Lid sinds

16 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

Clavis en Avain hetzelfde?

2 juni 2009 - 11:11
Hallo, Mijn boek is af en wacht om verstuurd te worden naar een uitgeverij. Ik heb diverse sites bezocht en naar mijn mening heeft Clavis het genre dat ik geschreven heb in het fonds. Clavis is een Belgische uitgever. Kan ik daar mijn manuscript naar toe sturen, of moet ik dan voor het Nederlandse Avain kiezen. Deze uitgever ken ik niet, heb er nooit van gehoord, maar het staat wel op de site van Clavis. Hebben ze beide een ander fonds, of is Clavis en Avain hetzelfde. Ik vind het nog te spannend om te bellen, al zal ik daar wel aan moeten geloven. Eerst moed verzamelen. Wie heeft ervaring?

2 juni 2009 - 11:23
Hasse, je zou Rapid kunnen benaderen; hij schrijft voor Clavis, en is een Nederlander (voor zover ik weet). En Mara heeft ook goed contact met Clavis. Zij kunnen je vast verder helpen.

Lid sinds

16 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
2 juni 2009 - 11:25
Volgens mij is dat hetzelfde. Ik denk dat Clavis als Clavis uitgeverij Avain BV ingeschreven staat bij de KvK in Nederland.

Lid sinds

17 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
2 juni 2009 - 13:20
Voor zover ik weet ben ik inderdaad een Nederlander. :nod: En er schrijven veel Nederlanders voor Clavis. Voorheen was Avain een onderdeel van Clavis. Zij hadden een apart fonds voor, ik dacht maar weet het niet zeker, leesboeken voor oudere jongeren (vanaf een jaar of 13) Inmiddels geven ze geen boeken meer uit onder Avain, alleen nog onder de naam Clavis. Naast België (Hasselt) hebben ze inmiddels ook kantoren in Amsterdam en New York. Ik ben erg tevreden over deze uitgever. Ben inmiddels ook al benaderd door andere uitgeverijen, maar wil daar helemaal niet weg. Het is een familiebedrijf en als je zelf initiatief neemt, doen ze veel voor je terug. Alhoewel ik ook wel eens anders hoor, maar die ervaring heb ik dus niet. En volgens mij denkt Mara er ook zo over, maar dat kan ze misschien beter zelf vertellen. Als je verder nog vragen hebt, laat maar weten.

Lid sinds

16 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
2 juni 2009 - 13:58
Hartelijk dank voor de reacties. Het adres van Avain wordt éénmaal genoemd bij contact en verder niet meer. Dus weet ik niet goed wat ik nu moet doen. Kan ik als Nederlander, net zoals Rapid hahaha, contact opnemen met Clavis in België om te vragen of ze interesse hebben in mijn manuscript? Mijn boek is zeker niet geschikt voor oudere kinderen, eerder kleuters en begin groep 3. Moet ik nu dus contact zoeken met Amsterdam, wat nog steeds onder de naam Avain staat volgens de site, of moet ik bellen met Hasselt België. Wat is wijsheid?

Lid sinds

17 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
2 juni 2009 - 14:26
Hasse, op de website van Clavis (www.clavisbooks.com) staat links onder het kopje info een hoofdstuk 'nieuw talent'. Daar staat precies wat je moet doen als je je manuscript wilt opsturen. Alle uitgevers zitten in België, dus daar moet je het ook naartoe sturen. Heb ik ook gedaan. In Amsterdam zitten alleen de vertegenwoordigers en de marketing manager voor Nederland. De wachttijd (drie jaar geleden) was ca. 4 maanden.

Lid sinds

16 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
2 juni 2009 - 14:46
Twee zielen, één gedachte.... Even verder gekeken dan mijn neus lang was, en ja 'nieuw talent'. Eens kijken of ik daar ook onder val. Ik heb mijn manuscript voorzien van synopsis opgestuurd, daarna terug naar dit forum en daar zag ik jouw reactie. Nu nog wachten, misschien wel heeeel lang wachten. En dan zal ik het weten. Ik ben benieuwd. In ieder geval bedankt voor de hulp.

Lid sinds

17 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
3 juni 2009 - 0:34
Ha Hasse, je kunt het gewoon opsturen zoals Rapid zegt. Enne, het is waar: ze zijn er heel gemoedelijk, ik vind het fijn werken. Als ze er iets in zien geven ze je zeker goede feedback. Klopt, als je het naar het Amsterdamse kantoor stuurt, dan duurt het even voordat je een reactie terugkrijgt omdat zij het doorsturen naar België. De wachttijd hoeft niet lang te zijn, ik hoefde geen vier maanden te wachten. Als ze het idee leuk vinden reageren ze, echt! Ik heb ook een werkbeurs aangevraagd (dit kan met je derde boek) en ik kon het gewoon via het Nederlandse Fonds Voor de Letteren aanvragen. Nu nog afwachten of ik het ook daadwerkelijk krijg. Zou ik het verdienen??? Zeker wel!!! Vind ik zelf, hihi.

Cyd

Lid sinds

15 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
3 juni 2009 - 9:01
@Mara Even of-topic. Ik hoop dat je een werkbeurs krijgt. En als je het krijgt ... de volledige beurs. Dan kan je het hele jaar schrijven zonder je druk te maken hoe de rekeningen betaald moeten worden. Lijkt me zalig. Duimen! Kaarsjes branden!

Lid sinds

16 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
3 juni 2009 - 9:08
Mara, dat zou super zijn zo'n werkbeurs.... Ik duim voor je mee. Heb je website bekeken en het stukje op TV over je boek. Zag er prima uit. Zover ben ik helaas nog lang niet, als ik al zover kom. Ik heb mijn manuscript aan flink wat mensen laten proeflezen. De een geeft veel feedback, waar ik dan ook wat aan hebt. De ander vind alles geweldig wat ik heb geschreven en daar kan ik dus weinig mee. Er heeft zelfs een uitgever naar gekeken, alleen valt het genre niet in zijn fonds. Het verhaal heeft zeker potentie volgens hem. Maarja, is dat weer te positief en te lief of echt gemeend. Geen idee. Ik zal gewoon moeten afwachten. En alvast nadenken over boek twee. De titel heb ik ondertussen al. Nu het verhaal er omheen nog.