Lid sinds

8 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

The new way - ervaringen?

Ik heb al even rondgeneusd op het forum, maar kon niet zo snel een topic vinden hierover. Misschien heb ik iets over het hoofd gezien, excuses dan... Mijn vraag: Wie heeft er ervaringen met uitgeverij 'The New Way' : http://uitgeverijnewway.nl/ Het ziet er allemaal erg professioneel uit en ik heb binnenkort contact met degene die hierachter zit voor een peuterboekje, dat ik graag wil laten uitgeven/drukken. Maar... Gezien mijn zeer zeer zeer negatieve ervaringen met oplichter Hans H. van Boekenboet, ben ik toch wat argwanend... Vandaar mijn vraag naar ervaringen mbt dit (nieuwe?) initiatief. Groetjes K.

Lid sinds

8 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Vind je het er 'erg professioneel' uitzien? Dat meen je toch niet?
Waarom niet? De site vind ik niet slecht en wat ik van de boekjes voor kinderen zie, is dat ook niet gebrekkig.

Lid sinds

7 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb zo mijn twijfels, de site ziet er niet zo professioneel uit, laat ik het zo zeggen: zo'n site kon ik jaren geleden ook al maken en ik ben niet goed in zulke dingen. Ik weet het niet erg.

Lid sinds

7 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Het betekent toch niet omdat hun site er eenvoudig uitziet dat ze slecht zijn met hun boeken. Een site maken en een boek uitgeven zijn twee totaal verschillende vakken. @katniss: het is belangrijk om in contact te komen met mensen die daar al hebben uitgegeven en hun ervaring met jou willen delen. Misschien kan je op hun site uitzoeken wie de schrijvers zijn en contact zoeken met hen op die manier. Blijkbaar zijn er bij de SOLlers weinig mensen die ervaring hebben met deze uitgeverij.

Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Omdat ze nieuw zijn (volgens mij zijn ze november of december 2012 begonnen) zullen er nog niet veel mensen ervaringen mee hebben. Dat is een probleem bij ieder nieuw bedrijf. Als je geïnteresseerd bent in deze uitgever, kun je altijd vrijblijvend contact opnemen. Als het klikt èn je kunt je vinden in het contract, dan hoeft er toch niets mis mee te zijn? Het is in ieder geval geen nieuw project van bekende malafide uitgevers.

Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
http://uitgeverijnewway.nl/boek-uitgeven/boek-sta… "Zodra u een positieve email ontvangt met het bericht uitgegeven te worden, zullen wij samen met u alles gereed maken voor de verkoop van uw boek. Afhankelijk van hoe ver u reeds was met de vormgeving en enkele andere zaken kan het vanaf hier heel snel gaan." De vormgeving is meestal niet de zaak van de auteur bij regulier. Het komt op mij over alsof er geen/weinig redactie wordt gedaan. "Bent u klaar om uw boek op te sturen? Stuur het dan naar [e-mailadres]." Ik ben nog geen reguliere website van een uitgeverij tegengekomen waar ze in deze context een manuscript al 'boek' noemden en ik mis eisen. http://uitgeverijnewway.nl/kenniscentrum/informat… Ze werken met POD en ze zijn duidelijk anders dan 'de meeste uitgeverijen'. Ik zou dit niet doen. Het is in elk geval geen reguliere uitgeverij. Als je alleen wat wilt laten drukken, kan dat misschien ook wel via andere kanalen die al langer bestaan en professioneler ogen.

Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
De teksten zijn ook bar slecht geschreven. Zijn ze misschien wel bonafide, professioneel komt het allemaal niet op mij over.

Lid sinds

8 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dank voor de reacties. Ik heb inmiddels contact gehad met de jongeman achter de site / uitgeverij. Het is idd een POD'er (maar dat leek me duidelijk). Ik heb nu contact via hen met een drukker maar weet niet of ik mijn boekje wel via deze partij op de markt laat brengen. Hoewel de uitgever me goed informeerde en ook zeker verstand van zaken had (over het CB bijvoorbeeld), viel de offerte van de drukker me te hoog uit. Dat kan er natuurlijk (mede) aan liggen dat ik een full color boekje met harde kaft wil, da's sowieso prijzig om te maken, maar ik wil nog even verder kijken. Groetjes, K.

Lid sinds

15 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik was toevallig ook op diezelfde site rond aan het neuzen en wilde eigenlijk net een mailtje met wat aanvullende vragen sturen. Als dat meer informatie oplevert dan op de site te vinden is, laat ik dat in deze draad nog weten. Ik ben het met Schlimazlnik eens dat je nieuwe initiatieven in eerste instantie het voordeel van de twijfel dient te geven. Ik ga het dus met een open blik bekijken en reken ze niet meteen af op wat onvolkomenheden op hun website.

Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Het is een POD. Het is dus geen uitgeverij. Het feit dat ze suggereren dat ze wel een uitgeverij zijn (maar toch de schrijver laten betalen) vind ik op zijn minst dubieus. Als je echt alleen een boekje wil drukken kan dat ook bij Lulu.com en dan weet je waar je aan begint.

Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Er zou bij deze uitgever wel degelijk sprake van redactie zijn. Alleen kan het zijn dat ze wat moeite hebben met het vinden van een goede redacteur. Die liggen namelijk niet voor het oprapen. Zeker als het een nieuwe uitgeverij is, zal een redacteur niet zomaar bij een andere uitgever weggaan.

Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
van de site:
Bij Uitgeverij New Way houden we van duidelijkheid, daarom is het berekenen van uw marge erg makkelijk. De marge is het verschil tussen de verkoopprijs die u wenst te krijgen voor uw boek, minus de kostprijs van het boek. Deze kostprijs kunt u bij ons opvragen via xxxxx. Hierbij willen wij graag opmerken dat Uitgeverij New Way u de beste kostprijs biedt die wij tot dusver hebben vernomen.
Ze gaan dus ofwel de schrijver vragen om te betalen, ofwel ze gebruiken de Lulu formule waarbij de koper per boek bestelt en zo voor de drukkosten betaalt. Een uitgever praat niet over marges. Die betaalt een voorschot, gevolgd door royalty's.

Lid sinds

15 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb in een mail gevraagd welke kwaliteitseisen ze aan een manuscript stellen. Dat blijken dus enkel en alleen taalkundige eisen te zijn. Met de inhoud van een boek bemoeien ze zich niet, tenzij die bijvoorbeeld racistisch of zo is. New Way is dus inderdaad gewoon een nieuwe POD-uitgeverij.

Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik krijg die New Way website niet eens geopend. Mijn AVG virusscanner zegt dat er een virus op zit. Worden die rechtstreekse links hier niet gecontroleerd?

Lid sinds

7 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dat was niet zo. Maar nu geeft Chrome ook de waarschuwing dat er malware op de site zit. Oorspronkelijk was dat dus niet het geval.