Lid sinds

13 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Even aanstellen: Schlimazlnik

Hallo allemaal. Na een tijdje af en aan meelezen leek het me beter om lid te worden van het forum en, om gelijk maar door de zure appel heen te bijten, het voorstellen te doen. Ik proef en ik lees, ik schrijf en ik schrap, ik jureer (dit jaar weer bij Fantastels, ik zal het maar gelijk gezegd hebben dat mensen wat op hun woorden letten, want anonimiteit is een groot goed) en kritiseer. Ik schrijf van alles en nog wat, waaronder handboeken, ik heb pas de #twicht ontdekt, maar ben ook bezig aan een lange roman (een van ca. 150.000 woorden is al af). Ik doe in verschillende genres en literatuur, waarbij ik me actief afvraag of die twee niet samengaan. Alleen in voorstellingen verzinnen ben ik niet goed, het heeft voor mij de lading van, afijn, zie topictitel. Niet zo handig als je jezelf moet promoten en daarom ben ik ook wat terughoudend met publiceren. Ik hoop door actiever te zijn (met lezen...) op het forum een beetje meer te leren over "schrijven voor gevorderden" zodat het niveau van mijn schrijven omhoog kan gaan. Ook wil ik me hier meer verdiepen in de kwaliteiten van literair agenten, redacteuren en manuscriptbureaus: waar vind je een goede die bij je past en niet gelijk de deur voor je neus dichtslaat als je het F* woord noemt... Groet, Jack *Fantasy dus!

Lid sinds

13 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@ Simon: ik heb er niet voor niets een hekje voor gezet: #twicht. En met een c, want het zijn twitter-gedichten. Gedicht in 134 tekens, inclusief spaties. Knap lastig nog.

Lid sinds

16 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ah, ook gij hier Schlimazl? Welkom natuurlijk. Ikzelf kom geregeld op het forum van PF waar ik bekend ben onder de naam Lens Larque, maar ach, what's in a name. 150.000 woorden is een dikke roman. Mijn roman telt 90.000 woorden en dat vond ik al heel wat. Ben overigens wel benieuwd naar je boek want jouw stijl van schrijven op PF vind ik nou eens echt boeiend.

Lid sinds

13 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ja, ook ik. Ik zie al vele bekenden van andere fora. Zjors van BR, meen ik? ... er schijnen 1,5 miljoen schrijvers in Nederland te zijn, maar je komt steeds dezelfde tegen :D Die roman die af is, is in het Engels en nog in de fase van "non-natives-fouten in de Engelse taal verwijderen". Daarom ben ik ook nog niet bij een uitgever langsgeweest. En die lange roman heeft er ruim 250.000: gelukkig is het fantasy, dus dat is zó een trilogie ;-)

Lid sinds

15 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
(...) meer verdiepen in de kwaliteiten van literair agenten, redacteuren en manuscriptbureaus: waar vind je een goede die bij je past en niet gelijk de deur voor je neus dichtslaat als je het F* woord noemt...
He, ook hier... Grappig, maar ik ben al even op zoek naar precies hetzelfde. Ik zal je dit zeggen... fucking moeilijk. }) Een goede redacteur, litterair agent, schrijfcoach? *veegt zweet van voorhoofd en zucht* Hm.

Lid sinds

14 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
Welkom bij de club. Waar komt de naam Schlimazlnik vandaan? Zoiets kun je toch niet bedenken?

Lid sinds

18 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ha, welkom, schlimazlnik! Ik kende je ook al eerder (van BR). :) Maar... waarom stel je je aan ipv voor? :confused:

Lid sinds

13 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Alleen in voorstellingen verzinnen ben ik niet goed, het heeft voor mij de lading van, afijn, zie topictitel.
Schlimazlnik is een woord uit het jiddisch. Ik vond het in een boek over taal, en het werd gegeven als een voorbeeld van een woord uit drie verschillende taalfamilies: germaans (schlim, slecht in het Duits), hebreeuws (mazzel, geluk) en slavisch (nik, wat iets als persoon of mens betekent, net als in sputnik, robotnik, enz). Samen te vatten als pechvogel. Ik gebruik het al langer op forums omdat ik vrijwel zeker weet dat die naam niet gebruikt wordt door een ander. En het is weer eens iets anders dan een pseudoniem dat suggereert dat je Amerikaans bent of uit een fantasywereld bent komen rollen. Onder mijn eigen naam schrijf ik geen fictie, er zijn er al teveel in de familie die dat doen (ik zag er hier ook al een voorbij komen, geen naaste familie, maar wel dezelfde achternaam).

Lid sinds

14 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
Bedankt voor je uitleg. Je breekt je tong er wel over, maar ik hoef het gelukkig niet hardop uit te spreken. ;)

Lid sinds

13 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
welkom , schlimazlnik (heb eerste even geoefent of ik het kon uitspreken :-D , niet dus :-D ben zelf ook nieuw hier, maar zo te lezen ben jij wel een oude bekende van mensen hier.

Lid sinds

15 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Gelukkig is het een vraag, geen constatering. Kan iedereen voor zichzelf invullen :D Toch welkom, Schli.... Ik hoop dat je je niet te vaak brandt aan je vurige pen.

Lid sinds

14 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
En inderdaad, vraagteken? Dat vraag om antwoord, toch?
Als je echte antwoorden wilt waar je wat mee kunt, dan denk ik dat een andere manier van schrijven en frustraties uiten nodig is... Om eerlijk te zijn.

Lid sinds

13 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
De beste stuurlui... Wie ben ik om niet te voldoen aan de grootheidswaanzin van een ander? Je hebt gelijk Schlimazlnik, honderd procent gelijk. Wij zijn slechts wormen die jouw niveau nooit zullen evenaren, en we zijn afgunstig en bekrompen. Vergeef ons onze zonden, wij zijn slechts sterfelijk.

Lid sinds

19 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Schli, nu ik een tekst van je hand heb gelezen (de link die Dries gaf) kan ik je geruststellen. Er zijn voldoende mensen op deze aardbol die je verder kunnen helpen met je schrijven. Ik ken er zelfs verschillende op deze site. Als dit het niveau van je te beoordelen teksten is dan is elke willekeurige redacteur in staat om je een aantal belangrijke dingen te leren (maar daar zat je niet op te wachten), maar ook elke schrijfcoach die ik ken zal je ongetwijfeld op de missers in je structuur, in de opbouw van je betoog en in de samenhang van je verhaal kunnen wijzen. Dus er is nog hoop voor je. ;)

Lid sinds

13 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik krijg komend schooljaar mijn 1e literatuurlijst, dus het klopt dat ik nog nooit literatuur heb gelezen (nou ja, voor school, ik reken In de Bang van de Ring en Lord of the Flies wel tot literatuur) :D Welkom trouwens, ik ben benieuwd of je mening over SOL nog verandert, ik vind het in ieder geval het beste schrijfforum dat ik ken! Geef trouwens eens wat feedback bij proeflezen als je zoveel weet, ik wil graag van je leren!

Lid sinds

14 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik krijg volgend jaar mijn eerste lánge literatuurlijst, Spirit. En ik ben het met je eens (moet bekennen trouwens dat ik In de Ban van de Ring níet gelezen heb. Lord of the flies uiteraard wel, maar dan voor filosofie). Ik vraag me af of Schli ook zal gaan zeggen dat je tegenwoordig ook bij de WO-bachelor Nederlandse taal en cultuur geen literatuur meer krijgt... En ik hoop ooit één van de redacteuren te worden waar Zjors het over heeft. De master Redacteur/Editor lijkt me echt onwijs.