Lid sinds

12 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

avi uitgevers

Ik heb een avi-E3 boekje geschreven (zit tussen avi 2 en avi 3 in) en ik wil het naar een aantal uitgevers opsturen. Nu heb ik al eens contact gehad met Zwijsen en die vertelde mij dat ze een vast auteursteam hebben en dat de boekjes al voor meer dan een jaar ingepland zijn. Het heeft dus weinig zin naar hen iets op te sturen. Nuttige informatie dus, en ik ben van plan om ook andere avi-uitgevers eerst te bellen om te voorkomen dat ik papier en postzegels verspil. Maar ik vroeg me ook af of er hier mensen zijn die goede tips omtrent avi-uitgevers hebben en het opsturen van avi-manuscripten.

Lid sinds

12 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dit is trouwens mijn eerste post hier, dus ik zal gelijk maar even naar de afdeling 'voorstellen' gaan om me daar ook even voor te stellen.

Lid sinds

15 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Zwijsen zit potdicht. Dat wil zeggen dat ze alleen maar werken met gerenommeerde schrijvers. Het is jammer dat ze beginnende auteurs geen kans willen geven. Voor andere uitgevers geldt: over het algemeen kun je daar alleen je avi-boekje kwijt als je al hebt gepubliceerd. De markt voor avi-boekjes is klein. Opsturen manuscripten: uitgeprint in duidelijke letter, synopsis erbij. Zorg dat duidelijk is voor welke avi het bedoeld is. De avi's zijn namelijk veranderd. Zie ander topic.

Lid sinds

12 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Is een synopis niet wat overbodig? Het plot van een avi-E3 boekje is vaak zo 'klein' dat je dat ook in de begeleidende brief zou kunnen zetten. Of is dat 'not done'?

Lid sinds

15 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik zou het op een apart vel zetten (synopsis in een paar regels). Ze krijgen zoveel manuscripten binnen dat ze vaak vergeten waar het boekje ook alweer over ging. Succes!

Lid sinds

15 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
De uitgevers die ik ken zitten inderdaad al voor lange tijd vol. Heb je al aan Averbode gedacht in Belgie? Die heeft ook een serie voor dit AVI-niveau. Zonnekind of zoiets, dacht ik. Even googlen maar. Wordt ook in Nederland als serie aangeboden.

Lid sinds

11 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb het idee dat je misschien bij de christelijke uitgeverijen wel een kansje maakt als beginnend auteur. Zij hebben relatief veel AVI-boekjes. Maar ja, dan moet jouw boek wel in hun straatje passen...

Lid sinds

12 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Favake, kun je het niet omzetten naar iets ouder en dus geen AVI? Zoals ze zo mooi zeggen: uit het lezen? Ik kan het niet voor AVI-niveau, ik moet vrijheid in mijn schrijven hebben. Dus is mijn leeftijd vanaf 9 of 10 jaar en ouder.

Lid sinds

15 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Waarom zou ze het boekje omzetten in een boek voor iets ouder omdat jij niet in het AVI-keurslijf kunt schrijven, Mara? De logica ontgaat me. :confused: Ze zoekt een uitgever voor een AVI-boekje, zegt ze. Nog afgezien van het feit dat het helemaal geen onderwerp is voor 10-jarigen (ik zag de tekst toevallig bij ZZ).

Lid sinds

12 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mara, denk je dat de markt voor 9+ toegankelijker is? Eerlijk gezegd had ik verwacht dat voor het schrijven van de lage avi-niveaus niet zo veel interesse zou zijn, inderdaad vanwege het keurslijf. Ik zelf kan daar volgens mij wel goed mee overweg en hoopte zo dus een goede binnenkomer te hebben. Dat die avi-markt schijnbaar ook al weer te veel aanbod heeft, stelt me wel teleur. Is er uberhaupt wel een doelgroep waar een beetje ruimte is, of zit in elk genre een overschot aan schrijvers? Ik vind die lage avi-niveau boekjes vaak wel erg saai en knullig. Een kind dat niet zo veel leesinteresse heeft, wordt daardoor volgens mij niet erg aangemoedigd. Dat zou ik graag proberen beter te doen, maar ja, dan moet je natuurlijk wel ergens een kans krijgen.

Lid sinds

12 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Merel, denk je dat het makkelijker binnenkomen is bij een christelijke uitgever? Ik heb eigenlijk niet zo veel met het christelijke, ik ben daarom ook wel een beetje bang dat het dan tegen je kan werken. Zou je niet een bepaalde stempel hebben als je later probeert wat progressiever werk bij een andere uitgever (eventueel onder een andere naam) te slijten?

Lid sinds

15 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Je kunt het toch gewoon proberen bij de diverse uitgevers, Favake. Als je boek goed is maken ze wel ruimte. Dat geldt voor de hele kinderboekenbranche. Als je boek er op een of andere manier uitspringt ben je binnen, anders kun je eindeloos leuren. Kijk maar naar Rapid met zijn voetbalboeken. Die is binnen nu. Helemaal! Je hebt gelijk dat er veel saaie AVI-boekjes zijn, maar er zijn ook een hoop leuke en mooie AVI-boekjes. Dat geldt eigenlijk ook voor de hele kinderboekenbranche. Je hebt pareltjes en je hebt bagger en alles daartussen. En niet elk kind vindt een pareltje een pareltje en niet elk kind vindt bagger erg.

Lid sinds

12 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Proberen doe ik ook zeker, Zjors. Ik blijf gewoon verhalen rondsturen waarvan ik denk dat ze leuk en goed zijn. Maar tegelijkertijd probeer ik te doorgronden waarop de waarom wel/niet-beslissingen van uitgevers gebaseerd zijn. Niet alleen uit frustratie maar juist ook om mijn kansen te vergroten.

Lid sinds

12 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dat is wat ik bedoel, Favake: door zo'n AVI-boekje anders op te stellen val je op! Als jij dat kunt moet je zeker niet twijfelen. Dat bedoelde ik Zjors. Niet omdat ik het niet kan maar omdat Favake misschien liever zonder AVI wil schrijven. Maar als ze het keurslijf aankan: doen! En zeker zo op een originele manier.