Lid sinds

13 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Uitgeefkansen voor oudere schrijvers. Ervaringen?

5 juli 2024 - 13:35

Hoewel ik al mijn leven lang schrijf (gedichten, columns, verhalen)  heb ik me sinds een jaar of tien toegelegd op romans. In het begin heb ik het naar uitgevers gestuurd maar zonder resultaat. Toch zijn het, volgens lezers, leuke en vooral ook mooie boeken. Heb nu zelf gepubliceerd via Haags bureau, opmaak, en Pumbo. drukken.

Lid sinds

10 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
22 augustus 2024 - 15:39

Beste Loesil,

De leeftijd zou niets uit moeten maken. Want levenservaring is goed te gebruiken voor sommige boeken of bij bepaalde verhalen.

Herkenbaar dat het manuscript wordt geweigerd terwijl er zo vol lof op gereageerd wordt. Ook door anderen dan familie en vrienden😉.

Bij mijn laatste boek ben ik ermee opgehouden het te proberen bij een grote bekende uitgeverij binnen te komen met mijn verhalen.
Gastblogs, sociale media, interviews & een eigen site deden de rest toen wel.

Ik denk zelfs dat het soms beter is om zelf te uit te geven, want dan is het meestal helemaal naar je eigen zin.
En ook: ik heb gemerkt dat de kans bestaat dat men met details van je verhaal aan de haal gaat.
Ik ontdekte namelijk dat er bepaalde thema’s, de schrijfstijl en typische woorden terugkwamen in een boek van een bekende Nederlandse schrijfster, die het boek had uitgeven bij de uitgeverij waarnaar ik voorheen mijn manuscript zond.

Het kan toeval zijn, ik weet het niet, maar bijzonder was dat wel.

En ik kan me best voorstellen dat er mensen op deze aardbol zijn die geld het belangrijkst vinden en daarbij niet schromen om details van onbekende of beginnende auteurs te jatten. Auteurs die verder erg goed zijn, maar niet genoeg opvallen, of uit gemakzucht plaats moeten maken voor weer die bekende auteur, want al het overige geeft teveel gedoe voor dergelijke uitgeverijen blijkbaar.

Wees trots op jezelf en je schrijfsels, ondanks (of dankzij?) alles. Alles heeft zijn voor- en nadelen. En met Pumbo heb ik tot nu toe ook goede ervaringen.

Lid sinds

13 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
26 augustus 2024 - 10:41

Hoi Fianne en Jetske, wat een leuke reactie op mijn vraag.Dank daarvoor. Uiteraard ben ik trots op wat ik schrijf en ga er dan ook gewoon mee door. Niet schrijven is immers geen optie voor mij . Ik kan niet zonder. Ik weet, en hoor dat ook uit mijn omgeving terug, dat mensen het mooi vinden. Ik schrijf niet om er rijk van te worden, dat lukt ook maar een paar schrijvers, maar erkenning zo nu en dan vind ik leuk.

Lid sinds

1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
14 September 2024 - 13:29

Ik ben 63 en heb net een boek uitgegeven via Boekscout. Die geven ook de mogelijkheid tot zelf uitgeven, dus zeker de gok waard om een manuscript in te sturen. Dit kan online via hun site.

Lid sinds

1 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
1 oktober 2024 - 18:30

Boekscout accepteert iedereen. Kijk vooral goed rond. Op Facebook zijn ook groepen voor selfpubbers met veel info.

Lid sinds

13 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
6 oktober 2024 - 8:44

Klopt. Zelf heb ik het meeste gehad aan een manuscript beoordeling. Kritisch naar mijn eigen teksten durven kijken en geloof in mezelf, dat het goed is wat ik schrijf.