Lid sinds

9 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Hallo SOL-lers! Marieke Frankema hier

Hallo allemaal! Laat ik me meteen maar even voorstellen... Ik ben Marieke. Ergens is het schandalig dat ik al zo lang schrijf, en toch nu pas het forum van Schrijven Online exploreer. Maar beter laat dan nooit, natuurlijk ;) Mijn debuut Dochter van de Zilv'ren Maan kwam uit in augustus 2011 (dus ik mag mezelf nu officieel schrijfster noemen) en daarnaast ben ik musicalartieste en geef ik les in dans, zang en drama. Ik ben benieuwd wat ik hier allemaal ga aantreffen en wat ik hier kan leren. Dus, tot ziens! Lieve groetjes, Marieke

Lid sinds

11 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Hallo Marieke. Welkom op SOL. Inderdaad: beter laat dan nooit. ;) Volgens mij heb ik die avatar al eens gezien op het PF-forum. Alsnog gefeliciteerd met je boek. Mooie titel. Erg leuk dat je "zilveren" (ik neem tenminste aan dat dat er staat) niet volledig uitgeschreven hebt. Die hoge komma geeft het net wat extra's. Omdat je naam me bekend voorkwam heb ik "Fantastisch Strijdtoneel II" opengeslagen. Ook gefeliciteerd met je eervolle vermelding dan maar, nu ik toch bezig ben. :D Musicalartieste? Gaaf zeg! Speel je vaak? Tot ziens op dit forum. Ik hoop het een en ander van je te kunnen leren. :)

Lid sinds

9 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Scarlet, Jouw naam komt me in ieder geval bekend voor, en ik zit ook op het PF-forum dus dat klopt helemaal :-) Bedankt voor je felicitatie, gloei :o Ik ben ook heel blij met zilv'ren, ik vond dat zo belangrijk! Hihi. Gelukkig vond de uitgever het ook goed ;) Momenteel speel ik niet zo vaak als ik zou willen, maar ik vermaak me prima. Ik ben leadzangeres in De Heksenkethel in Rotterdam, dat is een dinershowrestaurant, en het laatste weekend van januari speel ik de rol van Manon in de muziektheaterproductie Boeien, in een heel klein theatertje in Lierop. Ik verveel me dus nooit! En als ik me wel verveel, kom ik hier gewoon neuzen :D

Lid sinds

11 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Dat kan inderdaad kloppen. Ik kom daar wel eens als Scarlett, maar ben veel actiever op SOL. Ik zie dat je boek bij BOF uit is gekomen. Ik heb het idee dat ze zo'n dingen daar wel begrijpen. :nod: Het verhaal klinkt trouwens erg leuk. Als ik mijn docent Nederlands zo ver kan krijgen dat ik het onder het mom van literatuur mag lezen voor mijn lijst... Ook de bio onder de samenvatting gelezen. Kom/kwam je ook wel eens in de boekhandel in Sneek? Daar verheug ik me het meest op als ik op vakantie ben in Friesland. In vergelijking met andere boekenwinkels hebben ze er best veel fantasy, vind ik (toen ik er in de zomer was, was dat tenminste nog zo). Wat een aparte naam voor een restaurant. Klinkt erg fantasy-achtig. Met toneel(/musical) en schrijven als hobby's verveel je je inderdaad (bijna) nooit. Gelukkig kun je hier ook rondneuzen als je je niet verveelt. Al vergeet ik op die momenten regelmatig dat ik eigenlijk zou moeten schrijven/iets anders wordt geacht te doen. Edit: Alvast toitoi voor je voorstelling, trouwens (zal je maar geen "succes" wensen, hè ;) ).

Lid sinds

10 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hey, Marieke 8) Fijn je hier ook te zien. (Nu vraag je je vast af wie is Hekate, tenzij je me herkent op die mini foto, ik ben Karlien/seraphim)

Lid sinds

9 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Whah! Ik dacht al dat jij het was! (Ik neusde namelijk ook al wat rond op de draad over Auteurs with Talent, hihihi) Leuk je ook hier te ontmoeten Karlien(/Hekate/Seraphim)!

Lid sinds

9 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Van harte welkom hier, Marieke. Leuk om er weer een creatieve SOLler bij te hebben! @ Scarlet: "een hoge komma" klinkt heel grappig ;) Je bedoelt een apostof, neem ik aan.

Lid sinds

11 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
 • Moderator
Hoi Marieke, welkom op Schrijven Online! Wil je even je naam in je topictitel zetten? Dan kunnen we het terugvinden.

Lid sinds

10 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hallo Marieke, ik kan niet dansen, (Geen ritme gevoel) Als ik zing vallen de tegels van de douchewand af. Maar drama hou ik van! Welkom op de Solsite! Bobcat.

Lid sinds

9 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dank allen voor het warme welkom :) @Scarlet: dat zou ik echt superstoer vinden, als mijn boek voor jouw boekbespreking mag! Een paar musicalleerlingen van mij hebben het al voor elkaar gekregen, dus er zijn precedenten, misschien heb je daar wat aan ;)

Lid sinds

11 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
@ L'Chaim: Tja, ik kom uit Limburg. Het begrip "hoge komma" wordt waar ik woon veel gebruikt. ;) @ Marieke: Ik zal het eens navragen bij mijn docent. Helaas hebben we geen boekbesprekingen meer in de bovenbouw. :( We hoeven alleen maar twaalf boeken te lezen voor onze literatuurlijst en hebben daar in de 6e een mondeling over. Daarbij worden een aantal titels uitgekozen waar je diep op in gaat; van de andere hoef je alleen thema, motto, motief en dergelijke te vermelden. Het is geen die-hard fantasyboek, toch (zo klonk het in ieder geval niet)? Want dan mag het zeker niet (want bovenbouw). Leuk dat je musicalleerlingen jouw boek mochten gebruiken. Hadden ze een beetje een goed cijfer? :unibrow: Ben jij ook bij de prijsuitreiking van de FSB geweest?

Lid sinds

10 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hé, mop. Zeker schandalig! Maar het is je vergeven, doordat ik nog iets leuks te lezen heb voor het slapengaan (moet toch die 1.5 uur durende martelgang van een live Rene Froger weg zien te moffelen voor de nachtmerries toeslaan). Niet SOL na een korte tijd in je bezige bijen bestaan vergeten, hè. ;)

Lid sinds

16 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dag Marieke! De zoveelste bekende hier. :) Ik houd net als jij op elk forum mijn eigen naam aan. Dat voorkomt een hoop gepuzzel. 8)

Lid sinds

11 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Marieke, welkom hier en gefeliciteerd met je boek (gedeelde winnaar van de Castlefest Book Award toch?). Ik zie dat je idd ook in FSB II staat, dan zijn we collega's :) Ben je al met een volgend schrijfproject bezig? In elk geval veel inspiratie en plezier op het forum!

Lid sinds

12 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Marieke, van harte welkom op SOL, je hebt al heel wat bereikt zie ik! Dit is een leuke site om te vertoeven, veel plezier ermee. Gr.D.

Lid sinds

9 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Marieke, Welkom op SOL!!! :D Gaaf dat je een boek hebt uitgegeven; het ziet er mooi uit, zeker die titel is speciaal. Zo te horen ben je een erg creatief iemand. Veel plezier nog op de site.