uitlegt zodat ik het begrijpen kan. “Op wie moet ik dan boos zijn?” vraagt hij met een glimlach. Zijn blik is zo zacht dat ik niet begrijpen kan hoe iemand met zo’n gave zo zachtaardig en lief kan zijn zonder boos te worden. Toch op iets of iemand wil ik hem toe schreeuwen. Ik ben zelf boos dus waarom zou hij dat dan niet zijn? De tranen die ik probeer te verdringen banen zich een weg over mijn wangen. “Ik kan niet boos zijn op mijn gave want het doet slechts wat het moet doen.” “Vertel me dan hoe het voelt?” vraag ik hem al smekend. “Ik voel de energie uit de andere persoon naar mij toe stromen waardoor ik sterker wordt.”

Lid sinds

6 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Een sfeervol stukje tekst! Jij maakt mij nieuwsgierig naar welke gave de persoon precies heeft en wat voor relatie de twee hebben. Het woord -boos- vind ik overheersen in het stukje. Misschien een synoniem gebruiken? Mooie vergelijkingen gebruikt zoals:- stemming zo rustig als het water-,-verdrinken in zijn donkere ogen-,- tranen die een weg banen-. Een detail uit jouw manuscript? ;)

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Euh, nee :). Het was een stukje dat ik eerder had geschreven, een ander verhaal en ik heb het serieus herschreven en ingekort. Dat van dat verdrinken in de ogen en de tranen die een weg banen over de wangen wel denk ik. Misschien dat ik het woordje boos beter kon vervangen door iets anders. Wat valt me nu niet direct te binnen :)

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik gebruik die website ook, maar dit heb ik vlug vlug in elkaar gestoken en niet echt op de herhalingen gelet. Aan de luie kant geweest :-). Er zit eigenlijk niets in van de manuscript. Deze sfeer is totaal anders als in de manuscript. Juist die 2 dingen heb ik ook gebruikt in mijn manuscript, maar in een andere sfeer. In mijn manuscript vind je al zeer weinig regie. Dus dit stukje is in feite niet zo best :-). En hier draait het weer om iets totaal anders.