Lid sinds

13 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

denken om de doos

Vrije associatie helpt mij altijd enorm als ik even zonder inspiratie zit. Want let wel, op inspiratie kan je niet altijd zitten wachten. Soms moet je gewoon wat verzinnen, verplicht en onder druk. De eerste associaties uit een rijtje gaan me altijd heel moeizaam af, na een tijdje lukt het beter en komen de gekke invallen. Voorbeeld, en wie volgt: Spagetti, koken, water, stoom, sissen, sissende slangen, slangen in pannen, rondzingende vogels, die worden gevangen door slangen die uit pannen, nee, uit potten kruipen, potten vol met kruiden, een markt, wat voor slange groene neppers, en een bedrieger, nee, geen bedrieger, dat doet iedereen al, een klen meisje. Een klein meisje met potten vol kruiden staat op de markt, er zingt een vogel en ze stuurt haar slangen erop af. Niet erg meisjesachtig. Omdraaien dan maar? Nee, juist niet. Er is iets mis met de schattige zingende volgels en niets mis met gifgroene slangen - want ze zijn van prikkeldraad! Nee, van plastic, maar met dat prikkeldraad kan ik ook wel wat. Zit het om de potten? Maar waarom dan?

Lid sinds

12 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hehehe. Dit kan ik dus niet, niet echt. Ik blokkeer gewoon en kom echt niet op slangen en prikkeldraad uit, omdat dit in mijn beleving niets te maken heeft met spaghetti.

Lid sinds

12 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
yeah, ik weet het. Over een onderwerp kan ik trouwens heel goed associeren :') Ik kom altijd wel op seks uit :D

Lid sinds

11 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Behalve het verhaaltje over het paard dat niet kon lopen, heb ik de afgelopen dagen geen letter op papier gezet. Ik ben moe en uitgeblust en er wacht nog zoveel werk. De website moet af, Jeanne d'Arc moet af, Episoden heb ik opzij gelegd en kan ik de fysieke kracht niet opbrengen om de twee fotosessies te maken die ik had beloofd. Het weer deprimeert me, ik zie op tegen de reis, kortom ik ben moe. Kennen jullie dat gevoel? Dat komt ervan als je ouder wordt.

Lid sinds

13 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Eh - ja. Dat ken ik maar al te goed. Komt het door het ouder worden? Volgens mij komt het door een volle hooivork! ´Geen excuus!´brulde mijn leraar dan (mode). ´Dat kan creatiever, dat moet creatiever, kom op mensen, het is werk!´ En hij had gelijk. Als je een etalage moet inrichten gaat de eigenaar van de winkel niet rustig betalen voor alle uren die jij doorbracht met wachten op inspiratie. Het goede nieuws is, Micha, dat je het echt kan leren. Wij leerden het eerst met collage´s, oude tijdschriften en dan scheuren en knippen en plakken tot je iets hebt wat een beetje in balans is en iets uitstraalde wat met je thema te maken had. Later leerden we hetzelfde te doen met woorden.

Lid sinds

13 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Het prikkeldaad is er om de vogels te beschermen tegen de slangen die de ogen van de vogels willen uitpikken. Het zijn mooie ogen. Ze glinsteren. De ogen zijn de spiegel van de ziel. Dieren hebben geen ziel volgens wetenschappers. Dat ben ik niet met ze eens. Wetenschappers zijn sowieso onbetrouwbaar want ze zijn het nooit met elkaar eens. Hoe kun je spreken over wetenschap als wetenschappers over elkaar heen buitelen. Buitelen is iets wat ik als kind graag deed. Maar nog liever hing ik in de ringen. We hadden ringen in de tuin in een boom. En ook vogels. Gelukkig geen slangen.