Lid sinds

13 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Je Schrijfdoelen voor Juli 2011

Over een kleine drie dagen is juni alweer voorbij. Hopelijk heeft iedereen deze maand flink wat schrijfmeters gemaakt. Zo niet, dan is er weer een maand: JULI :D Echter, dat is nog niet alles, want ook de vakantie komt er weer aan! Leg je de lat dan hoger of juist lager? Heb je dan alle tijd om je doelen te realiseren of leg je dan juist het werk even aan de kant om vakantie te vieren? Ik vind de vakantie altijd de fijnste tijd om te schrijven. Lekker laat opstaan en dan tot de late uurtjes doortikken op me laptop. :) Dus, wat heeft de vakantie voor invloed op jouw schrijfdoelen? En wat zijn jouw schrijfdoelen voor de maand juli?

Lid sinds

13 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Oh, ik zie nu dat Judy altijd dit topic aanmaakt. Khoop niet dat ik nu één of andere traditie heb doorbroken Ik zie ook dat Judy altijd mooi afsluit met een citaat. Hierbij dus ook een citaat: And by the way, everything in life is writable about if you have the outgoing guts to do it, and the imagination to improvise. The worst enemy to creativity is self-doubt. ~Sylvia Plath Oftewel, niet aan jezelf twijfelen, gewoon doorgaan met wat je het liefste doet, lekker doorschrijven :D

Lid sinds

17 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
:D In juli ga ik gewoon door met waar ik mee bezig was: de herschrijf. Vandaag plan ik weer een aantal schrijfuurtjes in (en nog even weg en dit en dat...). Het moet toch ooit een keer afkomen :confused:

Lid sinds

14 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Mijn eerste boekje Pips Poezenbende is klaar. Misschien moet er nog een laatste hand gelegd worden aan het drukwerk. Verder flink herschrijven aan mijn tweede boek 'Hoe Flora een heks werd', hoewel ik misschien de titel wil veranderen. Ik heb geen vakantie, dus het blijft overal tussendoor schrijven :)

Lid sinds

13 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Mijn doel voor juni ga ik eind van de week halen. Hoofdstuk 11 schrijven was dat doel. Waarschijnlijk nog een pagina of 2 en dan is het "af". Dit hoofdstuk is dan een kleine 10.000 woorden groot geworden. Het zal mij benieuwen hoeveel daar van over blijft na de eerste herschrijf sessie. Herschrijven doe ik pas als de hele roman af is. Nog een hoofdstuk of 6 staan er in de planning. Doel voor juli is: hoofdstuk 11 nakijken/lezen, de grammatica-, stijl- en spelfouten corrigeren. Daarna beginnen aan hoofdstuk 12 en deze proberen klaar te hebben aan het einde van de maand. Succes iedereen met het proberen te behalen van jullie doelen. :) p.s. hier nog een leuk citaat. Dalai Lama: voor elk probleem is er een oplossing, als er geen oplossing is voor het probleem, dan is het geen probleem.

Lid sinds

14 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Oh, ik zie nu dat Judy altijd dit topic aanmaakt. Khoop niet dat ik nu één of andere traditie heb doorbroken
Dat heb je, maar voor deze ene x vergeef ik het je... Gelukkig heb je wel afgesloten met een mooi citaat :D

Lid sinds

14 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik trap het topic even omhoog. Sollertjes, 't is 1 juli, wat zijn jullie (zomerse) schrijfplannen voor komende tijd? Zelf ga ik verder met mijn manuscript, op een relaxte, zomerse manier :) ('k moet helaas veel tijd aan mijn muzieklespraktijk besteden deze maand, maar wil wel alles gewoon zo ontspannen en plezierig mogelijk doen) En jullie?

Lid sinds

13 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
- PF-verhaal afwerken - Schrijven aan manuscript, toch wel een hoofdstukje of twee. Dat is het zowat :)

Lid sinds

13 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik doe eigenlijk nooit aan plannen, maar nu ga ik het toch eens een keertje proberen. :) Ik wil het aantal woorden van het verhaal waarmee ik nu bezig ben verdubbelen, dus 54.456 woorden in het totaal hebben aan het einde van deze maand. Voor de rest ga ik lekker niets doen op het gebied van schrijven, want ik denk dat het bovenstaande al ambitieus genoeg is. :P

Lid sinds

13 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
- actief zijn op dit forum; vooral veel proeflezen - meedoen aan een aantal schrijfwedstrijden - 1 kort verhaal afschrijven - 5000 woorden ms Kben benieuwd hoeveel er van terecht komt :)

Lid sinds

13 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Nu ik bijna vakantie heb is er eindelijk weer eens tijd om te schrijven. Plannen genoeg, maar het moet wel realistisch blijven natuurlijk. Een paar dingen wil ik zeker doen de komende maand: - een kortverhaal voor de laatste keer herschrijven, het laten proeflezen en waarschijnlijk weer herschrijven - een oude column proeflezen in de hoop dat ik er voldoende afstand van heb kunnen nemen, het herschrijven en laten proeflezen en daarna waarschijnlijk weer herschrijven - de slotopdracht van een cursus die ik de laatste tijd wat heb verwaarloosd nu eindelijk eens schrijven en na grondige herschrijf opsturen - ten minste één nieuw kortverhaal schrijven - research doen en een opzet maken voor mijn langere verhaal en een begin maken met de oneven hoofdstukken (eventueel als marathon, maar dat weet ik nog niet zeker) Met de eerste twee ga ik nu meteen beginnen.

Lid sinds

15 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Mijn doel voor juli: 10.000 woorden toevoegen aan mijn ms (en daarmee de 'magische' grens van 100.000 woorden overschrijden!)

Lid sinds

15 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Verder met mijn cursus Advanced Novel Writing, met zes andere cursisten met heel verschillende achtergronden, dus ik heb een hoop te lezen en te becommentariëren, naast het produceren van mijn eigen werk natuurlijk, 10.000 woorden per drie weken. Daarnaast ga ik twee weken een Amerikaanse schrijfvriendin opzoeken, dus hopelijk inspireren we elkaar ook als we in elkaars "live" gezelschap zijn. (Tot nu toe was het contact beperkt tot e-mail en Skype) Iedereen succes deze maand!

Lid sinds

13 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Mijn eerste prioriteit is mijn PHP-verhaal. Dat zou ik ten laatste donderdag willen insturen. De deadline is zondag, maar aangezien mijn zus vrijdag bevalt, zou ik het graag daarvoor hebben afgerond. Daarna de dingen die in juni niet zijn gelukt: * Het derde deel van mijn roman afwerken (is bijna klaar, maar ik wil er nog minstens één keer doorgaan voor ik het naar proeflezers stuur) * De drie laatste verhalen voor mijn verhalenbundel herschrijven en eventueel nog eens laten proeflezen + op zoek gaan naar een uitgeverij die mogelijk geïnteresseerd zou kunnen zijn En daarna: * Verhalenworkshop PF - ik moet in juli/augustus het middendeel schrijven en posten. Heb al ongeveer 1/3 af in eerste versie, het eerste stukje gepost. Ik sta ook bij met commentaar geven op anderen. * Het vierde deel van mijn roman herschrijven * Tijdens mijn vakantie in Luxemburg heb ik twee ideeën uit mijn ideeënschriftje verder uitgedacht, de eerste twee stappen van de sneeuwvlokmethode uitgeschreven en een schema gemaakt. Daar wil ik deze maand ook de andere stappen van de sneeuwvlokmethode voor uitwerken. Het eerste kan misschien iets voor Fantastels worden, al vrees ik dat het te lang wordt, maar dan ook weer niet lang genoeg voor een roman. Het tweede moet een thriller worden (iets wat me nog nooit eerder gelukt is om te schrijven) en zal zeker te lang zijn voor Pure Thrillers, dus ik weet eigenlijk niet goed wat ik daarmee kan doen. Misschien iets voor Parelz? * Twee verhalen waar ik al aan begonnen ben afwerken (tenminste de eerste versie) - voor Fantastels? * Een Engels verhaal dat ik een hele tijd geleden heb geschreven en al verschillende keren herschreven, maar waar ik nooit een bevredigend einde voor kon vinden, nog eens oppikken in de hoop dat het nu wel lukt. Hm, ik dacht dat ik niet zoveel gepland had voor deze maand, maar als ik dat zo voor me zie valt dat toch tegen :O

Lid sinds

14 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Wow Hekate...! Nou ja, je zult je in elk geval niet vervelen! Ben vastgelopen met mijn ms plot en nu de laatste opdracht van de fantasy cursus aan het doen (wordt eigenlijk ook wel tijd om hem af te ronden, ik ben nu ruim een jaar verder!). Wil dat verhaal aan het einde van de week af hebben en hoop dat ik dan weer met frisse blik aan mijn ms kan werken. Verder wil ik het boek 'Word Painting' deze week uitlezen. Hoe gaat het met de rest? 't Is rustig in dit topic... Veel mensen zijn zeker op vakantie.

Lid sinds

13 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
PF-verhaal: Gaat lukken, moet nog een stukje schrijven zodat mijn einde erbij kan. MS: Lukt al aardig, heb een kleine 4 bladzijden (A4) met de hand geschreven. Deze moet ik nog overzetten naar PC.

Lid sinds

13 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
- actief zijn op dit forum; vooral veel proeflezen - meedoen aan een aantal schrijfwedstrijden - 1 kort verhaal afschrijven - 5000 woorden ms
Juli is pas net begonnen, maar ik ben nog niet echt op gang gekomen wat schrijven betreft. Ik ga iets teveel uit met vriendinnen deze vakantie :D Alleen het eerste punt lukt wel. Ik ben redelijk actief op het forum, al zeg ik het zelf :) Ook heb ik wel een lijstje gemaakt met alle schrijfwedstrijden waaraan ik wil meedoen. @ Hekate Zohé, dat is me even wat in één maand! Ik heb heel veel respect voor jou als je daarvan al de helft kunt realiseren :)

Lid sinds

13 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Wow Hekate, respect dat je jezelf zulke doelen durft te stellen. Ik ben benieuwd hoever je komt! Hier gaat het goed. Ik zit nu tegen de 31.000 woorden aan en het is geen NaNoWriMo-paginavulling. Ik heb voor mezelf een doel toegevoegd: - Het manuscriptavontuur van vorig jaar afsluiten. Officieel moet ik nog één reactie krijgen van een uitgever, maar dat manuscript wordt sowieso afgewezen, want het is te braaf, te saai, te ongeloofwaardig, te kinderachtig en te wannabe. De personages zijn vlak omdat ik me aan de 'regels' wilde houden. Ze overtuigen niet, het verhaal doet niets met de lezer. Het plot is op zich wel aardig, maar de uitwerking ervan is echt niet goed genoeg. Vandaag heb ik dat manuscript naast mijn huidige verhaal gehouden en viel me dat op. Daarom heb ik de uitgeverij gemaild of ze de afwijzing zouden kunnen bevestigen, zodat ik dat hoofdstuk kan afsluiten. :) Ik ga ervan uit dat ik deze maand antwoord krijg en dan kan ik me helemaal op dit verhaal focussen. Ik heb er veel van geleerd en dat lijkt me het belangrijkste. Ga ik trouwens offtopic met dat laatste? Het heeft wel met schrijven te maken - en zeker met mijn eerste doel van deze maand - maar ik zal er verder niet over doorgaan. Hoe is het met de rest? Je eerste zin is trouwens herkenbaar, Alexx. :P

Lid sinds

13 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik heb nog nooit al mijn schrijfdoelen helemaal gehaald denk ik ;) Maar liever zo dan dat ik de laatste week van de maand niks meer te doen heb. Als ik niks gepland heb, dan doe ik ook niks, zo goed ken ik mezelf wel... Maar als ik nog niet de helft haal, dan zal ik toch teleurgesteld zijn in mezelf, hoor. Het lijkt ook meer dan het is, denk ik. Vooral veel verderwerken aan verhalen waar ik al langer mee bezig ben (in het geval van dat Engelse verhaal en mijn PHP-verhaal al jàren) en dan die twee verhalen die ik wil plannen, maar zeker nog niet schrijven deze maand. Daar heb ik trouwens toch al het meeste voor gedaan, enkel de uitwerking van de personages en uitgebreide synopsis mankeren nog.

Lid sinds

13 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik vind alsnog dat je de lat hoog legt, Hekate. Maar dat is juist goed, op die manier haal je wel het beste uit jezelf. Succes ermee in elk geval, vooral met dat Engelse verhaal, want in het Engels schrijven lijkt me veel moeilijker dan in het Nederlands; je woordenschat is immers veel kleiner. Als je zoveel dingen tegelijk doet, heb je in elk geval de nodige afwisseling. Dat zal je misschien ook wel helpen. :D

Lid sinds

13 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dat verhaal is al lang zo goed als af, alleen het einde heb ik nooit goed gekregen. Dus het probleem ligt momenteel bij de plot, niet bij de taal. Daarbij heb ik vooral het probleem dat ik Brits Engels en Amerikaans Engels door elkaar sla, en soms bij het kiezen van de juiste werkwoordsvorm, niet zo zeer bij woordenschat. Die is natuurlijk wat kleiner dan in het Nederlands, maar met een thesaurus en woordenboek kom ik daar wel uit; en het gebeurt me in het Nederlands net zo goed dat ik niet op het woord kom dat precies uitdrukt dat ik wil zeggen en dat ik het dan wel weet in andere talen. Overigens vind ik rechtstreeks in het Engels schrijven toch een pak gemakkelijker dan vertalen. Ik ben bij dit verhaal ook wel eens aan een Nederlandse vertaling begonnen en dat was echt een ramp.

Lid sinds

13 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Pfff Hekate, je gaat lekker zeg, wat doe je een hoop. @Spirit, goed dat je ziet dat je in het afgelopen jaar zo veel vooruit bent gegaan met het schrijven. Ik hoop dat ik dat over een tijdje ook kan zeggen. :) Mijn eerste doel voor deze maand heb ik gehaald. Hoofdstuk 11 heb ik afgemaakt. Nu deze 45 pagina's, ruim 10.000 woorden, na lezen en de meest opvallende fouten er alvast uithalen. De laatste twee weken liep het schrijven van hoofdstuk 11 lekker, terwijl het de weken daarvoor stroef ging. Vreemde zaak toch dat schrijven van een roman. ;) Afgelopen nacht aan het dag/nachtdromen geweest over een deel van hoofdstuk 12. Ideeën borrelden van alle kanten op naar boven. Heb dus gauw mijn schrijfblok gepakt en wat kernwoorden opgeschreven. Ik hoop hoofdstuk 12 half af te hebben aan het einde van de maand. Suc6 iedereen.

Lid sinds

16 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Mijn doel is om tijdens deze zomervakantie de eerste versie van mijn MS af te krijgen. Ik probeer elke dag zo'n 1000 woorden te schrijven. Mijn doel voor juli zet ik dan ook op: - MS +22.000 woorden Dan heb ik nog een beetje speling ook! :)

Lid sinds

13 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hier komt spuit elf met haar maanddoelen... Eigenlijk zijn dat er niet zoveel. Ik wil gewoon flink doorschrijven aan mijn Zoute Zoen ms en ten minste +4000 halen deze maand. Misschien ga ik ook het eerste deel vast herschrijven. Het kan zijn dat ik van mijn redacteur nog een verbeterde versie van een kort verhaal moet schrijven, maar daar heb ik nog niets over gehoord. Doelen: * +4000 woorden ZZ ms. * flink doorschrijven