Lid sinds

13 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Welke cursus, ik weet het niet.

Er is mij aangeraden een cursus te volgen en ben naarstig op zoek naar een goede. NTI heb ik al gehad, Annie Gansenwinkel vind niet dat ze mij kan helpen, Manuscriptbeoordeling gehad van Maaike de Lettervrouw, (Zeer aan te raden!) Ik wil graag via de mail de cursus doen. Nico denHoorn, van uitgeverij Priem belooft veel op zijn site, maar wat vinden jullie ervan? Of is Schrijven online Academie beter? Parnas Leeuwarden is aangeraden, maar ik kom er niet uit of je ook de schrijfcursus per mail kunt volgen. Pff, zie door het schrijfcursusbos de bomen niet meer.

Lid sinds

16 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Wat wil je leren op de cursus en waarom kan Annie Gansenwinkel je niet helpen?

Lid sinds

16 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Waarom ziou je er geen drie tegelijk volgen. Heb ik ook gedaan. Ging lekker snel met mijn schrijfontwikkeling. Of past lekker snel niet bij je? :wink:

Lid sinds

14 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dat zal een klein vermogen gekost hebben, Zjors. Ik snap dat je dan enorme vooruitgang kan boeken. Niet iedereen zal dit kunnen ophoesten. Ze geven die cursussen niet weg. Zelf heb ik ook het idee dat er veel zooi tussen zit waar je niets aan hebt. Ik heb eens gelezen in een eerste les dat je moest bedenken waar je boek over zou gaan. Vervolgens allerlei tips om tot een antwoord te komen. :confused:

Lid sinds

16 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dat heeft een bedragje gekost, Ellis, maar ik neem mijn schrijven dan ook serieus. Dat betekent dat ik wil investeren in mijn toekomst. Al met al heb ik echter nog veel minder betaald dan vroeger door mijn werkgever werd neergeteld voor een driedaagse hotemetotencursus op de hei waar iedereen alleen maar heenging om lekker te eten en in de sauna te kunnen zitten. Dat was pas geldverspilling. Nee, dit geld heb ik goed besteed en ik pluk er nu de vruchten van. Als je een leuk boek uitgeeft, heb je al minstens drie cursussen terugverdiend.

Lid sinds

15 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Waar Zjors. Als je peuterleidster wilt worden verwacht je ook niet dat ze je zonder training aannemen. Maar terzake. De vraag is niet helemaal goed. Hij moet niet zijn, 'welke cursus zal ik eens volgen?' Maar: 'ik wil dat en dat leren, wie weet een geschikte cursus.' Sommige mensen hebben problemen met de fantasie, anderen met de taalkunde, anderen met de opbouw, weer anderen met doorgaan en afmaken. Sommige mensen willen gewoon een keer een boek schrijven, anderen een carriere.

Lid sinds

13 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Nu dat ik met zoveel twijfels zit of het toch wel goed genoeg was, wat ik heb geschreven, zou ik een cursus taalkunde willen volgen. Ik heb genoeg fantasie en ik weet een verhaal af te maken. (oke, dan moet ik mezelf wel een deadline geven, ik presteer beter onder druk) Ga morgen maar eens op zoek naar zo'n cursus

Lid sinds

13 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Er zijn zat cursussen die ik nog wil volgen! Maar ik geloof dat die pas over een hele tijd aan de beurt zijn! (geld, tijd, studies, werk, etc etc etc) Maar ik heb dan ook nog alle tijd om te leren hoe ik goed moet schrijven ;) Misschien word ik vanaf mn 50e ofzo wel fulltime schrijver, of vanaf mn 65, als ik met pensioen ben ;)

Lid sinds

13 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi beste luitjes, even jullie reacties gevolgd, altijd grappig om te lezen. Ik was een paar daagjes druk, het zonnetje scheen en eindelijk eens wat buitenboel doen. Ramen lappen, onkruid wieden en een dikke boomtak afzagen met een bot onding. zit nog maar op de helft van de boomtak en nu al rugpijn. Daarnaast druk aan het schrijven voor wedstrijd contact-contract. Tja, wat ik wil ontwikkelen, dat is een supergoede vraag. Het idee van, effe een cursus volgen, is begonnen nadat enkele zeer gewaardeerde leden me een cursus aanraden om mijn schrijfstijl te ontwikkelen. Ik heb me daarna door de jungle van cursus aanbod geworsteld. Ik denk niet dat Annie Gansenwinkel mij kan helpen. Zjors. Omdat zij lieve kinderboeken schrijft en ik avontuurlijke verhalen vol spoken en echte en verzonnen paranormale gebeurtenissen. Uitgeverij Priem trekt me qua optimistme en spontaniteit wel aan, maar zijn eigen verhalen zitten vol uitroeptekens. Dat is juist een teken van onzekerheid is mij gezegd en ik zit nu net als een gek al mijn uitroeptekens te deleaten. Schrijven online academie kan misschien mijn stijl verbeteren, of niet. Ik weet het gewoon niet. Mai day, mai day. Iedereen die wel eens een stukje van me gelezen heeft, wie denkt wat beter bij mij past?

Lid sinds

13 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Haha Pehamo, kijk eens naar mijn onderschrift! Ik denk dat Annie Gansewinkel je wel kan helpen omdat het om de inhoud van het schrijven gaat. En dat zowel een horrorauteur je een zet in de goede richting kan geven als een lieve kinderboekenauteur. We leren de regels van het schrijven. Een genre kiezen komt pas veel later!

Lid sinds

13 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Gossie Mara, dat is wel schrikken van jouw may-day may-day site. durf er niet eens naar te kijken. Stom hé. bedankt verder voor de tip. Ik zal Annie nog even mailen, of ze toch nog iets voor me kan doen.

Lid sinds

14 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Mara: wow. Ik word even stil van die site. Eén verhaal las ik, maar toen moest ik bijna huilen. Bijna horror zeg, vind ik... zo eng. Zulke mooie dingen maakte diegene mee tussendoor maar tussendoor was steeds die kanker die maar terugkwam. Ik heb alleen maar bewondering voor je, dat je nog zo vrolijk door kan gaan. Helden zijn jullie.

Lid sinds

16 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik vond in Schrijven Magazine een brochure van Script+. Zij geven allerlei workshops, Pehamo. Maar die kosten wel ongeveer 450 euro en je moet ervoor naar Amsterdam. Denk je dat dat iets voor je kan zijn?

Lid sinds

13 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
bedankt voor je tip Marriejeanne, poe, 450 euro vind ik wel erg veel geld. ik denk toch maar dicht bij huis te blijven en ga voor schrijven online Academie. Ik heb de informatie even bekeken en vooral het laatste stukje, dat ze na het volgen van de cursus je schrijfstijl bekijken en dan informatie geven over, wat je nog kunt doen om eventueel te verbeteren lijkt me wel wat. wie weet komt er dan inderdaad zo'n workshop uit. Maar dat zie ik dan wel. nogmaals mijn excuses Mara, ik ben een enorme schijtlaars en wil niet te ongevoelig overkomen. Maar ik vlucht weg voor het onbekende dat iedereen kan overkomen. Hartstikke goed van je Aart, dat je het wel durft te lezen.

Lid sinds

13 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
oke, ik heb de knoop doorgehakt. Me gisteren ingeschreven voor Schrijven online Academie. Ze zeggen, je na de cursus goede tips kunnen geven, misschien volg ik dan nog een andere cursus. Maar meerdere cursussen tegelijk, zoals jij Zjors, hartstikke knap van je, maar ikdoe liever wat rustiger aan.

Lid sinds

16 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
"Ze zeggen, je na de cursus goede tips kunnen geven," Ná de cursus? Je mag toch hopen dat je tijdens de cursus ook nog wat opsteekt? :) In elk geval goed dat je er serieus mee aan de slag gaat! Succes!

Lid sinds

13 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ach ja, ik leuter weer een eind weg, Marriejeanne, bedankt en ik ga er zeker serieus voor. ik hoop tijdens de cursus een flink stuk wijzer te worden. ze zeggen me ook na de cursus wat tips te kunnen geven, ik hoop in ieder geval een boel nuttige dingetjes te leren.

Lid sinds

13 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Van mijn 1e salaris ga ik ook de schrijven online academie cursus doen! :D Nog even geduld ;)

Lid sinds

13 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ja Noekie, van je eerste salaris moet je jezelf eens extra verwennen. Dat geeft echt een voldaan en tevreden gevoel. Die eerste keer is bij mij nu al 35 jaar geleden en k weet het nu nog heel goed. heerlijk.

Lid sinds

13 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Nouja ik heb wel eerder salaris verdiend, maar nu voor het eerst van mn nieuwe baan na mn arme studentenmaanden ;)

Lid sinds

13 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dan wens ik je dubbel veel succes Noekie, voor zo'n harde werker als jij mag er wel eens iets leuks komen, ik hoop voor je dat de cursus dat is. De cursus is binnen en de eerste opdracht is een makkie, Heb ik ook al ingestuurd, ben benieuwd wat ze ervan vinden.

Lid sinds

16 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Deze post (hierboven) valt dan wel weer onder reclame, yolan :\\ ,en daarvoor komen we hier niet bij elkaar. (Je hoeft niet te zeggen dat het gewoon bedoeld is als leuke tip, want het gaat om jouw eigen bedrijf).

Lid sinds

13 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik zal het niet meer doen. Maar jij maakt overigens ook reclame, voor Script+, hierboven. En Pehamo voor NTI. Ik ben bovendien geen concurrent van Schrijven Online, want wij besteden alleen aandacht aan journalistiek en zakelijk schrijven, en aan taalvaardigheid bij spellen en formuleren e.d. Niets literairs.