Start » Forum » Lichaamstaal (dubbel)

Lichaamstaal (dubbel)

2 reacties [Laatste bericht]
Anoniem

Lichaamstaal (dubbel)

In een andere draad vroeg ik al naar een uitgebreid overzicht van lichaamstaal voor schrijvers.
Tot nu toe vond ik alleen dit Engelstalig A4: http://www.archetypewriting.com/resources/download...
Wie weet een uitgebreider overzicht te vinden?

Op het internet is weliswaar heel veel te vinden over lichaamstaal, zelfs in het Nederlands, maar niet in de vorm van een handig overzicht voor schrijvers. dat per emotie op beknopte wijze een aantal uitingen van lichaamstaal beschrijft.

Wel vond ik bijvoorbeeld op http://www.lichaamstaal.nl/manager/zelfvertrouwen.... enkele mogelijkheden om door middel van de beschrijving van lichaamstaal een beeld van onzekerheid op te roepen. Kijk onder de kopjes Non-verbale uitingen van onzekerheid en Tekens van twijfel. Dergelijke beschrijvingen kan ik ongetwijfeld ook vinden over boosheid, blijdschap, angst, verdriet, etc. etc.

Natuurlijk zou ik ook zelf overal fragmenten, zoals uit bovenstaande link bij elkaar kunnen sprokkelen, maar ik vermoed dat er al andere mensen zijn geweest die uitgebreide en betrouwbare overzichten hebben opgesteld.

Wie kan mij helpen aan dergelijke links met handige overzichten van lichaamstaal per emotie? Ik lees naast Nederlands ook Engels, Frans en Duits.

Alvast bedankt!

Reacties

tantebetje
Laatst aanwezig: 7 jaren 11 weken geleden
Sinds: 20 Mrt 2008
Berichten: 2710

Schrijverke, ik bezit toevallig rissen boeken over het onderwerp, heb het in bepaalde periode nogal bestudeerd. Maar weet je waar je het handigste en meest volledige overzicht vindt? In de spiegel. Stel je voor dat je een bepaalde emotie voelt, neem de houding aan die die emotie het meest versterkt en bestudeer jezelf dan in een passpiegel.

Dit is wel een beetje gevaarlijk kunstje dat je leert op die manier trouwens: als je dit een poosje oefent, kun je aan mensen zien hoe ze zich voelen zonder dat ze zich er zelf van bewust zijn. En dan je mond houden natuurlijk wink

Betjes Herinnering aan Holland: betjesonnetje.wordpress.com
Over rijm: http://betjesonnetje.wordpress.com/tag/rijm

Dries Arnolds
beheerder
Laatst aanwezig: 7 uren 44 min geleden
Sinds: 9 Nov 2004
Berichten: 4849

Laten we het bij één discussie over dit onderwerp houden. Jullie hadden blijkbaar hetzelfde idee. smile

http://www.schrijvenonline.org/forum/100134

Scribendi salutem!

Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Hoe beschrijf je emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer verschijnt omstreeks 6 december oktober. Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 uur, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductiekorting!