Lid sinds

15 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Wie kent Ellessy in Arnhem?

Ik laat me weer eens voor een vriendenkarretje spannen. Wie van jullie kent Harry Iburg van Ellessy in Arnhem? Mijn vriendin heeft daar haar manus gedeponeerd omdat men haar vertelde dat ze voorrang zou krijgen. Maar nu, een tijd later, vertelt hij haar in een mail dat het nog bij het lezerspanel ligt. Kennen jullie deze uitgeverij? Volgens zijn site is hij uitgever en onderscheidt hij zich al jaren door kwalitatief hoogstaande uitgaven. Weten jullie meer over hem te vertellen?

Lid sinds

15 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
sorry nee, ik ken de uitgeverij wel van naam. Anita verkerk schrijft ook voor deze uitgeverij.

Lid sinds

17 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik ken een aantal mensen die daar (helaas minder goede) ervaringen hebben gehad. Een van hen zit ook hier op het forum, ik zal hem vragen of hij wil reageren (waarschijnlijk via een pb) Verder ken ik ze niet!

Lid sinds

15 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik kan je niet verder helpen, want tot hier in Vlaanderen is het nog niet echt doorgedrongen... Geen idee of dat een teken aan de wand is ;)

Lid sinds

15 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb echt hele goede ervaringen met Ellessy. Binnenkort gaat mijn eerste educatieve boekje verschijnen (En heb er nog drie geschreven) en volgend jaar mijn eerste liefdesroman. Alles gaat heel netjes in overleg. Er is echt helemaal niets mis met Ellessy. Promotie hoef je niet zelf te doen, wordt gedaan. Dat staat ook in het contract. Enige wat misschien een nadeel zou kunnen zijn is dat het een kleine eenmansuitgeverij is. Qua verkoop valt het op zich ook een beetje tegen, maar daar staat dan weer tegenover dat veel boeken van Ellessy erg vaak geleend worden in de bieb (waar je ook een vergoeding voor krijgt). Het is trouwens Larry, niet Harry. En het is echt een fantastische man.

Lid sinds

16 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Is er iemand die zonder in detaill te treden of iemand in de problemen helpen zou kunnen zeggen waar de negatieve ervaring over ging?

Lid sinds

17 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hallo Pluisebol, Het is weer even wennen voor mij... een bericht plaatsen op dit forum. Ben hier al zeker een jaar niet geweest. Ik ben de persoon met minder goede ervaringen met Ellessy. In juli 2005 stuurde ik een manuscript naar deze uitgeverij. Aangezien ik geen ontvangstbevestiging had gekregen (deze wordt praktisch door iedere uitgever al na een week verstuurd) stuurde ik een maand later een e-mail. Een paar dagen later kreeg ik een e-mail terug waarin vermeld werd dat men wegens drukke omstandigheden geen ontvangstbevestiging had kunnen sturen. Er zouden op dat moment 95 manuscripten liggen en de wachttijd bedroeg 6 tot 12 maanden. Ik heb toen voor de zekerheid de volle 12 maanden gewacht, maar je raadt het al: nog steeds geen reactie. Ik heb de uitgeverij weer benaderd en gevraagd wat de stand van zaken was. Ze gaven mij toen door dat er nog maar 7 of 8 manuscripten voor mij waren en dat ik zeer snel antwoord zou krijgen. Na weer een aantal maanden wachten zonder reactie heb ik ze opnieuw benaderd. Weer kreeg ik een toezegging dat men mij weldra zou laten weten of het manscript voldeed. Om een lang verhaal kort te maken: het is vandaag 27-07-08 (3 jaren na toesturen) en nooit heb ik iets vernomen. Ze hoeven ook niet meer te reageren want mijn zin is over. De kwaliteit van het manuscript laat ik even in het midden. Het gaat om de toezegging die Iburg mij meermaals deed (ik meen zelfs telefonisch) en die nooit werd nagekomen. Verder is het zo dat thrillerauteurs van Ellessy zich ongeveer een jaar geleden hebben samengepakt om hun eigen boeken te promoten onder de naam Ellessy Crime. Als ik het goed heb begrepen is dit gebeurd omdat Ellessy niet bepaald een uitblinker is op het vlak van commercie. Maar aangezien ik niet de precieze in en outs ken wil ik hier verder geen mededeling over doen. Enfin, dat er na jaren nog niets is gebeurd aan de bedroevende website van Ellessy zegt denk ik genoeg. Het kan best zijn dat vandaag de dag opeens wel alles weer goed loopt bij Ellessy. Silent Dream zal op het goede moment iets hebben toegestuurd. Voor mij persoonlijk geldt dat ik geen bladzijde meer richting die uitgeverij stuur.

Lid sinds

17 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
En kijk eens op de website van MPO Books, daar kun je ook het een en ander vinden hierover

Lid sinds

16 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Hé Cobra, long time no see! :D Dank je voor de info. Kim@ ik ga gelijk even op die site kijken. Info over uitgevers is altijd welkom.

Lid sinds

17 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hé Cobra, long time no see! :D
Dat je je mij nog herinnert. :D Maar ik ken jou ook nog wel hoor, Ellis ;) Kim verwijst overigens terecht naar de website van Books. Hij heeft ook minder goede ervaringen.

Lid sinds

15 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Cobra ik herinner je je ook :nod: jouw ava is nog steeds dezelfde als toen (ik heette toen nog Aart).

Lid sinds

15 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Tuurlijk! Iemand met zo'n naam blijven we kennen. Net als Carla met haar eetkamertafel in Limburg. Cobra, word je weer actief? :)

Lid sinds

17 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hallo Aart en Zjors! Ook leuk jullie na lange tijd te spreken. Mijn avatar is inderdaad dezelfde gebleven. Die is wel erg klein zo, op de nieuwe website. Klein maar fijn zullen we maar zeggen. Dat ik hier niet meer ben geweest heeft simpelweg met keuzes te maken. Ik koos er op een gegeven moment voor om op zoek te gaan naar sites die zich vooral richten op de thriller. Ik heb ze gevonden en ben dus elders actief geworden. Of ik vanaf nu geregeld hier kom kan ik echt niet beantwoorden. Cobra gaat altijd op zijn gevoel af. De tijd zal het leren. :)

Lid sinds

15 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Verder is het zo dat thrillerauteurs van Ellessy zich ongeveer een jaar geleden hebben samengepakt om hun eigen boeken te promoten onder de naam Ellessy Crime. Als ik het goed heb begrepen is dit gebeurd omdat Ellessy niet bepaald een uitblinker is op het vlak van commercie. Maar aangezien ik niet de precieze in en outs ken wil ik hier verder geen mededeling over doen. Enfin, dat er na jaren nog niets is gebeurd aan de bedroevende website van Ellessy zegt denk ik genoeg.
Ik heb de verkoopcijfers gezien van de thrillerauters, ook van jaren terug. En daar is echt helemaal niets mis mee. Wat ik begrepen heb is de site opgericht om zo alle boeken bij elkaar te zetten. De website is inderdaad heel erg slecht. Wordt door een scholier gedaan die er eigenlijk geen tijd voor heeft.

Lid sinds

15 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hee Cobra! Leuk! En het went vast, om hier weer te vertoeven! Mara noemde mijn naam ivm ervaring met Ellessy. Maar dat klopt niet, de enige ervaring die ik heb is met Ellessy Crime door de verhalenwedstrijd. En daar was, behalve de wat weinig professionele organisatie, niks mis mee.

Lid sinds

15 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mijn vriendin kreeg van Ellesy een brief waarin haar werd verteld dat haar werk potentie heeft. Máár, ze gaan het niet uitgeven. Ze zijn in onderhandeling met een zakenpartner die bereid is om boeken ( ook haar werk als ze wil) op de markt te brengen bij de niet-boekhandels. (supermarkt, Blokker, Kruidvat ed) Zo willen ze het leespubliek kennis met haar laten maken. In een later stadium zullen ze dan overwegen om haar manus of een nieuw schrijfsel van haar op de markt te brengen. Zouden jullie met deze mensen in zee gaan?

Lid sinds

15 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Wat ik begrepen heb werkt dutch-media ook op die manier of wil op die manier werken. Ik kan me herinneren dat hierover al eens iets gepost is hier maar in de gauwigheid kon ik het topic niet vinden. Is ook wel een lange tijd geleden.

Lid sinds

15 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Of het indekken is, betwijfel ik. Er ligt natuurlijk een grote markt daar, de verkoop van boeken is niet langer voorbehouden aan boekhandels. De vraag is alleen wat het 'imago' van supermarkboeken is/wordt en of je dat voor je eigen publicaties zou willen. Maar ik kan me voorstellen dat bijv. kinderboeken het goed 'doen' in supermarkten etc.

Lid sinds

16 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi allemaal! Het grote nadeel van Ellessy is, dat er ontzettend traag betaald wordt. Royalty-afrekeningen over een bepaald kalenderjaar komen pas in november van het jaar daarna. Sommige beginners moeten daardoor letterlijk jaren op hun geld wachten. Ook heb ik pas gehoord, dat de contracten voor beginnende auteurs bij Ellessy niet gunstig zijn. Daarnaast wordt er weinig tot helemaal niets aan promotie gedaan, als auteur moet je alles zelf doen. Zelf schrijf ik intussen niet meer voor Ellessy, maar ben overgestapt naar een andere uitgever, die zich puur op (ont) spannende liefdesromans richt. Uitgeverij Cupido, http://www.uitgeverijcupido.nl

Lid sinds

16 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Gelukkig maar. Larry toonde namelijke interesse in mijn schrijfsels. Hoeveel boeken heb jij inmiddels al wel niet geschreven, Anita?

Lid sinds

17 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
[ ... ] maar voelt het niet tweederangs om op deze manier je boek uit te laten geven?
Dat hangt er vanaf wat je doel is, denk ik. 'Voor de leuk' kun je misschien best veel verkopen in supermarkten en bij andere ketens. Maar: wat is de oplage, hoe zijn de prijzen, hoeveel % bedragen de royalty's? Oftewel: hoe ziet het contract eruit?