Lid sinds

12 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Free Musketeers

Beste Schrijvers, Ik kwam vandaag op deze site terecht, leuke en overichtelijke site overigens, en verbaasde mij erover hoeveel vragen jullie elkaar als schrijver stellen over uitgeverijen. Nog verbazingwekkender is het dat jullie elkaar ook de antwoorden geven op zaken die jullie jezelf afvragen. De info die jullie elkaar geven klopt gelukkig grotendeels. Er staan echter ook halve waarheden, items die zonder achtergrondinformatie onduidelijk werken en helaas ook pertinente onwaarheden. Zou het niet veel meer duidelijkheid verschaffen als je gewoon even de telefoon neemt en die uitgever rechtstreeks vraagt om info als je die niet al kunt vinden op hun site? Je zou ook kunnen mailen, meestal is er een speciaal mailadres voor vragen. Ik zou op alle berichtjes die ik juist gezien heb kunnen reageren maar ik heb een 40 uurs baan bij de Musketeers die anders ingevuld dient te worden dan de hele dag op een internetforum rond te zwerven. Mijn account op deze site is ook niet bedoeld om reacties te krijgen, ik bekijk niet dagelijks mijn account dus zou je te lange responstijd kunnen hebben. Het enige dat ik jullie wil voorstellen is om je met vragen over ons als uitgever (technisch of inhoudelijk) ook rechtstreeks te wenden aan ons als uitgever. Wie anders kan over ons zelf complete en juiste info aanleveren dan wij zelf. Ik zie julie wel verschijnen. Groet, d'Artagnan

Lid sinds

14 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik zou op alle berichtjes die ik juist gezien heb kunnen reageren maar ik heb een 40 uurs baan bij de Musketeers die anders ingevuld dient te worden dan de hele dag op een internetforum rond te zwerven.
Ben ik de enige die dit niet geheel als een prettige formulering ervaart? Er zit een ondertoon in die suggereert dat de potentiele klanten van de schrijver van het commentaar werkelozen zijn die hun dagen vullen met het afstruinen ('zwerven' zelfs) van fora op het internet. Sjah, als je zo weinig respect voor je toekomstige klandiezie kan opbrengen kun je moeilijk verwachten met een koninklijke buiging te worden onthaald, toch? Desondanks wil ik best ingaan op de opmerking die dartagnan plaatst. De enige manier om duidelijkheid te geven is om zelf de juiste informatie aan te dragen. Dit kan door de website beter te structureren en de gevraagde informatie duidelijker aan te bieden. Als het al lukt om dan onjuistheden te constateren in de berichtgeving in dit forum, en u bent in staat daar een klaagzang omheen te formuleren, dan bent u ook vast in staat daar een kort, doch corrigerend, antwoord op te formuleren. Gelooft u mij, dat kost minder moeite, is minder frustrerend, en op de lange termijn, zelfs leuk. Verder is de keuze aan u of u deel neemt aan dit forum. Wij zouden het toejuichen om iemand van de andere kant van het metier in ons midden te hebben die eens een ander licht laat schijnen op de veel besproken onderwerpen. Maar als uw drukke werkweek dat niet toelaat, begrijpen wij dat volkomen. U heeft immers maar 168 uur in de week te besteden, en daar gaan er al 40 van naar uw metier, en als u goed slaapt nog eens 40 naar uw auping. Dan resten er maar 88 waar u uiterst zuinig mee om moet springen. Het zou toch zonde zijn als U die zou vullen met met de wereld draait door, nova, pauw en witteman, het journaal, de gouden kooi, deal or no deal, eten koken, uw vrouw en kinderen, de kroeg, het nederlands elftal (slecht he?), mart smeets (ook slecht), en you-tube, niet waar? Nee dan is het bezoeken van een forum, inderdaad teveel gevraagd.

Lid sinds

13 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik vind het eigenlijk wel logisch klinken wat monsieur dArtagnan vertelt. Via via krijg je toch altijd een ander verhaal te horen dan het oorspronkelijk was.

Lid sinds

14 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
pluisebol: dat is wel waar, maar daar dient hun website nou juist voor. de vragen in dit forum waren nou juist gesteld omdat er onduidelijkheid heerste over die site. Als dartangnan daar antwoord op gaf is er niks aan de hand, of nog beter, als hij de site aanpastte werd de vraag niet meerdere keren gesteld omdat de onduidelijkheid werd opgelost. Da's al ik wil zeggen

Lid sinds

12 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@ Pluisebol, Jij hebt volgens mij natuurlijk helemaal gelijk. Maar wat @ Brijner daar boven zo hilarisch omschrijft zit natuurlijk ook een waarheid van een boemerang in. De opmerking die door de musketier wordt gelanceerd vraagt om zo'n reactie. Het antwoord komt dan niet als een pijl terug, maar gewoon uit zichzelf. Schot voor open doel?

Lid sinds

15 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik denk de bedoeling van d'Artagnan wel te begrijpen maar hij is inderdaad vaag in zijn uitleg. Ik denk ook te begrijpen, waarom: omdat hij ons naar zijn site wil hebben en hij wil het niet andersom (dat hij naar onze site komt). Ik denk te begrijpen dat hij zijn eigen zaken in de hand wil houden - zeer terecht! - en dat hij liever persoonlijk antwoorden geeft dan in het algemeen. Tot slot denk ik te weten hoe het werkt in de drukkers- en uitgeverswereld. (Ik heb er zelf jaren een gehad). Als ik iets fout heb gemeld in een van mijn postings over Free Musketeers, wil ik dat heel graag horen, het liefst hier op de site zodat iedereen daar baat bij heeft.

Lid sinds

12 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
.

Lid sinds

13 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Daarnaast is het helemaal geen garantie dat het antwoord van het betreffende bedrijf ook echt klopt en de waarheid is. Eigen ervaring is in dat geval toch te prefereren, vind ik, eventueel met een terugkoppeling naar het bedrijf om te zien of dat niet ergens op een misverstand berust.

Lid sinds

15 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
 • Moderator
 • Beheerder
Ik vind dat dArtagnan gedeeltelijk gelijk heeft. Er werden in de onderwerpen van Pehamo wel wat aannames gedaan. Sommige mensen gaan dat in hun achterhoofd als feiten opslaan. Aan de andere kant zou Free Musketeers inderdaad moeten inspelen op de vragen. Of ze even beantwoorden (of misvattingen rechtzetten) of de site aanpassen met de informatie waarvan je merkt dat die ontbreekt.

Lid sinds

13 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
hoi beste luitjes, Ik ben natuurlijk nog lang geen expert in de Free Musketeers. Ik vind het niet meer als billijk dat alles wat ik te weten kom doorgeef aan jullie, zodat jullie bewapend met een flink bordje kennis zelf naar deze internetuitgeverij kunt stappen. Mocht er enige onduidelijkheden in jullie wetenvaardigheden over de Free Musketeers ingeslopen zijn, dan ligt dit echt geheel aan mij. Dat ik mijn kennis niet goed hebt geformuleerd. Daarvoor mijn excuses. Ik kan alleen maar zeggen, als je meer wilt weten, bezoek even hun site, die is deskundig en informatief opgezet. Net als deze, alleen kan ik die verdraaide boekpresentatie nog steeds niet vinden. Maar dat ligt aan mij hoor. Zal de verkeerde bril wel ophebben, hihihi. De Free musketeers zijn echt heel aardig Brijner en er is echt geen reden om onderstaande stukje; **Ik zou op alle berichtjes die ik juist gezien heb kunnen reageren maar ik heb een 40 uurs baan bij de Musketeers die anders ingevuld dient te worden dan de hele dag op een internetforum rond te zwerven. negatief te interpreteren. Als ik een onderwerp doorlees en zo een waslijst van twintig mede-schrijvers tegenkom die stuk voor stuk hun mening hebben gegeven, dan reageer ik ook niet op iedereen persoonlijk. Dat is niet negatief bedoeld. Het is alleen maar te omslachtig en met een algemeen, vriendelijk, antwoordje kom je er ook wel. Pehamo.

Lid sinds

12 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Beste allen, Deel van mijn werkzaamheden is het afstruinen van legio fora waarop schrijvers/auteurs communiceren om met elkaar iets positiefs te verwenzelijken. Dit om begrip te krijgen wat jullie bezig houdt. Ik kom de Musketeers zo vaak tegen, in allerlei gradaties van positief tot negatief, dat het ondoenlijk is om op de diverse sites en berichten te reageren. Enkel als in denk "boem is ho" plaats ik algemeen commentaar. We zijn een te kleine organisatie om daar een full-timer op te zetten. We groeien nog steeds en streven naar een situatie waarin dat wel mogelijk is. Zelfs lopen we met de gedachte rond een eigen forum site voor schrijvers te creëren maar zover is het nog niet. Waarom struin ik diverse sites af? Om begrip te krijgen wat er onder schrijvers speelt. Dit heeft uiteraard een bedrijfskundig aspect. Geef ze wat ze vragen (brood en spelen), voor zover technisch, sociaal, juridisch en financieel mogelijk is, en ze komen naar je toe. Daarnaast werken wij vanuit een bepaalde ideologie, zie onze filosofie pagina http://www.freemusketeers.nl/index.php/id_structu… Uiteraard is dit een PR stuk en zo mooi en idealistisch mogelijk geschreven maar ons team gaat ervoor de gedachte erachter tot uitvoering te brengen. We zullen niet aan alle wensen kunnen voldoen maar we proberen zoveel mogelijk. Brijner; ik heb het niet over werkelozen gehad. Op onze schrijversdag afgelopen zaterdag is er nog genoemd dat alle schrijvers eigenlijk een tweede baan erbij hebben. Een gedeelte van die tweede baan is het deelnemen aan deze fora. Overigens leg ik mijn hoofd inderdaad te rusten op een Auping. Waarom noem ik dit? Een van onze nieuwste auteurs stuurde een stuk waarin motorrijders van een bepaald soort minder gewenst waren. Motoren met zijkoffers waren eigenlijk echt niet haar favorieten. Nou rijd ik ook motor en wel met zeer aanwezige zijkoffers. De bewuste auteur is nu een van mijn favorieten, zij heeft nog steeds een hekel aan die dingen en ik rijd er nog steeds mee maar we accepteren elkaar vanuit een basisgevoel. Je hoeft geen sympathie te hebben, als je maar empathie hebt. Jouw schrijfstijl spreekt mij aan, critisch maar reëel. Gebrek aan info op onze website kan verholpen worden als wij maar weten waar die knelpunten liggen. Hiervoor is direct contactnodig. En daar draaide mijn bericht eigenlijk om. Pluisebol; hier was het mij eigenlijk om te doen. Brijner; aanpassingen zijn pas mogelijk als jullie ons de knelpunten laten weten. Marriejeanne, jullie site heeft hoofdzakelijk voor jullie en functie, zelf kom ik uit de boekwinkels. Ben gestart in een antiquariaat en via de wetenschappelijke boekhandel en tijdschriftenagentschappen terecht gekomen bij een uitgeverij. Ik wil best naar jullie kant komen maar daar ontbreekt het mij qua tijd aan, ik kan niet op ieder persoonlijk reageren tenzij het contact via de Musketeers verloopt. jacqueline; communicatie komt van twee kanten. Reactie was dan ook gewenst maar dan via het voorgestelde kanaal; mail of telefoon naar de Musketeers. arthurvh; het gaat er niet om dat jij onze taken overneemt info te voorzien naar je collegae maar dat wij dit doen in rechtstreeks contact. wonderer; als we foutieve info zouden sturen konden we binnen een jaar onze toko wel sluiten. Dries; inderdaad, maar dan moeten we de vragen wel weten en dat kan alleen als je ze rechtstreeks aan ons communiceert. Pehamo; je neemt teveel de taak op je die wij hebben. Niet jij maar wij moeten de complete informatievoorziening sturen. Basis in deze is dat wij de vragen krjigen die we kunnen beantwoorden en daar ging het mij in dit stuk om. Zit je ergens mee, laat het ons weten en we komen er wel uit. Zo, ik ga nu stoppen. Tijd om mijn Auping op te zoeken, ik hoor 079 320 35 90 of mail manuscript@freemusketeers.nl van jullie. groet, julie dártagnen

Lid sinds

13 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Iets mooier voorspiegelen dan het is hoeft niet per se foutieve informatie te zijn. Niet dat ik jullie daar per definitie van beticht, maar je kunt moeilijk ontkennen dat het wel degelijk gebeurt. Alles om klanten te krijgen, toch? Er gaat soms best wel veel geld om in deze business, dan kan het echt geen kwaad om eens ervaringen van anderen te polsen.

Lid sinds

15 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik denk al steeds: wat zijn toch zijkoffers? Nooit gelezen in het O.T. en daar staan toch zoveel offers. Maar het zijn zijkoffers! :D :D :D Gelukkig heb ik kennelijk geen pertinent foute dingen gezegd, d'Artagnan. Anders had je het vast wel gemeld. Blij toe.

Lid sinds

15 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Waarom kost het beantwoorden van onze vragen via de site of de telefoon minder tijd, Artagnan? Misschien krijg je wel 10 keer dezelfde vraag en 10 keer antwoorden is tijdrovend. Bovendien stel je dan je beeld alleen zuiver naar een persoon tegelijk. Misschien had je in de tijd die het kostte om bovenstaand bericht te schrijven ook even door de topics kunnen wandelen die een Musketeersvraag in zich zouden kunnen hebben. Dat zijn er niet zoveel, we roddelen hier niet de hele dag over jullie ;) Met de zoekknop heb je ze snel gevonden. Trouwens als jullie zo'n marketingman of -vrouw zoeken die wel fulltime (nou parttime lijkt me genoeg) de sites en andere plaatsen afstruint om jullie beeld netjes en correct neer te zetten dan zijn er hier nog wel mensen te vinden die graag hele dagen op fora zitten en veel marektinginzicht hebben. Van schrijven en boeken hebben ze ook verstand. Het is handig om van je oproep dan even een apart topic te maken, dan schrijven we wel een sollicitatiebrief, rechtstreeks naar het opgegeven postadres. Natuurlijk had ik in de tijd die het me kostte om dit bericht te sturen ook al mijn vragen even naar jullie site kunnen sturen, maar ik heb eigenlijk geen vragen.

Lid sinds

13 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mij is het bij jullie goed bevallen, d'Artagnan. Toen er lijnen dwars door mijn tekeningen stonden kregen mijn lezers het boekje meteen opnieuw gestuurd, zonder extra kosten. Dat moet ook maar jullie deden er niet moeilijk over. In het contract dat je krijgt staat alles goed verwoord. Als beginnend schrijver ben je blij met jullie opstapje. Al loopt mijn Geen Tien Maar Elf natuurlijk minder goed dan het boek Het Monster Van Mama bij de reguliere uitgever, je leert er wel een hoop mee: ook zelf je fouten zien omdat je je eigen redacteur moet zijn (helaas wel achteraf.) Ik zie het als één leerproces. Ik zal wel weer té positief zijn maar goed. Het zij zo.

Lid sinds

11 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
Ik wil dan wel graag horen wat die ervaringen waren omdat ik ook via FM heb uitgegeven.

Lid sinds

9 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
ik vind ze nogal veeleisend wat betreft kaftontwerp, en aantal bestellingen (50 voor gedichtenbundel), dat van die bestellingen is ook nergens op de site terug te vinden , is alleen ergens in je contract vermeld terwijl ze je op de site als garantie geven dat je boek altijd wordt uitgegeven. verder vind ik dat ze weinig aan promo doen. en weinig contact onderhouden, laat je royalties betalen enz, ma ja dat zijn mijn meningen igg

Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
FM is een POD. POD doet niet aan redigeren, promotie, etc. (Tenminste, niet onbetaald, as far as I know. Dus wil je die diensten er toch bij? Dan zul je - meestal - in de buidel moeten tasten. In tegenstelling tot bij regulier) Daarnaast is het altijd handig om je in te lezen voor je met een bedrijf in zee gaat ;) Met wat googelen had je dan gezien dat ze een bepaald aantal e-mailadressen willen en dat ze dus geen reguliere uitgeverij zijn (en je dus niet dezelfde verwachtingen kunt hebben). Daarnaast is de auteur de klant, niet de lezer. Als je iets bij BOL bestelt en er gaat iets mis, dan moet je ook eerst de hele molen door en op een klantenservice is niet elk persoon even pienter (heb er bij eentje gewerkt). FM is ook een bedrijf die producten levert; het drukken van jouw boek. Een reguliere uitgeverij heeft als klant de lezer en werkt zo goed mogelijk met de auteur samen om het werk zo goed mogelijk te maken. Een totaal andere insteek dus.

Lid sinds

11 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
Ik neem aan dat Jody dat wel weet. In ieder geval zetten ze je boek wel bij bol.com, Bruna en Selexyz. Of is dat bij jou niet gebeurd? De royalty's stellen doorgaans niets voor. Het enige voordeel van een pod is dat het geen jaren duurt. Hoewel FM ook al redelijk op weg is. Genoeg gedonder gehad. Ze vinden mij niet aardig meer, maar dat hoeft ook niet.

Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Als Jody wist dat FM een POD was en wat een POD inhield, dan had ze niet hoeven te zeggen dat ze de promotie tegen vond vallen. Dan had ze dat van tevoren geweten. Vandaar dat ik er op wijs.

Lid sinds

11 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
Ik snap het wel, maar ik snap niet dat zij het niet wist. In ieder geval zijn ze met bol.com een stukje vooruitgegaan. Ik blijf er echter bij dat de boeken veel te duur zijn.

Lid sinds

11 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
 • Moderator
Printing on demand is een vorm van uitgeven. Uitgeven in eigen beheer is dat ook. In principe zegt printing on demand niets over promotie, royalties, et cetera. Het zegt alleen dat er geprint wordt op aanvraag.

Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Spirit heeft gelijk zie ik net! Er is een apart subforum voor POD en Eigen Beheer, dat parallel aan deze loopt. (Ik kijk nooit via die lijsten, enkel via recente reacties). Dus je hebt uitgeefproces en daaronder een andere uitgeven én POD/Eigen Beheer. Nooit geweten. :o Heb het gelijk aan Dries gemeld voor een verhuizinkje.

Lid sinds

10 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik vroeg het me gewoon af omdat er ook een subforum is dat 'POD/eigen beheer' heet. Maar FM lijkt ertussenin te vallen, want ik heb ook wel eens gehoord dat FM wel degelijk manuscripten weigert. Weet iemand of dat klopt?

Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
FM weigert volgens mij enkel werken die wettelijk niet mogen. Dus als je mensen in het werk tot haat op zet. En natuurlijk als je niet genoeg adressen aanlevert. Maar correct me if I'm wrong.

Lid sinds

11 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
 • Moderator
Ik zie dat van die adressen niet op de site staan. En 1,2,3 ook niet in de voorwaarden-pdf <- misschien overheen gelezen?
Er is een apart subforum voor POD en Eigen Beheer, dat parallel aan deze loopt. (...) Nooit geweten. Heb het gelijk aan Dries gemeld voor een verhuizinkje.
Dit is al een heel oud topic. Misschien was dat verschil er toen (2007) nog niet.