Autobiografie

3 reacties [Laatste bericht]
melvinkef
Laatst aanwezig: 3 jaren 34 weken geleden
Sinds: 1 Aug 2010
Berichten: 18

Autobiografie

Ik ben bezig met een autobiografie. Zo dat is er uit.

Lang heb ik zitten peinzen over de opbouw en het begin. Maar ik denk dat ik antwoord wel gevonden heb.
Ik begin namelijk (zoals dat ook in het echt is voorgevallen) dat ik bij de psycholoog zat en zij mij vroeg om maar eens alles te vertellen van vroeger wat ik mij ook maar kon herinneren. En het mocht zo gedetailleerd mogelijk. Dat was al een helder begin voor mij en ik denk voor de lezer ook.

Dan maakte ik mij zorgen, of ik alles moet noteren, of zijn passages belangrijker.
Dus bijvoorbeeld dialogen houden, die het verhaal ten goede doen en die de lezer verder helpt in het hele proces van begrijpen en meevoelen.

Het moet namelijk ook een therapeutische werking hebben, ik hoop dat mensen, die hetzelfde hebben meegemaakt als ik, steun en moed krijgen door dit verhaal.

Simplex Lectio

Reacties

Tja
Laatst aanwezig: 1 week 4 dagen geleden
Sinds: 4 Mei 2009
Berichten: 14124

Alles is belangrijk. Dialogen maken een verhaal vaak levendiger. Ik merk dat je het moeilijk vindt om erover te schrijven. Wat je ook beslist, ik wens je succes.

Waar je ook bent, 'Ik zal je vinden'.

Via
Laatst aanwezig: 1 jaar 34 weken geleden
Sinds: 12 Jan 2010
Berichten: 2873

Er is best veel te vinden online over het schrijven van een autobiografie. Ik had pas deze site gevonden, misschien kun je hier al wat antwoorden op je vragen vinden: http://nl.wikihow.com/Een-autobiografie-schrijven

Doortje
Laatst aanwezig: 1 jaar 33 weken geleden
Sinds: 20 Jul 2008
Berichten: 1

ha Mel, dat is een heel karwei: een autobiografie schrijven. Maar schrijven helpt ordenen, dus dit zal je ongetwijfeld veel inzicht geven.

Je verhaal tegen je therapeut vertellen of tegen een lezer is heel verschillend. Een therapeut luistert naar je en probeert allerlei zaken op te pikken waarover hij het met je wil hebben. Een lezer wil geboeid en geamuseerd worden, en als het kan, wil hij iets leren.

Het is handig om te beginnen met het maken van keuzes. Bijvoorbeeld één thema. Een mens maakt zoveel mee, alles opschrijven is onmogelijk.

Ik heb toevallig deze week een blog over autobiografisch schrijven gepubliceerd. Je vindt het hier: http://www.marjonsarneel.nl/blog/schat-aan-herinne...

Ik wens je heel veel succes!
Marjon Sarneel

OSMS Online Schrijfschool Marjon Sarneel wekelijks blog over schrijfkwesties www.marjonsarneel.nl
Vraag nu de gratis lesvideo's aan! http://bit.ly/1EjqcZN

  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Hoe beschrijf je emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer verschijnt omstreeks 6 december oktober. Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 uur, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductiekorting!
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!