Lid sinds

16 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Schrijfmaatje TV comedy gezocht

Ik ben op zoek naar een schrijfmaatje voor een comedyserie. Er is van mij reeds eerder een komedie/klucht als toneelstuk uitgegeven en reeds door diverse toneelverenigingen uitgevoerd. Als mijn sterke punten zie ik mijn originele, verrassende plots met kloppende verhaallijnen en typering van personages. Het schrijfmaatje dat ik zoek moet sterk zijn in dialogen waarbij dialoog en actie niet altijd synchroon behoeven te zijn en in one-liners. De comedy die ik in gedachten heb, zal stijlelementen gaan bevatten die je terug vind bij : Will & Grace, Ab-Fab maar anderzijds ook de charme van de Lucy Ball shows. Ben jij het type schrijver wat ik zoek reageer dan aub.

Lid sinds

16 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Als ik voor volwassenen schrijf wordt het een parodie. Is zeker niet je bedoeling? Tenzij je dat wel zoekt, natuurlijk.

Lid sinds

19 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
En dan, Jackie? Als je die mede-auteur gevonden hebt en jullie hebben een serie geschreven (wat nogal een werk is, trouwens), wat ga je er mee doen? En al de juridische bijkomstigheden? Waarom schrijf je die serie niet in je eentje? Zomaar wat vragen die direct bij me opkomen.

Lid sinds

16 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi Marriejeanne Stap 1 lijkt me al lastig genoeg op dit moment, het vinden van een geschikt maatje. Het grote voordeel van een maatje is meer dan een verdubbeling van kreatieviteit en het versterken van elkaars zwakke punten,. De beste comedy's zijn meestal bedacht/geschreven door twee personen. Wat er na, aanbieden bij een omroep / zender of productiemaatschappij. Je schrijft ook niet meteen een hele serie, je schrijft een volledige pilot en maakt storyboards voor +/- 7 vervolg afleveringen. Juridisch bijkomstigheden zijn voor mij op dit moment ook niet helemaal duidelijk, als je met iemand samen iets ontwikkelt ben ik van mening dat de verdeling op basis gelijkheid moet gebeuren. Inmiddels weet ik wel (o.a. verhalen van Bassie en Adriaan) als er sprake is van serieuse interesse het verstandig is een specialist in armen te nemen om contracten af te sluiten. Maar zoals ik al zei op dit moment nog veel te vroeg. Krijg ik het beoogde maatje niet gevonden zal ik zelf aan de slag gaan. Groetjes Jack

Lid sinds

17 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Op welke doemscenario's mbt de broers Van Toor doel je hier? :D Ik heb de link van dit topic aan een vriend gegeven, misschien dat die contact met je opneemt.

Lid sinds

16 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Bassie zeurt toch al jaren over alle herhalingen die hem niets opleveren. Daar heeft gewoon gelijk in natuurlijk. Lijkt me leuk als je vriend zou reageren Grtz Jack

Lid sinds

17 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Daar heb ik niks van gehoord. Ze waren allebei juist zo trots dat ze weer es een contract hadden getekend bij Nickleodeon enzo. Daarnaast is Aads bedrijf degene die met de tv series te maken krijgt, dus daar zal het meeste geld wel naar toe gaan. De mensen die echt niks krijgen voor de herhalingen zijn trouwens de acteurs, maar da's weer een verhaal waar jij als schrijver niets mee van doen hebt ;)

Lid sinds

17 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Precies. Succes in ieder geval, lijkt me echt nog honderd keer moeilijker dan gewoon een roman schrijven.