Lid sinds

15 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker

Comfort tijdens het schrijven

Ik merk dat ik beter schrijf als ik op een keukenstoel zit dan wanneer ik op een luxe bureaustoel zit. Ook op de bank werkt dit zo. Hoe slechter de bank, hoe beter ik schrijf. Hoe zit dat bij jullie? Werkt dit ook zo bij jullie, of is het juist andersom? :)

Lid sinds

9 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb het eerste deel van mijn manuscript geschreven op de stenen vloer van de markthal van Masseube, met de computer aangesloten op de stopcontacten van de marktkramers. Elke middag veertig minuutjes als pauze op het werk. Ging lekker.

Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb vandaag tijdens mijn lesuren op school proberen te schrijven in een vrij hoog zittende niet erg comfortabele stoel. Nu zit ik thuis op de bank, zeker meer comfortabel, en ik schrijf een stuk sneller. Dat zal wellicht anders zijn als ik thuis op een stoel zou gaan zitten en dan probeer te schrijven. Wel merk ik dat ik fijner schrijf als ik thuis ben want daar voel ik me meer op mijn gemak met mijn verhaal.

Lid sinds

11 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb een keer al RSI gehad, en een keer een tennisarm, en heb daarom een goede plek om te werken nodig, anders hou ik het niet lang vol, of ik verrek van de pijn na een paar uur. Ik schrijf ook liever niet met het toetsenbord van mijn laptop, maar met een gewoon, los toetsenbord. En hoewel ik dus een laptop heb, heb ik mijn hele computer (MacMini + beeldscherm + toetsenbord + tekentablet) meegenomen toen ik vakantie had. Overigens vind ik het tekentablet een uitkomst, het werkt veel prettiger dan met de muis, ook al teken je er niet mee.

Lid sinds

9 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik merk dat ik beter schrijf als ik op een keukenstoel zit dan wanneer ik op een luxe bureaustoel zit.
Als dit de openingszin was van een column, zou ik hem lezen. Bovendien:
Hoe zit dat bij jullie?
Haha!

Lid sinds

11 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Waar gebruik je je tekentablet dan wel voor? Om te schrijven?
In plaats van een muis.

Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dat lijkt me wel handig, gebruik je je tekentablet al lang op deze manier? Ikzelf heb een muis met een bal er in. Dus ik hoef de muis zelf niet te bewegen maar de bal die er in zit om de cursor te verplaatsen. Heb deze muis al ruim 4 jaar en ik zou niet meer zonder kunnen.

Lid sinds

11 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dat lijkt me wel handig, gebruik je je tekentablet al lang op deze manier?
Sinds 2007. Doordat de pen zo licht is, vergt het veel minder van je spieren en pezen. Het werkt voor mij veel natuurlijker, met een pen. Ik zie het echt als een stuk comfort. Een bijkomend voordeel is dat je met spelletjes heel snel ergens kunt klikken, omdat je gewoon de "muis" oppakt en op de juiste plek op het tablet zet.

Lid sinds

12 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Comfortabel, aan een computerbureau. Heb ooit RSI gehad met een desktop computer, maar sinds ik een laptop heb, heb ik nergens meer last van. Voor langdurig typen heb ik een heel licht extern toetsenbord dat ik op mijn schoot hou zodat ik met mijn rug tegen de rugleuning van de stoel kan zitten. De laptop kan dan op de verhoging/plank van het bureau zodat ik mijn hoofd en nek recht kan houden... ideaal. Op de bank werkt niet, te snel afgeleid en ik hou niet van een laptop op schoot. Dat is dan waarschijnlijk weer té comfortabel. :)

Lid sinds

12 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik werk aan de eettafel met uitzicht op de wolken (ik woon 6 hoog). Gek genoeg heb ik daar meer aan bij het schrijven dan stoel(hoogte), tafel, muis, los of vast toetsebord. Het uitzicht geeft mij rust en inspiratie.

Lid sinds

9 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik zit eigenlijk altijd aan mijn bureau. Soms eens op de zetel, bijna liggend me laptop op mijn schoot. Soms een in de keuken. Veel verschil voel ik niet. Zolang het maar thuis is.

Lid sinds

11 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Als ik niet comfortabel zit, krijg ik nog meer last van mijn schouders en nek dan ik al heb. En dat leidt vreselijk af.

Lid sinds

17 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik zit tegenwoordig altijd aan de eetkamertafel. Pijn heb ik, maar juist het schrijven leidt mij daarvan af. Daarna verrek ik nog meer van de pijn, maar het zij zo.

Lid sinds

10 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Voor mij is een gemakkelijke zitplaats wel erg belangrijk, anders ga ik me op de ongemakken richten en word ik uit mijn concentratie gebracht. Verder ben ik niet heel kieskeurig wat betreft meubilair, zolang de tafel maar de goede hoogte heeft, en belangrijker nog, de stoel zacht is met een passende rugsteun (niet te ver achterover hellend). Nu ik er zo over nadenk heeft de locatie waar ik schrijf waarschijnlijk meer invloed op het schrijven, in de buitenlucht kan ik mij meestal beter inleven dan wanneer ik mezelf tussen vier muren opgesloten heb.

Lid sinds

13 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik kan me juist buitenshuis soms beter concentreren dan binnen. Een restaurant/tearoom is een prima plek voor een uurtje of twee, drie tikken. Houten stoelen, geen probleem. Maar daarna weer lekker thuis verder.

Lid sinds

11 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Als ik er zo over nadenk ben ik het meest productief in mijn werkkamer, en die is van alle vormen van comfort voorzien: goede stoel, mooi ruim bureau, speakers, nespresso machine, HD tv, luie stoelen en een paar boekenkasten vol boeken. Eigenlijk is het wel mijn paradijsje en hoewel ik af en toe graag eens in een Starbucks ga zitten, is niets in de wereld zo heerlijk als die werkkamer. Ik heb daar dan ook honderden artikelen geschreven en heel veel verhalen. Wat heb ik eigenlijk een mazzel dat ik zo'n werkplek heb :-)

Lid sinds

12 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
http://img.2dehands.be/f/normal/117831115_1-laptop-ondersteuning.jpg Voor het typen op mijn laptop aan een tafel, kan ik niet meer zonder bovenstaande. Op deze manier staat het beeldscherm meer op ooghoogte, waardoor ik minder last heb van mijn nek omdat ik minder naar beneden moet kijken. Pijn leidt me af.

Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mijn beste en meest comfortabele werkplek is restaurant Ume in Breda. Een sushirestaurant waar ik met mijn laptop ga zitten (ze hebben diverse tafels met stopcontacten) en dan de hele avond heerlijke, kleine Japanse hapjes krijg geserveerd. Zalig en uitermate productief.

Lid sinds

11 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik schrijf soms aan de keukentafel met mijn netbook, maar meestal zit ik op mijn vaste werkplek: een bureautje gemaakt van een Ikea-stellingkast met daarin mijn computer, ik zit op een houten eetstoel. Eigenlijk zit ik altijd scheef waardoor mijn toetsenbord ook scheef moet staan. Zo werk ik het beste. Maar goed, volgens mij zou ik ook heel goed kunnen werken op een heerlijk comfortabele bureaustoel en als ik bij uitzondering weleens op de bank neerplof om daar te gaan schrijven gaat het ook gewoon goed.

Lid sinds

10 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik beweeg en zit altijd in de raarste houdingen volgens mijn omgeving dus als ik schrijf lig/zit/sta ik niet anders. Wel heb ik ook vaak last van nek- en rugpijnen maar dat wordt niet veroorzaakt door schrijven.

Lid sinds

15 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik schrijf ook op diverse plaatsen. Boven op mijn kamertje kan ik ongestoord in de flow komen. Met een koptelefoon op in de woonkamer en radio unique op mijn oren gaat het ook heerlijk. Op de bank, in de stoel, aan mijn bureau boven of in mijn blauwe stoel boven, buiten in de tuin ... het maakt me niet zoveel uit ... het is de flow waar ik in zak en dan maakt plekje niet uit voor mij.

Lid sinds

17 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
In het bos op een goede vouwstoel, met minilaptop, of met pen en papier, daarbij is wel een sterke vent nodig om me overeind te hijsen als ik te lang ben blijven zitten. In mijn aangepaste huis heb ik een aangepaste werkstoel en ruststoel. Goed werken doe ik op die werkstoel, met een ergonimisch toetsenbord en kussens op de stoelleuningen, een been op de speciale steun.

Lid sinds

11 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb een heel groot bureau op zolder waar ik in alle stilte kan schrijven, maar ik vind het er koud en donker. Op een ongezellige plek kan ik echt niet werken. En als mijn bureau vol troep ligt ook niet. Tegenwoordig schrijf ik in de woonkamer aan de eettafel. Ik stoor me regelmatig aan mijn pubers die hun huiswerk niet willen maken, aan allerlei games die er gespeeld worden en aan manlief die maar blijft zappen... o... ik haat die tv.

Lid sinds

10 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Op mijn kamer, lekkere bureaustoel, bureau met computer erop, extern ouderwets toetsenbord en een tablet pen als muis. Op een laptop en die nieuwe dunne toetsenbordjes schrijf ik niet lekker en met de pen kan ik sneller navigeren naar bijv. een online synoniemenwoordenboek. Het liefst zou ik op papier schrijven omdat dat enorme vrijheid geeft (kan overal) en ik het als kind ook zo deed, maar het gaat zo langzaam en het maakt overzicht houden erg moeilijk.

Lid sinds

9 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik kan eigenlijk nergens echt goed schrijven. Tot voor kort schreef ik prima op mijn eigen computer maar sinds een jaar is die computer half kapot, heel langzaam en loopt steeds vast, en dat schrijft gewoon niet fijn. Steeds die onderbrekingen. Computer weg en mijn laptop daar neerzetten, dan zit ik dus op dezelfde stoel en op precies dezelfde plek, werkt gewoon niet. Tot nu toe werkt niets. Op de grond, in de trein, in de tuin, op mijn bed, bij mijn vader thuis, in Ierland, etc. Op de bank, tuinstoel, bureaustoel, keukenstoel, niets werkt!