Lid sinds

6 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

crowdfunding

Zijn er mensen die intersse hebben in over hoe crowdfunding gaat? Ik heb mijn gedichtenbundel De rode adem zo goed als af en ben met mijn uitgever aan crowdfunding begonnen. Het is een groot avontuur voor beiden. Ma na een kerst vakantie waarin ik hard heb gewerkt schiet het erg op. Interesse? Of zullen we het topic sluiten? Ik praat graag over waar mijn hart vol van is.

Lid sinds

6 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik ben wel nieuwsgierig. Hoe zitten de financien nu uiteindelijk in elkaar? De uitgever gaat uitgeven op basis van crowdfunding, dat wil zeggen dat de 'crowd' de kosten bijeen spaart (hoeveel is dat?). Krijgt de crowd dan ook de opbrengsten? Welke activiteiten voert de uitgever uit ten behoeve van je bundel?

Lid sinds

6 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik kan nog niet op alles antwoord geven omdat ik slecht ben in tellen maar zal later op de dag heel precies zijn. Het eerste geluk dat ik heb is dat mijn uitgever die hier pas mee begint bij mij als eerste manuscript 255 aandelen bijlegde! Ik moet er in totaal 700 hebben en dan krijg ik een voorschot van duizend euro en een modelencontract. De andere aantrekkelijke regel is (tijdelijk) dat de uitgever bij vijf aandelen (een aandeel kost tien euro) vijf aandelen bijlegd. Zodoende gaat het bij mij snel maar ik heb een hele grote familie en veel vrienden (erg leuk om al die mensen te zien, te bellen en skypen want ik heb mensen in het buitenland zitten. De meeste mensen reageren erg leuk) Bovendien ga ik mijn gedichten in het frans vertalen (Waar ben ik aan begonnen?) en heb ik daardoor een ander publiek (en vrienden die al lang vragen naar mijn vertalingen). Het belangrijkste is wel dat je in ieder geval een deel van je manuscript af hebt om die op de site te kunnen zetten. Want je moet wel binnen zes maanden een manuscript af hebben en dan neemt de uitgever ongeveer net zoveel tijd om eraan te redigeren enz. Als je een aandeel koopt krijg je een boekje en een uitnodiging op een boekpresentatie en natuurlijk verdien je iets bij verkoop van de boeken. Dat bedrag is mij niet duidelijk. Ik hoop dat je het leuk vindt te weten, het is toich een nieuwe manier en veel mensen beginnen erover dat ze het kennen behalve oudere mensen.

Lid sinds

9 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Laat maar horen, Hanek, wat cool dat je de moeite wil nemen om het met ons te delen :D Over welke uitgeverij gaat het in dezen, en is dat de partij die 'de regels' bepaalt?

Lid sinds

6 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Het gaat om uitgeverij Pamac en hij is met een nieuw project begonnen. Hij legt aandelen bij in de eerste tien manuscripten en ja hij bepaald de regels. Bij mij heeft hij 255 aandelen ingelegd (2550 euros) en bij de volgende is dat geloof ik 150. Je moet wel een manuscript hebben. Bij elke vijf shares legt hij er tijdelijk vijf bij. Je krijgt een modelencontract, een voorschot van duizend euro en verdiend 10% op je boek en de mensen die shares hebben gekocht verdienen ook iets. Je mag zelf 30 aandelen kopen en een persoon mag er maximaal 15 kopen. Mijn gedichtenbundel heb ik zo'n vijf jaar geleden geschreven en sindsdien laat het me niet meer los. Het beste wat ik heb gedaan is denken dat iemand die zingt zangles neemt, en die een instrument speelt ook en dat een schrijver ook wel eens op schrijfles mocht:) Dat heeft me ontzettend geholpen. Ook bij de gedichten en jullie niet te vergeten met jullie commentaar bij proeflezen. Wat ik ook graag vertel hierover is dat de mensen niet vreemd reageren en meestal erg leuk. Hebben jullie hier iets aan?

Lid sinds

6 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Leerzaam topic Hanek. Ik ben erg benieuwd. Kan je alle aandelen halen uit vrienden en familie? Of moet je ook de boer op om 'vreemden' te overtuigen? Het laatste lijkt me lastig en ik ben benieuwd hoe het gaat. Groeten

Lid sinds

6 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Tot nu toe heb ik vooral familie en vrienden aangesproken. Ik heb het geluk een grote familie te hebben, aan mijn moederskant waren ze met zijn acht en zijn ze geinteresseerd omdat er gedichten over mijn moeder inzitten. Dan heb ik ook nog een stiefmoeder met haar familie. En mijn vader, een zakenman die niets met gedichten heeft, loopt zijn vrienden bij de golfbaan af. Vandaag heb ik voor het eerst een mailtje naar collega's gestuurd wat ik dood eng vond. Verder heb ik voor een interview gezorgd maar die wilde twee vliegen in een klap doen: Tanja's reizen die in maart uitkomt en De rode adem, dus ik moet nog wachten. Ik ga een krantje benaderen die mij vorig schooljaar intervieuwde in verband met twee verhalen van mij in een bundel naar aanleiding van een schrijfwedstrijd. Mijn uitgever geeft verder nog allerlei adviezen: buren aanspreken bijvoorbeeld (hum) en op internet je doelgroep proberen te benaderen. Ik dacht dat ik dat allemaal niet zo leuk zou vinden maar vind het eigenlijk wel leuk. Ik heb ook het geluk dat al mijn oude familieleden nog leven (behalve mijn moeder) en dat ik dus ook veel neven en nichten heb. Het ander geluk die ik heb is dat ik Franse schoolvrienden heb die al lang op de zijlaan staan en mij aanmoedigen en blij zijn eindelijk iets voor mij te kunnen doen. Voor hen vertaal ik het in het Frans wat een groot avontuur is (ik heb voor mijn studie wel veel Frederik van Eeden vertaald) Ik heb verder ook allemaal brieven gestuurd naar oude professors van mij. Je moet dus heel actief zijn. Maar de uitgever draagt ook zijn steentje bij zowel financieel als met reklame. Zonder dat zou het niet lukken, denk ik.

Lid sinds

6 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Bedankt voor je reactie. Een golfende vader, grote familie en een breed sociaal netwerk zijn idd handig (en bovenal fijn, lijkt me.) Je uitgever had de tip: je doelgroep op internet aanspreken. Had hij ook tips hoe je dat dan het beste kan doen? Het lijkt me namelijk nogal een uitdaging. Groeten

Lid sinds

6 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hij wild eflyers maken met mijn project en dat ik die ronddeel ook digitaal. Maar omdat het nu zo snel gaat wachten we even. Ik houd je wel op de hoogte als ik meer weet. Dat ene intervieuw wat als gebeurd is maar rond maart uit zal komen is trouwens op internet en voor een doelgroep.