Start » Forum » Uitgeverij Kok en fantasy

Uitgeverij Kok en fantasy

7 reacties [Laatste bericht]
muzy95
Laatst aanwezig: 6 uren 43 min geleden
Sinds: 27 Nov 2010
Berichten: 122

Uitgeverij Kok en fantasy

Hallo allemaal,

Ik ben me al een poosje aan het oriënteren op het gebied van fantasy uitgevers. Ik ben via Callenbach (de uitgever van 'de Adelaar en de koning') bij Uitgeverij Kok gekomen. Ik heb hun eigen site bekeken en heb ook nog even verder gezocht, maar het blijft een beetje onduidelijk wat precies hun fonds is.
Ze hebben blijkbaar een heleboel afdelingen. Ze zeggen zelf dat ze vooral christelijke en literaire boeken uitgeven. Dat klinkt niet alsof ze zitten te wachten op een fantasy jeugdboek (wat ik dus heb). Maar 'De adelaar en de koning' (een fantasyboek voor 10+) is door Callenbach uitgegeven en ook de Narnia-boeken zijn door Uitgeverij Kok uitgegeven. Ik vraag me dus nu af hoe het zit. Behoort fantasy nou inderdaad tot hun fonds of waren die boeken een uitzondering, omdat ze ze zo goed vonden?

Alvast bedankt!

Reacties

Spirit
Laatst aanwezig: 5 jaren 9 weken geleden
Sinds: 31 Jul 2010
Berichten: 1848

Ik heb, toen ik op zoek was naar uitgevers voor mijn eigen ms, ook naar uitgeverij Kok gekeken en uiteindelijk besloten mijn manuscript daar niet heen te sturen. 'Christelijk' en 'fantasy' gaat namelijk niet goed samen. Narnia is christelijke fantasy, dus dat past prima in dat fonds, maar de meeste fantasy 'verheerlijkt' dingen waar het Christendom tegen is. Als ik jou was, zou ik even kijken hoe jouw fantasy tegenover het christelijke geloof staat. Mijn tip is om jouw manuscript naar Luitingh of Mynx (de Boekerij) te sturen. Eventueel kan Unieboek (Van Holkema & Warendorf, Van Goor) ook nog, maar dat raad ik je niet aan (waarom zeg ik niet op het forum, dat vind ik niet netjes, als je het per se wilt weten kun je een privébericht sturen).

Je kunt Kok/Callenbach natuurlijk ook gewoon mailen met deze vraag. smile

Grom.

Mathilde1947
Laatst aanwezig: 6 jaren 30 weken geleden
Sinds: 17 Aug 2010
Berichten: 683

Ik ben benieuwd waar je je ms uiteindelijk naar toe stuurt, muzy 95! Ben ook met fantasy bezig. Het is nog lang niet zover dat het klaar is om verzonden te worden. Maar het is toch handig om al een adres te hebben. Wil je mij daarom een pb sturen met de naam van de uitgeverij waar jij jouw ms heen gaat sturen?
Succes! wil je mij een pb sturen tzt?

muzy95
Laatst aanwezig: 6 uren 43 min geleden
Sinds: 27 Nov 2010
Berichten: 122

Hallo allemaal,

Ik heb jouw raad opgevolgd, Spirit, en Callenbach zelf gemaild. Ze hebben uitgelegd dat er met christelijke fantasy vaak verwezen wordt naar de bijbel d.m.v. symbolen. Zo zou de leeuw uit Narnia naar Jezus verwijzen.
Ze zeiden ook dat mijn fantasy er waarschijnlijk niet goed bij zou passen, dus ik heb mijn ms niet naar deze uitgeverij gestuurd.

Spirit
Laatst aanwezig: 5 jaren 9 weken geleden
Sinds: 31 Jul 2010
Berichten: 1848

Ja, Narnia is heel christelijk. Aslan verwijst inderdaad naar Jezus en ook het scheppingsthema en het Laatste Oordeel e.d. zijn in Narnia verwerkt.

Slim dat je het niet opgestuurd hebt. Het is zonde om maanden wachttijd te verspillen aan een uitgever die eigenlijk niet bij je verhaal past. Succes met het benaderen van andere uitgevers!

Grom.

Odysseia
Laatst aanwezig: 2 jaren 3 weken geleden
Sinds: 18 Mrt 2008
Berichten: 850

Een mens is nooit te oud om te leren; dank Spirit! Supernuttig.

Hallon
Laatst aanwezig: 7 jaren 7 weken geleden
Sinds: 24 Aug 2009
Berichten: 339

Heel veel succes en houd ons op de hoogte. Mijn ervaringen met fantasy kan je hier vinden: http://www.schrijvenonline.org/forum/103040
Let wel: het zijn mijn ervaringen op dat moment. Elk manuscript is anders, maar het geeft misschien een idee over het proces.
Succes.

Is all that we see or seem
But a dream within a dream?

muzy95
Laatst aanwezig: 6 uren 43 min geleden
Sinds: 27 Nov 2010
Berichten: 122

Heel erg bedankt, Hallon. Ik heb alle berichten gelezen en ben flink wat uitgeverijen tegengekomen die ik nog niet kende.
Momenteel ben ik vooral bezig met een lijstje van mogelijke uitgeverijen. Mijn ms heb ik enkele maanden geleden naar een uitgeverij gestuurd, maar nog geen bericht gekregen.
Het is pas de tweede uitgeverij die ik geprobeerd heb, vooral omdat ik mijn ms zelden uitprint (aangezien mijn ouders de printkosten betalen). Ook verbeter ik nog regelmatig dingen. Ik merk goed dat ik me nog steeds ontwikkel en af en toe bekijk ik het verhaal ineens compleet anders. Dit vind ik erg vervelend, want ik heb nu alweer een andere versie dan de uitgeverij. Soms denk ik 'nu is het echt af,' maar een paar maanden later zit ik dan toch weer te herschrijven.
Voorlopig blijf ik dus rustig wachten en verbeteren. smile
De echte strijd om uitgevers voor me te winnen stel ik nog een paar jaar uit.

Lees Schrijven Magazine
  • Leer schrijven als Stephen King
  • Alles wat een schrijver moet weten over uitgeverijen
  • Schrijftips van Sander Kollaard (Stadium IV)
  • Wat verdien je aan een boek?
  • Crashcourse publiciteit & promotie
  • De schrijfdip en wat je ertegen kunt doen

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór 23 september 16:00 u. een abonnement!

MELD JE AAN
Schrijven als Stephen King? Lees schrijven Magazine!

Lees het komende nummer van Schrijven Magazine. Meld je aan vóór 23 september!

Word abonnee!