Lid sinds

12 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Gedichten uitgeven??

Hej iedereen, Ik ben nog maar net op deze site mr ik heb al sinds een weekj een vraagj. Ik schrijf al een paar jaar gedichten(ook verhalen maar daar gaat het hier niet over:p) en laatst zei mn vader dat ik mijn gedichten misschien kon uitgeven.. Oja voor ik het vergeet, ik ben 15 en zit nog op school...Nu iedereen vind mn gedichten wel mooi dus ik denk er wel over na om er misschien een aantal uit te geven. Maar mijn vader had het er ook over dat ik eerst moest uitzoeken bij welke uitgever en al die dingen en dat ik moest opletten dat ze mijn gedichten niet stelen, omdat ik nog zo jong ben kan dat blijkbaar gemakkelijk gebeuren :s... Nu wil ik dus graag wat meer informatie weten over uitgevers en hoe dat aan pakken enzo:)

Lid sinds

15 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik zou je willen adviseren om eens op de site van Boekenbent te kijken. www.boekenbent.com Dat is een uitgeverij voor mensen zoals jij die eigen werk willen uitgeven, maar daar hulp bij kunnen gebruiken. Ik heb daar zelf ook een boekje uitgebracht en er zijn meer mensen op deze site die dat daar hebben gedaan. Ze zijn zeker betrouwbaar en helpen heel enthousiast. Je kunt het eventueel ook helemaal zelf doen, bijvoorbeeld bij www.lulu.com , maar dan moet je goed weten wat je wilt en hoe je dat allemaal kunt doen. En je gedichten stelen daar hoef je niet zo bang voor te zijn. Iedereen in deze wereld kent het auteursrecht. Jouw gedichten zijn alleen van jou!

Lid sinds

15 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Je kunt ook een paar gedichten eerst opsturen naar wedstrijden zodat je ook weet wat onbekenden ervan vinden. Of je kunt hier op de site een gedicht plaatsen zodat wij er iets van kunnen zeggen. En wij stelen niet. En je kunt er natuurlijk een paar naar de beste gedichtenuitgeverijen in dit land sturen. Misschien willen ze een bundel maken. Alles is mogelijk. En het is ALTIJD leuk om - zoals Zjors zegt - zelf een boekje uit te geven. Dat is niet te duur en je hebt een echt boek. Vraag het bv voor je verjaardag van je vader. Succes!

Lid sinds

13 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Eerst wel op internet zoveel mogelijk informatie opzoeken van uitgeverijen. Dan weet je hoe ze werken. Hoe ze iets aangeleverd willen krijgen bijvoorbeeld. Regelafstand, kantlijnen e.d. En hoe lang het duurt voor je bericht krijgt natuurlijk!

Lid sinds

12 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
hej bedankt voor jullie tips, ik heb al een aantal keren meegadaan aan wedstrijden, ook al gewonnen. Ik zal eens een gedicht hierop plaatsen, ze zijn niet allemaal evengoed maarja. Mariejeanne, je zei iets van de beste dichteruitgeverijen, hoe kan ik die dan vinden? grtjs

Lid sinds

15 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Je kunt naar de bibliotheek gaan en bij gedichtenbundels kijken. Verder kun je je oriënteren op wat andere dichters schrijven (vraag eens aan je leerkracht Nederlands, hij/zij zal blij zijn met de vraag). Namen van dichters, dichtbundels. Daar staat altijd de naam van de uitgever bij en vaak ook het adres en anders kun je erop googlen. Dat zou ik sowieso doen. Het hangt er ook vanaf, welke dichters jij zelf goed vindt. We kennen je stijl en je smaak niet. Voor de beste dichteruitgeverijen denk ik zelf aan de uitgever van een van onze grote dichters Leo Vroman. Kijk eens bij wie hij uitgegeven wordt. Ik dacht in elk geval ook bij Querido. Dat is een heel goede uitgeverij. Waag gewoon de stap. Stuur er een paar gedichten naartoe. En wacht de reactie af. (Kan lang duren, reken op drie maand).

Lid sinds

12 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Oh, oke dat zal ik doen. Maar mijn moedr heeft wel gezegd dat he niet altijd een goed plan is direct naar een grote uitgever te sturen. Je moet eerst een beetje een naam hebben. Bv beginnen met dingetjes naar kranten ofzo te sturen

Lid sinds

15 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dat zei mijn moeder ook. In dit geval heb ik niet naar haar geluisterd. (Anders altijd wel, hoor!!!) En nu is mijn moeder heel trots op mij. Maar je kunt natuurlijk altijd aan poëziewedstrijden meedoen en inderdaad kun je ook gedichten naar een krant sturen. Dat is allemaal goed.

Lid sinds

12 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Oh oke:p wel ik doe wel graag mee aan wedstrijden, dus dat zal ik toch doen en het lijkt me ook wel leuk naar een krant te sturen. Maar naar welke uitgever heb jij dan iets gestuurd? En wat stuurde je dan precies? gedichten een boek of een kortverhaal??

Lid sinds

15 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Je hoeft niet naar 1 uitgever iets op te sturen, dat heb ik ook niet gedaan. Je zoekt er een paar uit die je lijken te passen bij je werk en daar stuur je werk naartoe. En dan afwachten. Succes!

Lid sinds

12 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hej Ik ben lang niet meer op deze site geweest, beetje uit het oog verloren^^ Ondertussen ben ik 17, bijna 18, heb ik de eerste prijs gewonnen bij een niet al te bekende poëziewedstrijd, maar toch.. :p Ik heb regelmatig al gedichten laten lezen aan vrienden, aan familie en aan leerkrachten. Mijn leerkracht Nederlands is zelf ook schrijver. Zijn reactie op mijn gedicht waarmee ik die wedstrijd gewonnen heb was minder enthousiast. Maar als je schrijft moet natuurlijk niet iedereen zeggen dat het fantastisch is, dan kun je al denken dat niet iedereen eerlijk is;) Toch vind ik van mezelf dat ik nog te weinig heb ondernomen ivm het schrijven! Ik wilde hier eens vragen of iemand ervaring heeft met de uitgeverij unibook (www.unibook.com)