Lid sinds

12 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

gesprek over stuk op de planken brengen

Kortgeleden heb ik een berichtje geplaatst bij de rubriek overigen omdat ik toen een idee had voor een musical/film om die uit te voeren. Toen ben ik met iemand in contact gekomen en die wil nu graag een gesprek met mij over mijn en hun wensen maar ik heb niet echt een idee wat ik zoal moet doen bij zo'n gesprek. Wat wordt er van mij verwacht en wat moet ik meenemen? Ik hoop dat jullie mij hier mee kunnen helpen en tips kunnen geven.

Lid sinds

12 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Open het gesprek in gaan. Wees je zelf. Denk na wat je met het stuk zou willen. Tijdens het geprek zullen ze wel vertellen wat zij er mee willen. Denk daar dan over na en praat (...e.v.t. op een andere dag) verder. Als je er eenmaal zit, zal het best wel meevallen. Zij willen een gesprek met jou, dus zien ze er iets in! Veel succes :thumbsup:

Lid sinds

12 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Joh, dat is leuk! Doe daar ook niet moeilijk over. Eef heeft gelijk. Wees jezelf en open. Schrijf alleen even alle vragen die je hebt op een papiertje. Dan heb je een ruggesteuntje. Succes!

Lid sinds

12 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Je kunt je eventueel voorbereiden door alvast wat vragen te bedenken die zij zouden kunnen stellen en wat jij daar op wilt antwoorden. Ik denk dan bijvoorbeeld aan een soort standaard sollicitatievragen als: wat wil je bereiken met je stuk; hoe zie jij de uitwerking voor je; waarom zou je het door ons willen laten uitvoeren; enzovoort. Ik weet natuurlijk niet zeker of ze dat soort vragen zullen stellen maar als je je wat voorbereid ben je wellicht minder zenuwachtig. Helemaal niet zenuwachtig hoeft niet, het is normaal als je zenuwachtig bent, het laat zien dat het je iets kan schelen.

Lid sinds

12 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik zou wel even uitzoeken wie de persoon is met wie je het gesprek hebt. In welk circuit is hij werkzaam? Wat heeft hij al gemaakt? Ik zou ook in een eerste gesprek geen beloftes doen en geen prijs noemen. Weet wat je waard bent en ben jezelf. Leuk... ik ben benieuwd. :)

Lid sinds

12 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik heb eergisteren het gesprek gehad en eigenlijk was het heel makkelijk. De man was heel aardig en hij zit in een goed circuit. Ik heb meteen een freelance overeenkomst aangeboden gekregen en als ik er mee akkoord ga dan is er een redelijk kans dat mijn stuk volgend jaar in diverse theaters zal staan. Op het moment ben ik druk bezig met het herschrijven en met de extra dingen die er nog bij komen kijken. Pas als ik het goed vind stuur ik het op en zal ik de overeenkomst tekenen maar ik heb eigenlijk al wel gezegd dat ik het zal gaan doen. Zo'n kans krijg je waarschijnlijk maar een keer toch?

Lid sinds

12 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Het wordt een musical voor jongeren tussen de 12 en de 15 jaar oud. Het wordt een kleine musical en ik denk ook niet dat het in de grootste theaters komt te staan maar ik vind het sowieso al geweldig dus dat maakt me nog niet zo erg uit. Het is gewoon de eerste trede van de ladder denk ik. Als het goed is komen de grote theaters misschien later nog wel eens.

Lid sinds

12 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Mijn partner is (vrijwillig) theater technicus, in een klein theater (200 stoelen), misschien kom ik je nog eens tegen volgend seizoen! :nod: