Lid sinds

14 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

offerte verhalenbundel

Hoi allemaal, Naar aanleiding van een oproep is me gevraagd een offerte op te stellen voor een tekst van 80-100 woorden. Het betreft een bundel van ca 30 verhaaltjes voor kinderen van 6-7 jaar. De verhaaltjes moeten geschreven worden naar aanleiding van vaststaande woorden die daarin terugkomen. Hebben jullie een idee wat een behoorlijke prijs is? Ze vraagt naar de prijs van een (1) verhaal, maar uiteindelijk worden het er 30. Stel dat ik 100 euro vraag voor 1 verhaal (25 euro per uur, ca 4 uur werk) dan wordt de bundel enorm duur. Of valt 3000 euro best mee? Ik heb geen idee! Ik wil niet onder de prijs werken, maar wil ook niet te duur zijn, wie o wie kan hier zijn lichtje op schijnen? Overigens is het alleen nog maar een offerteaanvraag, ik heb de opdracht dus nog niet binnen. Oja, en de opdrachtgever is een uitgeverij, geen particulier. Dries, als deze vraag op de verkeerde plek staat, moet je het zeggen hoor!

Lid sinds

14 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Micha, Janneman illustreert! :D Maar was misschien handig als ze het erbij had gezet. :) Toch? Het gaat toch om illustraties erbij?

Lid sinds

14 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Nee, janneman moet verhaaltjes schrijven, lees ik nu. Ik dacht dat het om redigeren ging. 25 euro per uur voor een verhaaltjesbundel vind ik nog veel, trouwens. Je kunt het proberen, maar ik denk niet dat de uitgever daar intrapt.

Lid sinds

15 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Voor nieuwe artikelen bedraagt de vergoeding 20 eurocent per woord; voor eerder verschenen artikelen 10 eurocent per woord. Bovenstaande was voor twee korte verhalen. Om je een idee te geven. Ik mocht 3000 woorden leveren. Vergeet niet dat er geen royalty's komen.

Lid sinds

17 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik vind het raar dat ze een offerte vragen en niet zeggen wat ze ervoor over hebben. Ik heb dat nog nooit meegemaakt. De uitgever zegt wat ze betalen willen en jij zegt dan dat het te weinig is of te veel. Ik vind je op het eerste gezicht wel hoog aan de prijs met je voorstel. Maar dat ligt ook aan de voorwaarden die er gesteld worden. Hoe meer voorwaarden hoe ingewikkelder schrijven. Het ligt er ook nog eens aan of ze de licentie willen afkopen of niet. Zo wel dan betaalt dat extra. En het ligt eraan wat de oplage gaat worden. Is de oplage 40.000 dan is jouw voorstel per boekje niet veel. Is de oplage 300 dan is het erg veel per boekje.

Lid sinds

14 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Nee het gaat om tekst inderdaad! Zjors, ik vind het ook vreemd dat ze het vragen, volgens mij is het ook meer een soort uitgever van agenda's ed. Ik heb geen idee wat de voorwaarden zijn, daar hebben ze met geen woord over gerept. Goed om over na te denken. 3000 lijkt me ook veel hoor, ik heb ook gewoon geen idee. Ik dacht aan mijn eigen uurloon als freelancer, maar ik weet dat dat bij veel uur enorm in de prijzen kan lopen. Als ik De Ellis' voorstel aanhoud kom ik op ca 600 euro in totaal. Ik ga er van uit dat daar geen royalties bijzitten. Misschien niet eens zo'n slecht voorstel, om mee te beginnen. (excl. royalties, afkoop ed) Overigens, ze wilden ook illustraties, maar wat hun wensen daarvoor waren zo vaag dat ik dat maar even buiten beschouwing laat... Bedankt voor jullie reacties!

Lid sinds

17 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Je hebt enerzijds je uurloon en anderzijds je aantal uren. Doe jij over 80 woorden inderdaad 4 uur? Dat ligt er dus aan hoeveel voorwaarden er gesteld worden.

Lid sinds

14 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik heb geen idee hoe lang ik over zo'n tekst doe. Ik zou ook niet weten waarom een tekst van 100 woorden perse eerder af moet zijn dan een tekst van 1000 woorden. Je perst toch geen x aantal woorden per minuut eruit? :lol: Het gaat toch ook om kwaliteit? Volgens mij moeten de verhaaltjes aan strakomlijnde voorwaarden voldoen, een soort puzzeltjes leken me het.