Lid sinds

13 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

overzicht van alle Nederlandstalige (fictie) uitgeverijen?

Weet er iemand of er ergens op het internet een overzicht te vinden is van alle uitgeverijen (of alleen degene die romans/fictie uitgeven) in Vlaanderen en Nederland? Ik zou graag uitvinden naar welke uitgeverijen ik eventueel mijn manuscript zou kunnen insturen. Ik kan natuurlijk één voor één de boeken uit mijn kast trekken en de uitgeverij gaan googlen, maar er bestaat vast wel ergens een lijst?

Lid sinds

17 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Actuelere (doch kortere) lijst: - http://www.schrijvenonline.org/schrijfgids/Litera…... - http://www.schrijvenonline.org/schrijfgids/Litera…... bovenstaande vond ik in het topic: http://www.schrijvenonline.org/forum/100594 Als je hier bij zoeken uitgeverijen intoetst dan krijg je nog meer topics over je onderwerp wellicht zit daar nog wat interessants voor je tussen. Misschien heb je er wat aan.

Lid sinds

15 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
En dan heb je natuurlijk ook nog gewoon de startpagina waarop alle uitgevers staan. Google ´uitgever´ en je hebt ´m zo!

Lid sinds

13 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Bedankt :) Jeannet, met die lijstjes kom ik al een heel eind verder, al kan ik zo een aantal uitgevers bedenken die er niet op staan. Anouk, als ik uitgever google dan vind ik wel een heleboel sites van uitgeverijen, en dan ook nog artikelen (wikipedia etc.) over uitgevers, maar is niet echt overzichtelijk natuurlijk. Als een uitgeverij op zijn website niets over manuscripten insturen heeft staan, wil dat dan zeggen dat ze er niet op zitten te wachten?

Lid sinds

16 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Probeer eens de website www.boek.be. Daar staan al zeker de Vlaamse uitgeverijen in. Boek.be staat in voor de organisatie van de Boekenbeurs in Antwerpen.

Lid sinds

13 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Bedankt Ludo! Dat lijkt me het volledigste overzicht dat ik tot hiertoe gevonden heb. (en ik zou toch sowieso eerst bij Vlaamse uitgeverijen proberen) Alleen jammer dat er geen links naar de websites van die uitgeverijen bijstaan, maar die kan ik natuurlijk allemaal apart googlen.

Lid sinds

13 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ja, ik ging een mailtje rondsturen he. Maar zit momenteel met wat persoonlijke zaken die mijn aandacht afleiden. Ik heb volgende week echter een week verlof, dus dan krijg je zeker meer info.