Lid sinds

14 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker

Kwaliteit boeken op zich.

Vraagje voor mensen die een boek(je) hebben laten uitgeven bij bijvoorbeeld: Boekenbent, Boekscout, Freemusketeers, LuLu of een andere online-uitgever. Hoe is de kwaliteit van de boeken? Valt de kwaliteit mee of juist tegen, wie kan daar meer over vertellen? En hoe reageren deze uitgevers als je één of meerdere slechte/lelijke bij 'n bestelling hebt ontvangen? Kreeg je zonder problemen een vervangend exemplaar of werd daar moeilijk over gedaan?

Lid sinds

15 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Boekenbent (WPS als drukker) leveren topkwaliteit. De boeken zijn (haast) niet van offsetdruk te onderscheiden. Ik zeg haast omdat ik er vorige week nog met een medewerker van WPS over de verschillen met offset gefilosofeerd heb. De boeken die ik van hun krijg kan ik als het ware tegen de muur gooien zonder dat ze kapot gaan. Over Lulu heb ik in andere topic's gelezen dat sommige boeken tijdens het lezen uit elkaar vallen. Die werken per land met een andere drukker. Boekscout cq. Freemusketeers moeten andere leden weten. Ik ken de drukker niet die voor hun produceert.

Lid sinds

13 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Goed topic. Ik hoor ook steeds meer over de slechte kwaliteit van lulu, da's toch best jammer.

Lid sinds

12 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Voor FM drukt Hollandia Ridderkerk. Zo te zien een groot bedrijf met prima apparatuur. @Mario : Als WPS zo goed is, rest mij de vraag: doen ze dat tegen een prijs zodat je nog marge kan maken?

Lid sinds

12 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Heb even snel gekeken bij boekenbent. Wat een verschil in benadering! Hollandse nuchterheid en zakelijkheid. Eenvoudige en uitstekend manier van voorlichten. Geen Yankerige verbale slalomtechniek maar een simpele formule zonder voetangels en klemmen. Alleszins de moeite waard om met deze mensen contact op te nemen! Bravo Mario!

Lid sinds

15 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mijn eerste eigenbeheerboek kwam via Boekenbent. Prima kwaliteit, inderdaad via WPS. Toen ik boeken nabestelde (tweede druk) zat er een witte zweem om de letters van de kaft. Ik had nogal extreme kleuren gebruikt, daar lag dat aan. De eerste lading hadden ze even extra voorzichtig gemaakt, die waren goed. Ik heb daarover geklaagd. Ik kon de hele lading terugsturen op hun kosten en ze zouden nieuwe sturen. Echter ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om 'mijn boeken' te laten vernietigen. Zo vreselijk was het nou ook weer niet. Toen maakten ze meteen 100 euro (1 euro per boek) over op mijn rekening om hun fout af te kopen. Vond ik netjes. Ik had dus ook nieuwe kunnen krijgen. Mijn tweede boek heb ik rechtstreeks bij WPS besteld (gewoon binnenwerk en kaft via pdf per mail gestuurd). Prima kwaliteit en levering binnen 10 dagen. Zeer lage prijs vergeleken met anderen. Bijkomend voordeel is dat ze de boeken lieten bezorgen door de bezorgdienst van Centraal Boekhuis die dat goed doet. Twee andere transporteurs hebben bij mij al bezorgdingen gewoon in de tuin gezet (o.a. een camera van 400 euro). CB geeft het altijd alleen af aan de geadresseerde, je weet precies wanneer het komt. Ben je er niet dan moet je aan de binnenkant van je raam of deur een briefje hangen waar ze het mogen bezorgen. Voor zover ik weet zijn de boeken nog bij niemand uit elkaar gevallen, terwijl ik het vaak bij mijn vrienden op onmogelijke manieren opengeslagen en opengebogen op de wc aantref (dat mag, het is een wc-boekje). Heeft iemand anders hier er trammelant mee gehad? Verschillende mensen hier hebben een boekje van me, ik weet ook niet alles van alle boekjes natuurlijk. Bij WPS is het zo: niet goed, gelijk nieuwe. We hebben trouwens als collectief wel een dun boekje laten drukken daar waarvan de kaft bij vocht extreem opkrulde. Daar hebben we niet meer over geklaagd. Ik heb het later eens gemeld en het ligt aan het lamineren dat dan niet langzaam genoeg gebeurd is of zo. Mijn boekjes hebben dat niet zo. Of bij iemand anders wel? Overigens als je eigenbeheer overweegt via een tussenpersoon zweer ik inderdaad bij Boekenbent. Jose, de baas, is altijd een zeer gewaardeerd lid van dit forum geweest. Ze weet wat ons bezighoudt en belazert niemand. Bovendien heeft ze mensen die voor een schappelijke prijs je boek redigeren.

Lid sinds

13 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb jarengeleden bij Kirjaboek laten drukken. Was er erg tevreden over! Doede service en goede kwaliteit.

Lid sinds

14 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb -voor bijna 100%- besloten om het maar te gaan proberen met Boekscout. Ik wil namelijk geen boeken in huis halen die ik dan vervolgens zelf moet gaan op sturen aan kopers. Dat laat ik liever aan de uitgever over, simpelweg omdat ik daar geen tijd voor heb. Mijn manuscript ligt nu nog wel bij twee reguliere uitgevers "op de stapel". Maar ik ga geen maanden en misschien zelfs wel máánden zitten wachten op een eventuele reactie. Want àls er een uitgever aan wil beginnen, dan duurt het wederom erg lang eer men het daadwerkelijk in een boekje omgezet heeft. Mijn toekomstige boekje gaat over positief denken, dat is een thema waar op dit moment veel belangstelling voor is. Dat is uiteindelijk de belangrijkste reden om niet gehoorzaam te gaan zitten wachten tot ik (misschien) iets hoor van een reguliere uitgever. Over 'n klein jaar of langer, is de belangstelling van het publiek waarschijnlijk niet zo groot meer als nú. Eigenlijk hoop ik dat er nog een reactie komt van iemand die ervaring heeft met Boekscout...

Lid sinds

15 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb een boekje gezien van Boekscout, Scorpio. Dat zag er prima uit. Ik heb het maar een keer gelezen dus ik weet niet of het uit elkaar valt na vele lezingen.

Lid sinds

14 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Dank je, Zjors. Ik kan alleen maar afgaan op de foto's die op de site van Boekscout staan, maar dat zegt niet veel. Je ziet en voelt pas als je een boekje in de hand hebt, hoe de kwaliteit (ongeveer) is.

Lid sinds

14 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Een tijdje geleden heb ik meegewerkt aan een productie van boekscout, een thema boek. José is ontzettend zorgvuldig in het samenstellen van de inhoud, en ze heeft duidelijk veel ervaring. De kwaliteit van het boek is professioneel, zowel qua vormgeving als de gebruikte materialen. Niets dan goed nieuws dus en ik ben toch heus mild doch kritisch.

Lid sinds

10 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Maar als je moest kiezen, welke is dan beter? Boekscout of Boekenbent? Of is de kwaliteit van de boeken ongeveer gelijk?

Lid sinds

14 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Goh ... ik zie dit nu pas! Ja, ik bedoelde Boekenbent, natuurlijk! Boekenbent heeft absoluut mijn voorkeur. Kwaliteit is goed, aandacht voor je boek is goed, en zelfs als er iets mis gaat, gaat het nog goed. Ik kreeg een keer een boek te weinig, en zonder discussie werd het ontbrekende exemplaar opgestuurd. Super.

Lid sinds

11 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
ondanks dat boekscout bij mij om de hoek zit heb ik geen positieve ervaring met ze. waar een andere POD uitgeverij laaiend enthousiast was over mijn manuscript en foto's was boekscout ronduit ***** in zijn opmerkingen. inmiddels 5 verschillende boeken laten drukken waarvan bij 1 boekje alles fout was gegaan wat er maar fout kon gaan... (apparatuur functioneerde niet goed enz..) de misdrukken heb ik keurig vervangen gekregen! de volgende 2 boeken waren weer super. nog geen enkel boek gehad wat uitelkaar viel ik bestel tot nu toe alles bij Shaker Media in maastricht dus!