Lid sinds

11 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Promotie maken voor je POD-boek

hallo, Ik heb een boek geschreven over mijn leven. Ik heb het manuscript opgestuurd naar Free Musketeers en zij wilden het verhaal gaan uitgeven. Ik wilde graag weten hoe ik het beste promotie kon maken voor mijn boek. Ik ben benieuwd naar de reactie!

Lid sinds

13 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Had je niet beter eerst kunnen bedenken hoe je het ging aanpakken voor je met FM in zee ging? Waarom heb je voor hen gekozen en niet voor een regulier?

Lid sinds

15 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
 • Moderator
 • Beheerder
hallo Sylvia, welkom op deze site. Dit is niet echt een oproep. Ik verplaats het naar een ander deel van de site en ik zal de titel wat verduidelijken zodat mensen meteen kunnen zien wat je bedoelt. Een linkje naar een site waar je je boek kunt kopen in je eerste bericht is in ieder geval niet de manier om het te promoten. We zijn hier nogal streng op spam, namelijk.

Lid sinds

15 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Als je even door de forumonderwerpen en -titels bladert, kom je vast op goede ideeën! Klik op SALON, en lees ze!

Lid sinds

14 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Na het verschijnen van mijn boekje, over doelgericht positief denken, heb ik daar een website voor gemaakt. Verder heb ik het natuurlijk op allerlei sites en Hyves gezet, visitekaartjes laten maken en kon ik het af en toe in nieuwbrieven laten "meesurfen". Verder mond tot mond reclame en ik heb ervarigen van lezers op de website staan. In december 2008 heb ik samen met twee andere schrijfsters het 'Hyvers-BoekenTourtje' opgezet. Een leuke wedstrijd waarbij je kans maakte om één van onze boeken (naar keuze) te winnen. Verder ben ik nu bezig met een manuscript waar ik 'n paar érg leuke marketingideetjes voor heb. Maar die ga ik nu nog niet verklappen...

Lid sinds

14 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
De http://schrhyvers.hyves.nl is een verzamelpunt voor schrhyvers en hyversboeken is een handig verzamelpunt voor hun boeken. Je kan noooooit genoeg exposure en promotiekanalen hebben. Hyversboeken is maar een voorbeeld. De kernboodschap is: ga op Hyves zitten. Er zijn vele hyves over auteurs en boeken zoals http://boekennieuws.hyves.nl of http://promootjeboek.hyves.nl. Ja hoor, het komt inderdaad voor dat auteurs elkaars boeken kopen maar ook niet-auteurs bekijken dat soort boekenhyves. Het is mooi om al die boeken (dus productiviteit) zo bij elkaar te zien.

Lid sinds

14 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Zo is het Sietske. Elke vorm van promotie is er een en je wordt veel bekeken. Ik heb er geen spijt van in ieder geval dat ik op Hyves ben gaan zitten. Zo weet ook meteen iedereen dat ik columns schrijf voor de 'Catherine' ( e-magazine) en de lezers daarvan komen weer op hyves, waar ze zien wat ik verder nog allemaal doe. Ik boor er een potentëel lezerspubliek mee aan.

Lid sinds

10 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb een boek geschreven en uit laten geven door POD Boekscout. Ik ben nu met de promotie bezig en ik loop tegen het volgende aan: men zegt dat het voor hun doelgroep/lezers/gebruikers handiger is dat het boek in elke boekhandel in Nederland LIGT, dus niet besteld kan worden. Dat schijnt een onoverkomelijke drempel te zijn, waardoor het aangeschreven publiciteitspodium niets over mijn boek wil schrijven!! Zonder het boek te kennen, overigens. De Libelle reageerde zelfs met: een schrijver moet een oplage van 500.000 ex. hebben willen wij er aandacht in ons blad aan besteden! Terwijl ik vind dat de inhoud van mijn boek erg zou aansluiten bij hun lezerspubliek. Nu voel ik me behoorlijk gefrustreerd en ben geneigd de promotie maar op te geven. Het wordt niet eens afgewezen op inhoud of kwaliteit van het boek, maar op criteria waar ik geen enkele invloed op heb. Ik heb ook de indruk dat hierbij het imago van een POD uitgever meespeelt. Wie heeft nog tips voor me, of moet ik me erbij neerleggen dat dit niks wordt?

Lid sinds

11 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
 • Moderator
@ geertjea: Ik denk dat je terug moet naar het begin en jezelf een antwoord moet geven op de vraag waarom je voor Boekscout hebt gekozen?

Lid sinds

11 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
Het nadeel van Boekscout is dat ze niet via het cb uitgeven. Ik heb ze al eens een mailtje gestuurd en ze aangeraden dit wel te doen. Nee, ze gngen met hun eigen concept door. Ja, ik weet wel waarom. Het kost nog al wat om daar de boeken neer te leggen. Waarschijnlijk heb je ook een mailtje gehad waarin stond dat je bedrijven/zaken geen e-mails meer mag versturen om je boek aan te kondigen voordat je gevraagd hebt of dit mag. Zeer omslachtig allemaal. Als dat ook al niet meer mag, blijf je nergens. Hoogstmerkwaardig dat het boek niet besteld kan worden. Of heb ik dit verkeerd begrepen? Volgens mij ligt geen enkel boek in alle boekhandels. Je hebt een contract getekend, dus zit je vast. Ik zou het contract opzeggen, dan kun je na een jaar doen wat je ermee wilt. Anders wordt het stilzwijgend verlengd. Het boek een andere titel geven en het via een andere uitgever proberen.

Lid sinds

15 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Wie heeft nog tips voor me, of moet ik me erbij neerleggen dat dit niks wordt?
Helaas, maar waar, ik zou me er maar bij neerleggen. POD-boeken worden meestal niet geresenceerd. Hooguit op een website die verwant is met het thema van je boek. Je verkoopt zulke boeken alleen aan die mensen die het via jou of via een van je vrienden of zo horen. Maar realiseerde je je dat niet toen je het daar uitgaf? Was je toen nog geen lid van dit forum? O nee, ik zie nu dat je pas 4 uur lid bent.

Lid sinds

10 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Therese: leuk, naar het begin teruggaan, maar dat helpt me nu niet zoveel. Ik wist natuurlijk niet vooraf dat promotie van een boek via Boekscout zo moeilijk zou zijn. Als ik dat had geweten, had ik het misschien niet gedaan. Tja: het kan wel besteld worden, de mensen die ik aanschrijf willen dat het in de boekhandel LIGT. Ja, in elke boekhandel in Nederland. Zjors, de websites die aanverwant zijn aan het thema, bijv. M/V life en Daten.nl reageren ongeveer hetzelfde. Trouwens, mensen die lid zijn van dit forum geven hun boek ook wel uit bij Boekscout hoor! Via een auteur die ik via Boekscout ken, heb ik juist deze site gevonden. Geen verwijt aan jullie hoor, maar ik had gehoopt hier wat aanmoediging te vinden, maar dit ontmoedigt me nog meer... Het idee van Tja om na 1 jaar het contract op te zeggen en het manuscript onder een andere naam nog eens naar een andere uitgever te sturen is misschien nog wel het beste idee.

Lid sinds

15 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Maar let dan wel op dat je het niet opnieuw bij een POD uitgeeft, anders is je probleem niet opgelost. Dan wordt het door de media weer niet serieus genomen. Ja, je verwacht support, maar je vraagt of je je er maar het beste bij neer kan leggen. En ik denk dat dat verstandig is. Al vind ik het wel erg sneu voor je. Je had blijkbaar heel andere verwachtingen en dan is dat heel jammer dat het wordt 'doodgezwegen'. Ik vind dat Boekscout daar ook wel wat helderder in kan zijn.

Lid sinds

10 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Zjors: Boekscout geeft je zelfs een boekje over promotie met een voorbeeld van iemand die juist heel goed geboerd heeft met een boek via hun en die veel media heeft gehaald! Daar zijn ze dus niet duidelijk in geweest, in tegendeel. Tja: bedoel je dit kalenderjaar of een jaar vanaf de datum waarop het contract is ondertekend? Dat laatste neem ik aan. Het contract geldt voor 2 jaar, kan ik het dan na een jaar opzeggen?

Lid sinds

11 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
O jee, twee jaar. Je kunt het contract nu al opzeggen. Ik heb ook eens bij Boekscout uitgegeven. Ik meende dat het contract toen 1 jaar was. Er staat wel in het contract wanneer je het moet opzeggen als je niet wilt dat het verlengd wordt. Zelf heb ik er nooit weer aan gedacht. Daarom adviseer ik je het gelijk te doen. Bij pod moet jezelf aan de weg timmeren. Het verzenden van mailtjes zet weinig zoden aan de dijk. Misschien als je geen enkel boek koopt dat je van het contract af kunt komen. Hoewel ik vrees dat je al boeken besteld hebt, en zij je keurig aan het contract houden. In dit geval had je het beter in Eigen Beheer kunnen uitgeven. Maar ja, dat is achteraf, hè?

Lid sinds

11 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
Ik heb het contract even opgezocht. Bij mij staat ook twee jaren. Het contract wordt stilzwijgend met een jaar verlengd, tenzij je minimaal twee maanden voor die tijd schriftelijk aangeeft de overeenkomst te beëndigen. In mijn geval maakt het niet zoveel uit omdat het boek bestemd was voor een bepaalde groep.

Lid sinds

11 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
 • Moderator
Therese: leuk, naar het begin teruggaan, maar dat helpt me nu niet zoveel. Ik wist natuurlijk niet vooraf dat promotie van een boek via Boekscout zo moeilijk zou zijn. Als ik dat had geweten, had ik het misschien niet gedaan.
Misschien nu niet, maar hopelijk de volgende keer wél! Ik bedoel met mijn post specifiek dit: als je iets maakt - zoals in dit geval een boek - dan heb je daar meestal een reden voor en een bedoeling mee. Natuurlijk weet je van tevoren nooit hoe iets zal uitpakken, maar in je contact en contract met deze uitgeverij staan vast gegevens die je oriëntatie op je doel richting hadden kunnen geven. Ik snap heel goed dat je teleurgesteld bent. Echter: Boekscout kun je waarschijnlijk niets verwijten. Daarom is het goed om voor jezelf na te gaan welke stappen je genomen hebt, waarom juist deze, waartoe ze geleid hebben, en wat je met je eventuele volgende stappen wilt bereiken - en hoe je dat praktisch kunt realiseren.
ik had gehoopt hier wat aanmoediging te vinden, maar dit ontmoedigt me nog meer...
Er zijn op deze site topics over o.a. het promoten van je boek - je vindt ze via de Zoekfunctie (rechtsboven in beeld). Misschien heb je er iets aan.

Lid sinds

14 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Koop het boek van Sietske ( zie hierboven): Schrijf en promoot een boek Je leest er alles over op haar hyves en haar website.H et staat boordevol inspirerende en waardevolle tips. Je kunt zelf héél veel doen; heb lef, wees brutaal, denk niet dat het niet kan want er kan meer dan je denkt. bedenk een campagne waarmee je opvalt. Zoek doelgroepen uit die passen bij het onderwerp van je boek en benader die. Plaatselijke kranten en andere media zijn ook vaak bereidt om aandacht te besteden aan een stads-, dorps- of provinciegenoot. Maar nogmaals, het boek van Sietske is een echte aanrader! Kortom, niet het kopje laten hangen, maar er tegenaan!! Succes :thumbsup:

Lid sinds

13 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Er kan veel door inzet, dat is waar. Zonder specifieke doelgroep is het toch waanzinnig moeilijk je boek buiten, zeg maar de kennissen en aanverwanten figuren te verkopen. Zelfs een boek via reguliere kanalen waar geen promotiecampagne op is losgelaten heeft het moeilijk en ligt in 'no time' bij de Slegte.