Lid sinds

1 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

#523 Goed verhaal joh

11 September 2024 - 9:04

Er was eens een man en die zat onder een boom. De boom had nog maar een paar blaadjes aan de takken. Takken laten hun bladeren nu eenmaal vallen. Als ze vallen, dwarrelen ze langzaam naar beneden en landen ze op de grond. Als de grond nat is, ga ik er niet op zitten, zoals die man. Er zijn mannen die er niks om geven als de billen nat worden en de broek vies. Gelukkig kun je een vieze broek gewoon wassen. Dan moet je wel een wasmachine hebben. Die zijn trouwens duur. Als je er één wilt kopen, moet je meestal een tijdje sparen, dat heb je niet zomaar liggen. En wat als je geen geld over hebt om te sparen? Wat als je net genoeg hebt om brood en melk te kopen? OK, melk kun je ook uit de koe zelf halen als je over een hekje klimt en weet hoe je een speen moet hanteren. Spenen zijn zulke gekke dingen. Losse floddertjes onder een uier. Wist je dat een koe soms honderd liters melk per dag geeft? Honderd lijkt dan misschien niet veel, maar drink het maar eens in één keer. Ik wed dat je dat niet kunt. Je kunt overigens heel veel andere dingen en ik bewonder je daarom, hoor. Dat kan ik ook alleen maar zeggen omdat we zulke goede vrienden zijn. Dat word je niet zomaar, een goede vriend. Daar moet je moeite voor doen. Dat word je niet door toevallig samen onder een boom te zitten. En zeker niet in je eentje, dan maak je geen vrienden. Dan kun je alleen maar naar de bladeren kijken. Behalve als die bladeren gevallen zijn, dan heb je niks om naar te kijken en kun je beter opstaan en naar huis gaan.

Lid sinds

7 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
11 September 2024 - 14:06

Deze was lekker te lezen en lachen, vooral die eerste keer, op mijn mobielschermpje, want dan mis je die witregels niet zo. Mooi werk.

Lid sinds

1 maand 2 weken

Rol

  • Gewone gebruiker
13 September 2024 - 22:02

Goed gedaan jonguh. Met plezier gelezen. Lezen doe je trouwens met je ogen. Ogen zijn ontwikkelend na een lang evolutionair proces. Wist je dat we eigenlijk allemaal van eencellige afstammen? Een cel is niet veel. Over een cel gesproken, je zou maar in de gevangenis zitten. ;) 

Lid sinds

18 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
16 September 2024 - 22:38

Je zet meteen een karakter neer door je taalgebruik, door je onderwerpen en door te ouwe nelen. Ondanks je breken van je regels kun je zo in een dialoog verschillende types neerzetten. Het is een monoloog geworden door het ontbreken van dialoog, handeling, beschrijving en toch is er de ander waar een relatie mee is.