Lid sinds

10 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

offerte en opties

hallo, Ik wil mijn boek in eigen beheer uitgeven en heb een offerte bij Boekenbent aangevraagd. Die offerte ziet er keurig uit. Buiten het bedrag voor 100 gedrukte exempl. staan er ook enkele optionele posten. Ik ben nog niet erg thuis in de uitgeefwereld en vraag me dan ook af wat wijsheid in deze is. Ik verwacht 100 boeken te verkopen/ verschenken. Ik ga niet veel lobbyen. Is een ISBN nr. dan nodig? Heb ik er iets aan als ik het boek op de website van de drukker plaats? Barcode en centraal boekhuis doen of laten. Deze kostenposten zijn niet hoog, maar als ze onnodig zijn, vind ik het onzinnig. dank voor je reactie. xas

Lid sinds

13 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Aan wie wil je je boek verkopen? Dat is de hamvraag. Familie en vrienden, dan heb je het allemaal niet nodig. ISBN is voor boekhandels (in de breedste zin van het woord) om je boek te kunnen bestellen. Website van de uitgever (fout woord, van de drukker) zou kunnen als je via heb misschien wat boeken wil verkopen. Barcode/CB -> zie ISBN

Lid sinds

10 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Aha ok. dank je Micha! Vooral vrienden, denk ik. Wel een redelijk grote kring. Honderd raak ik echt wel kwijt. Ik ben een hobbyschrijver MET zelfkennis. Ik zal het woord uitgever even veranderen in drukker. xas Kun je op elk gewenst moment alsnog ISBN aanvragen? Bijvoorbeeld bij tweede druk? (nog steeds zelfkennis, maar denkt even grensverleggend)

Lid sinds

15 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Boekenbent is geen drukker, ze laten de boeken elders drukken. Ik zou in jouw geval geen isbn en dergelijke nemen. Ook geen barcode en Centraal Boekhuis. Ik denk dat je de verkoop vooral in eigen kring en via via zult hebben, niet via de winkel. Je kunt ze trouwens zonder isbn wel in de winkels leggen, in consignatie. Als je wel een isbn hebt komt je boek ook in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag te staan en word je bewaard voor het nageslacht.

Lid sinds

11 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Als je wel een isbn hebt komt je boek ook in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag te staan en word je bewaard voor het nageslacht.
Alleen daarom zou ik het al doen. Een beetje schrijver met zelfkennis moet toch erkennen dat hij/zij een beetje ijdel is? (Of sta ik nu helemaal alleen met de billen bloot?)

Lid sinds

11 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
Hartstikke bloot. Een isbnmmer en barcode zou ik wel aanvragen. Op de website van de drukker/uitgever staan heeft weinig zin, lijkt me. Volgens mij moet je in dit geval zelf het boek naar de Koninklijke bilbiotheek opsturen.

Lid sinds

10 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
In de koninklijke bibliotheek sta je hoe dan ook met je billen bloot Jacobjan. Zjors, aha dus toch uitgever dan en geen drukker. ok. Tja, in dit geval= in eigen beheer of zo? xas

Lid sinds

15 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Waar heeft ze de barcode dan voor nodig, Tja? Het zal slechts in een paar winkels ooit worden afgerekend en die mensen toetsen wel even wat in.

Lid sinds

11 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
 • Moderator
Heb ik er iets aan als ik het boek op de website van de drukker plaats?
Misschien kun je die vraag beantwoorden met de reden waarom jij naar de website van Boekenbent ging? Het zal misschien ongeveer dezelfde reden zijn waarom anderen er komen?

Lid sinds

10 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb mijn boekje ook uitgegeven bij Boekenbent. Ik heb een ISBN en niet een barcode.

Lid sinds

10 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hé Wolfje, waarom geen barcode dan? Zojuist tel. contact gehad met Boekenbent. Ik werd te woord gestaan door een hele sympathieke dame die alle tijd nam om de keuzemogelijkheden te motiveren. Ik heb besloten het boek op te laten nemen in de webwinkel en een ISBN nr. te nemen en heb er alle vertrouwen in dat het goedkomt! xas