Lid sinds

6 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#1-Reizen

Zij wist toen nog niet dat zij na enkele weken in een van de boeiendste hoofdsteden ter wereld zou ronddwalen en door de lokalen als Madame Bonbon zou worden aangesproken. Enigszins geïrriteerd nam zij haar mobiel op en het verzoek was zonder omhaal ´ga je met ons mee naar de Congo?´ Later stond een indrukwekkende rechercheur voor haar deur die vertelde over misdrijven tegen de mensheid. Haar hoofdje duizelde maar zij had nu eenmaal ja gezegd. En zo begon een korte en koortsachtige voorbereidingsperiode. Kledingkasten van vriendinnen werden doorzocht naar luchtige kleedjes, cocktails aan vaccins werden door haar aderen gejaagd, visa geregeld, vrienden gekalmeerd, nee, zij zou zich niet laten afschieten. Zij was er en wilde de vliegtuigtrap aflopen maar stopte, abrupt overweldigd door een nooit gekende, nooit geroken bezwangerde lucht. Een lucht die haar door zijn heftigheid bang maakte zoals ook een ongebreidelde massa zwarte mensen. Een chaos naar westerse normen. Het vliegveld blijkt een grote lekkende doos waar zij in de rij terechtkomt voor getraliede hokjes. Talloze ambtenaren bestuderen haar paspoort en inentingsboekje maar door haar charmeoffensief komt zij lachend door de controles. ‘Mbote mingi papa, mbote mingi maman’, zegt zij hetgeen het goed doet uit de mond van een net aangekomen ‘mundele’. Aangekomen in de hal voor de koffers, is het onbehoorlijk warm waardoor zij razendsnel nat wordt en niet uitgekeken raakt op een absurd schouwspel. Vrouwen in felkleurige wikkelrokken en hoog opgestapelde hoofddoeken schrijden rond. Op de kofferband staat de kofferbaas met oneindig veel papiertjes in zijn hand en haar koffer blijkt te ontbreken. ´Lobi´ of ´lobi kuna´ kan zij hiervoor terugkomen. En als je dan overpeinst dat ´lobi ´ voor morgen en gisteren staat en ´lobi kuna´ voor eergisteren en overmorgen raak je langzaam op het pad naar de essentie van de Afrikaanse ziel.

Lid sinds

6 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik voel de warmte en de chaos op het vliegveld! :thumbsup: Originele omschrijvingen [cocktails aan vaccins werden door haar aderen gejaagd],[Een chaos naar westerse normen.], [Het vliegveld blijkt een grote lekkende doos] en [raak je langzaam op het pad naar de essentie van de Afrikaanse ziel.] Misschien dat [Het vliegveld blijkt een grote lekkende doos] -van mensen- eraan toevoegen de omschrijving completer maakt? Wat bedoel jij precies met een bezwangerde lucht? Een lucht vol verwachtingen? Het kan heel goed de inleiding van een langer reisverhaal zijn.

Lid sinds

13 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Mooie zinnen en een goed sfeertje zet je trefzeker neer. Jouw reisverhaal is onderhoudend en roept telkens vragen op, zodat ik wil doorlezen. De taaldetails maken het authentiek. De inleiding waarin ze als mevrouw Bonbon wordt geïntroduceerd fascineert.

Lid sinds

6 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Marietje en Odile, hartelijk bedankt voor jullie reacties. Mijn schrijvershartje is ervan opgegloeid. Mili

Lid sinds

6 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Odile, ik kreeg maar 300 woorden van je :-(. En ja, het verhaal is al veel langer, ergens verstopt in een hoekje van mijn computer. Vandaag heb ik #2-Lentevondst online gezet. Zou jij de goedheid willen hebben dit ook te lezen? Dank je. Mili

Lid sinds

13 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi Mili, Ik wil het graag lezen, maar het is de bedoeling dat Alice en ik om en om beoordelen, zodat we dit nog lang gaan volhouden. Anders wordt het te zwaar... Dus voor deze keer wil ik het wel doen.