Lid sinds

9 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

Contract uitgever: 1x per jaar uitbetalen?

Afgelopen week heb ik mijn contract ontvangen om te ondertekenen. Inmiddels heb ik me er al aardig doorheen geworsteld en hier en daar geinformeerd of alles er 'goed' uit ziet. Over 1 ding krijg ik echter geen duidelijkheid. In het contract staat vermeld dat ik eenmaal per jaar uitbetaald krijgt. Het lijkt mij erg weinig, maar misschien is dit wel heel gangbaar? Het gaat om een educatieve uitgever....

Lid sinds

9 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Als het om kleine(re) bedragen gaat, is het de moeite van vaker uitkeren niet waard. Ik neem aan dat dit is gerelateerd aan de geplande oplage en de verwachte opbrengsten.

Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Volgens mij is het gangbaar. Ik zat bij een kinderboekenuitgeverij en kreeg daar ook altijd 1x per jaar uitbetaald. Misschien dat het er bij educatieve uitgevers iets anders aan toe gaat, maar dat kunnen anderen beter beantwoorden.

Lid sinds

8 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik zit bij drie verschillende uitgevers. Bij de een krijg ik het per half jaar en dan pas drie maanden nadat dat half jaar verstreken is, bij de andere uitgever ieder kwartaal en bij de derde eens per jaar. Ik denk dat het onderhandelbaar is als het om redelijke bedragen gaat. Je kunt natuurlijk ook een andere schrijver bij dezelfde uitgever benaderen, gewoon vragen wat gebruikelijk is. In ieder geval is het een felicitatie waard dat je een uitgever gevonden hebt die jouw boek uit wil geven. Dat lukt lang niet iedereen.

Lid sinds

14 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik zit bij een aantal uitgeverijen (ook educatieve) en krijg altijd een keer per jaar uitbetaald.

Lid sinds

8 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Gefeliciteerd met je contract! Bij mij was het onderhandelbaar en ik heb gekozen voor driemaandelijks. Ik zie namelijk niet in waarom de uitgever op het geld moet zitten, dat kan je beter zelf doen ;)

Lid sinds

9 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Heb ik ook hoor! Eens per jaar in Januari wordt het aantal verkochte boeken aan mij uitbetaald over het afgelopen jaar. Ik kan door in te loggen het aantal bijhouden. Dit doe ik maar zelden. Verkopen via mij site gaat veel beter. Daarom ga ik nu ook voor uitgaven in eigen beheer. Je bouwt zelf een lezerskring op. De ene vertelt de andere over het boek. Werkt veel beter, voor mij dan, als via een uitgever op internet die zelf amper overeind kan blijven in de woud van boeken die hij aanbied. Bobcat.