Lid sinds

11 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Ervaringen met Schrijversmarkt.nl

In dit forum woedt een leuke discussie over TenPages (waar ik als schrijver ook zelf aan mee doe - aan de discussie en aan TenPages). Puur uit belangstelling vroeg ik me af of er ook mensen zijn met ervaringen met Schrijversmarkt.nl. Hun concept is voor een groot deel gelijk aan dat van TenPages (ik weet niet wie er eerst was). In 2009 is een aankondiging hier op SOL geplaatst:
Een soort Idols, maar dan voor manuscripten. Dat is hoe je naar schrijversmarkt.nl kunt kijken. Bij deze site kiest immers het publiek en niet de uitgever welk manuscript wordt uitgegeven. Op de website kunnen schrijvers hun manuscripten uploaden en vervolgens kiezen supporters welke manuscripten moeten worden uitgegeven. Vele talentvolle schrijvers hebben volgens de makers van Schrijversmarkt een manuscript dat nooit wordt uitgegeven. Uitgeverijen krijgen zoveel manuscripten toegestuurd, dat de kans op een afwijzing groot is. Afgewezen manuscripten zijn vaak hele goede manuscripten, zoals de boeken van J.K. Rowling die meer dan tien afwijzingen heeft ontvangen. Op schrijversmarkt.nl beslist het publiek over het manuscript. Naast de mogelijkheid om uitgegeven te worden, ontvang je feedback van lezers op je manuscript en kan je in contact komen met je supporters. Als je 250 unieke supporters voor je manuscript hebt verzameld, wordt het uitgegeven door uitgeverij Het Tweede Gezicht. Schrijversmarkt.nl is een initiatief van Home Academy Publishers en internetbureau Liones.

Lid sinds

11 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Het is dat jij begint over schrijversmarkt.nl. Ik heb er nooit van gehoord terwijl ik al jaren op het net rondstruin. Als het mij al niet eens opgevallen was, hoe komt iemand dan aan 250 stemmen? Weer een uitgever in de grote vijver op internet die een graatje mee wil pikken met een zogenaamd nieuw concept. Ik zie het somber in voor hen..

Lid sinds

15 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik zit nu eigenlijk te wachten tot de initiatiefnemers van deze site hier ook komen vertellen wat ze aan het doen zijn. 8)

Lid sinds

16 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ook bij dit concept, hangt het voor het grootste deel af van het netwerk van de auteur. Wanneer een matige auteur een groot netwerk heeft, zal die dus eerder worden uitgegeven dan een goede auteur met een klein netwerk. Speciaal voor Schrijversmarkt.nl is een aparte uitgeverij opgericht, uitgeverij 'Het Tweede Gezicht'. Dat is dan weer anders dan bij TP.

Lid sinds

16 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Het fijne aan TP is dat je maar 10 pagina's af hoeft te hebben terwijl je op schrijversmarkt je ms volledig moet plaatsen. Mensen hebben het dan al dus kunnen lezen. Weliswaar niet de definitieve versie maar toch.

Lid sinds

17 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
...terwijl je op schrijversmarkt je ms volledig moet plaatsen. Mensen hebben het dan al dus kunnen lezen.
Dat zou voor mij sowieso al een reden zijn om nóóit met Schrijversmarkt in zee te gaan. De opzet vn TP vind ik daarentegen wel het overwegen waard. Toch neig ik er voorlopig toe om een manuscript eerst maar eens gewoon via de 'normale' weg naar een reguliere uitgever te sturen.