Lid sinds

11 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Elfjes uitbrengen

Snappen doe ik het niet. Maar sinds ik het op de heupen heb, verschijnt het ene elfje na het andere op het papier. Dat het een tijdje moet liggen weet ik. Dit ga ik ook doen. In die tijd ga ik verder met andere dingen. Of eerder afstand nemen van het schrijven en tot rust zien te komen. Wat zijn jullie tips omtrent het uitgeven? Eerst wil ik me verdiepen in het ten pages verhaal. Het zal de eerste keer worden en het is een groot avontuur. Goed, of ze goed zijn weet ik niet. Proeflezers ga ik zoeken en al die dingen. Maar mijn vraag is dan nu ook. Rond hoeveel 'gedichten' moet je hebben voordat je ze uit kunt geven? Hopelijk weten jullie er een antwoord op. Alvast dank voor het lezen en bentwoorden van mijn vraag.

Lid sinds

11 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
JanJR, misschien is het een goed idee om eens in de bibliotheek en/of in de boekhandel rond te neuzen naar wat er zoal is. Misschien kom je er tevens op goede ideeën omtrent vormgeving en dergelijke.

Lid sinds

15 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
  • Beheerder
Er is geen minimum aantal natuurlijk, maar wel een praktische grens. Voor een dichtbundel is dertig pagina's toch wel het minimum. Elfjes zijn meestal lichte gedichten en kort, waardoor er meer op één pagina zouden kunnen staan. Ook verwacht men met lichte gedichten misschien een wat dikkere bundel (omdat het minder zware kost is en je er sneller doorheen bent).

Lid sinds

9 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Even een vraagje: Worden gedichtenbundels (nog) wel gelezen. Succes met het laten uitgeven.

Lid sinds

11 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@ tusdar: tot zover weet ik er nog heel erg weinig vanaf. op dit moment lees ik wel een boek uit de webshop hier. dit gaat over gedichten schrijven. of dit de nieuwe druk is weet ik zo niet, maar daar staat wel geschreven. zoals ik me herinner dat het wel minder wordt. alhoewel ik persoonlijk denk dat het niet tijdsgebonden is. gedichten zullen er zijn en blijven. het is deel van een cultuur en deel van een geschiedenis en taal. er zullen altijd mensen geraakt worden door gedichten. mochten er nog twee mensen zijn die een bepaalde vorm van een gedicht lezen. dan is er nog steeds de uitdaging om voor die twee te schrijven. dan wordt het nog meer een uitdaging. want waar een ander stopt, daar zou ik het liefste beginnen of verdergaan...

Lid sinds

12 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Wij hebben twee jaar achter elkaar een zoektocht gehouden naar elfjes. Een heel groot aantal ervan hebben we gepubliceerd in onze verzamelbundel.

Lid sinds

11 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
als er een zoektocht is heb ik heel wat om weg te geven. toch heb ik eerst alles wat ik tot nu toe heb gemaakt uitgeprint en gooi het ergens anders neer. inmiddels ben ik alweer wezen krassen en komen er al ideeën boven drijven voor de opmaak. de rest komt vanzelf wel...