Lid sinds

11 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

aanleveren bij de uitgever

hallo allemaal, Ik heb mijn boek bijna klaar. Ik heb het hele boek zelf gemaakt. geschreven, geillustreerd en ingekleurd. Doen jullie dit ook zo hebben jullie bijvoorbeeld een illustrator of laten jullie de opmaak door iemand anders doen? Ik weet niet goed hoe ik het uiteindelijk bij de uitgever moet aanleveren. Als allemaal afbeeldingen in pdf? (elke pagina zal dan 1 afbeelding zijn). (deze vraag hoort hier eigenlijk net, weet ik) En als dit dan allemaal klopt, hoe breng ik het dan naar de uitgever? Mailen? En wat moet ik er dan bij schrijven? Ik wil graag een beetje profesioneel bij de uitgever overkomen, maar ik heb totaal geen idee hoe het allemaal moet. Ik heb namelijk maar eens gemaakt wat al een tijd in mijn hoofd zat. Wist ik veel dat het zooo mooie zou worden!!! haha Groetjes Kim

Lid sinds

11 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dag Kim. Wat goed, zeg, helemaal zelf gedaan! Heb je al een uitgever gekozen? Dan moet je even uitzoeken hoe die het wil ontvangen. De meeste willen het toch via de post. Je vindt het meestal wel op hun website en anders kun je ze even bellen en het vragen, heel eenvoudig. Je vindt op dit forum genoeg info hierover, kijk bij 'uitgeven', daar zijn meerdere onderwerpen over deze dingen. Oh, en heb je al iemand laten kijken of lezen? Dat is wel handig om te doen voordat je het opstuurt, bijv. voor de taalfouten. Die kun je er beter eerst uithalen. Succes ermee!

Lid sinds

13 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Kim, laat je werk eerst wel door iemand lezen want zo'n uitgever krijgt dagelijks heel wat aanvragen. Het zou stom zijn moest het geweigerd worden omwille van taalfouten, onlogische opbouw, of zo.

Lid sinds

11 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ja ik heb het door een vriend van mij laten lezen. Hij is erg goed in nederlands. Het scheelt dat ik een kinderboek heb schreven die niet uit heel erg veel tekst bestaat. Maar super bedankt voor de tip ;)

Lid sinds

13 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dat hangt van de uitgever af, dus zoek op hun site of bel even als je weet welke je wil aanschrijven.

Lid sinds

11 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
ik heb het ook helemaal zelf opgemaakt. in word eerst... foto als achtergrond.. tekst er overheen. toen ik helemaal tevreden was heb ik het ook opgeslagen als PDF zodat het helemaal goed overkomt. dit was ook de wens van de POD-uitgever. het is echt prachtig geworden! zelf opmaak doen en zelf kaft ontwerpen raad ik alleen aan als je daarin bedreven bent. er gaan uuuuuuuuuren inzitten. maar als je het kunt... en de tijd hebt.. is het ook weer zonde om er voor te betalen. ik heb voor de uuuuren gekozen! ik kon het geheel via mijn eigen website uploaden zodat zij het er af konden halen. kan je dat niet, brand het dan op een cd en stuur het over de post. weet je al wat meer???? ben je al verder?