Lid sinds

1 jaar 8 maanden

Rol

 • Anoniem

Jeugdboekenforum

Hallo jeugdboeken-fans, Er is een nieuw forum waar je met elkaar jeugdboeken kunt lezen en erover kunt discussieren! Het forum heet 'Jeugdboekenforum'. We gaan als volwassenen boeken lezen voor kinderen vanaf 9 tot 13 jaar, dus gezellige en spannende boeken. We lezen 5 boeken per jaar (we doen telkens 2 maanden over een boek) en in de zomer zijn we vrij. We stellen samen een boekenlijst op, waaruit we steeds een boek kunnen kiezen. Het aanmelden gaat zo: Iedereen die serieus mee wil doen stuurt mij een prive bericht. Ik mail jou het webadres van het forum en je kan je daar registreren. Na 18 augustus wordt je account geactiveerd. Zodra dat gebeurd is, kan je inloggen op het forum. We starten per 1 september 2009! Ik zie je reaktie graag tegemoet, Corry. Moderator Jeugdboekenforum

Lid sinds

15 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Een heel goed idee, maar is er niet ook al zoiets? Leesplein? Inclusief een forum. Of hoe heet die site ook weer? Zjors ... help eens ...

Lid sinds

12 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Marriejeanne, eigenlijk is het een doorstart van de leesclub van Blanco Regel. Daar houdt het forum op te bestaan en Corry en ik willen de leesclub graag voortzetten.

Lid sinds

12 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Corryscholte, Dat klinkt veelbelovend, wat je daar allemaal vertelt. Ik wil je alleen nog even een paar vragen stellen, te weten: *Voor wie is dit forum bestemd? Alleen voor (beginnende) kinderboekenschrijfsters/-schrijvers, of ook voor andere geïnteresseerden? *Moet je weten dat je talent hebt voor het schrijven voor kinderen, om hier aan mee te doen? *Kan je je het hele jaar door aanmelden voor dit forum? *Worden er ook tips gegeven over wat bijv. geschikte schrijfcursussen zijn als je wilt schrijven voor kinderen? *Ik las dat er gezamelijk 5 boeken worden gelezen per jaar (dus ongeveer 2 per maand) is dat verplicht? Mag je ook weigeren om een boek te lezen? En wat als je het binnen de gestelde tijd niet uit hebt?

Lid sinds

11 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Leuk initiatief! Ik ben erg benieuwd naar de antwoorden op de vragen van Four Seasons. Bestaat er ook een leesclub waarin romans gelezen en besproken worden?

Lid sinds

13 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dat kan ik ff niet meer, dat wordt teveel. Ik doe er aan mee als ik in wat rustiger vaarwater zit. Maar dat kan nog wel een tijdje duren.

Lid sinds

12 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Leuk! Dat zal me dwingen om ook af en toe een boek te lezen! :)
Trenke, dat helpt echt. Sinds ik lid ben van de leesclub heb ik al heel wat kinderboeken gelezen. Voordeel: sommige lees je in een paar uur uit, dus het gaat lekker snel. @ Corry: :thumbsup:

Lid sinds

13 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Vindt het op dezelfde manier plaats als op BR? Ik wil wel weer meedoen, maar niet direct nu. Vanaf november/december zou het moeten lukken.

Lid sinds

12 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Vindt het op dezelfde manier plaats als op BR?
Ja, dat is de bedoeling. En we kunnen natuurlijk met de leden bekijken wat het beste werkt.

Lid sinds

13 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Leuk Sureya. Ik dacht vandaag nog aan je, en hoe het gaat met je boek enzo.
:) Het gaat goed met mijn boek maar de vorderingen gaan veel minder snel dan ik van tevoren had gehoopt. Het schrijven over dit specifieke onderwerp doet ook meer met me dan ik had voorzien. Toch ga ik gestaag verder omdat ik er nog bijna dagelijks op word gewezen dat het er echt moet komen. In het eerstvolgende nummer van Psychologiemagazine komt een artikel te staan over wat het betekent om op latere leeftijd een diagnose in het autismespectrum te krijgen waar ik ook aan mee heb gewerkt. Daarin wordt ook genoemd dat ik bezig ben met een boek over vrouwen met autisme. Hoewel me dat aan de ene kant beangstigt omdat het dan wel erg definitief is, is het aan de andere kant ook een enorme stok achter de deur. Tot zover mijn offtopic bericht. Ontopic: Ik heb de link al ontvangen van Corry dus ik zal me zeer binnenkort aanmelden bij het (nieuwe) jeugdboekenforum.

Lid sinds

14 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Leuk idee, maar ik heb helaas te weinig tijd om echt een bijdrage te kunnen leveren. Mag je ook alleen meelezen, zonder aktief deel te nemen?

Lid sinds

12 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@ Sureya: dat klinkt goed! Heel veel succes ermee. @ Rapid en Sabarinde: Corry zal jullie vragen beantwoorden, ik ben meer van de 'technische' kant. Leuk dat er zoveel enthousiaste mensen zijn, eh, ik bedoel: leuk dat er zoveel mensen enthousiast zijn.

Lid sinds

13 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
leuk idee, maar ik zie het nog even aan, bovendien kan in het buitenland wonende niet al die boeken gaan aanschaffen, of zijn het manuscripten die per internet worden verspreid? In dat geval?

Lid sinds

11 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik laat de regie natuurlijk graag aan jullie over maar een wens van mij is een boek van Gerard van Gemert op te nemen.