Lid sinds

10 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoe vind ik een buitenlandse uitgever voor mijn boek?

In 2007 is mijn boek uitgegeven bij Uitgeverij Ankh Hermes. Er is toen ook een vertaling in het Engels gemaakt van het eerste hoofdstuk en de inhoudsopgave. De uitgever heeft korte tijd geprobeerd buitenlandse uitgevers te interesseren, maar is er vrij snel mee gestopt. Toch wil ik heel graag dat mijn boek verder komt dan het Nederland taalgebied. N.B. Het is geen literair werk, maar een informatief boek, maar ik verwacht dat daarvoor dezelfde dingen gelden als voor literatuur. Volgens mijn contract mag ik ook zelf uitgevers zoeken. Maar ik heb geen idee hoe ik dat moet doen, ik heb geen contacten met buitenlandse uitgevers. Is het beter om gebruik te maken van een bemiddelaar ( net zoiets als een 'literair agent'?) Heeft iemand van jullie daar ervaring mee?

Lid sinds

11 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Mijn boek is ondergebracht bij Allied Authors Agency (AAA) een Belgisch 'bemiddelingsbureau'. Zij proberen het op beurzen aan buitenlandse geinteresseerden te verkopen. Helaas is de Londense boekenbeurs in rook opgegaan door de aswolk, de eerstvolgende kans is nu Frankfurt. Ze werken voor zowel uitgeverijen als auteurs. Wat de kosten zijn weet ik niet, maar je kunt ze mailen. Dit is de link naar hun site: http://www.alliedauthorsagency.be/

Lid sinds

11 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Misschien omdat het meer Brits Engels dan Amerikaans Engels is? Ik (als Brits Engels sprekende) vind dat er niet veel op aan te merken valt (in tegenstelling tot jou MichaM. Jij bent toch Amerikaans Engels sprekend?).

Lid sinds

13 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik vind het heel erg vertaald overkomen, maar misschien scheelt het wel wat voor soort Engels het is, ja. Overigens ben ik ook op zoek naar een mogelijkheid om in het buitenland te publiceren dus ik lees even mee ;)

Lid sinds

13 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Uitgeverijen in bijvoorbeeld de grote Engelstalige landen werken vaak met agenten. Die nemen geen ongevraagd ingestuurde manuscripten aan. Wat dat betreft zijn ze in Nederland redelijk uniek. En er zullen wel meer 'trucjes' zijn om een grotere kans te krijgen. Elk land heeft zijn eigen 'regeltjes'. Met een Amerikaan doe je anders zaken dan met een belg tenslotte.

Lid sinds

10 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Precies, dat gevoel had ik ook al. Ik heb wel eens gegoogeld naar Engelstalige uitgeverijen, maar aarzelde om iets op te sturen. Bovendien kan ik niet heel goed bekijken of ik in een fonds pas van zo'n uitgever. Ik denk dat het beter werkt als iemand je aanbeveelt. Dat AAA-bureau is misschien wel wat. Tenminste als ze meer doen dan alleen je boek op een beurs neerleggen. Want dat heeft mijn uitgever ook al gedaan, tenminste op de Frankfurter Buchmesse. Maar dat heeft niets opgeleverd. :( Ik zal eens met ze mailen. Ik zou wel willen weten of er nog meer van zulke bureaus bestaan, of losse personen die als agent optreden. Dan heb je een vergelijkingsmogelijkheid en dus een betere onderhandelingspositie.

Lid sinds

10 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
We zitten hier met z'n drieen tegelijk op de site, ik hou het bijna niet bij. Wat bedoel je Pennetje, dat het bij non-fictie makkelijker ligt? Heb je daar ervaring mee?

Lid sinds

11 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Die indruk had ik gekregen dat hij bij non-fictie makkelijker zou zijn. Ik heb even gegoogeld en als ik me niet vergis valt jouw boek onder Health, Mind & Body. En hier is een voorbeeld van een uitgever die zonder agent werkt. http://www.workman.com/products/health/product_ca… Uiteraard ken ik hem verder, dus het kan ook een POD zijn. Je kunt bij Amazon vergelijkbare boeken zoeken en dan kijken wie de uitgever is. En misschien kun je hier ook iets vinden, het is de Amerikaanse versie van schrijven online http://absolutewrite.com/

Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Op Amazon bestaat het concept 'CreateSpace': een POD die samenwerkt met Amazon, en boeken (die van jou zou dan eerst in het Engels vertaald moeten worden) pas gaat printen als ze verkocht worden. Dit klinkt een beetje zoals Free Musketeers, maar ze zijn best wel succesvol. Ik heb vorige week een boek besteld dat de auteur (Imogen Rose) zelf heeft gepubliceerd via CreateSpace, en dat boek werd mij steeds aangeraden door Amazon omdat ik meer supernatural romance en YA romance boeken heb besteld bij Amazon.com, en het boek is vandaag binnengekomen. Ziet er mooi uit :) Misschien is dat een idee? :)